Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Ardennie Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Huh 2010 Viestejä: 1894
|
Lähetetty: 13.02.2012 19:18 Viestin aihe: Leikkuulautojen yms. puhdistus |
|
|
Eli minkämerkkisillä myrkyillä puhdistatte elintarvikemuoviset lihan leikkuulaudat? Ne voi olla aika hurjassa kunnossa, täynnä syviä naarmuja ja mahdollisesti hirmuvaarallisia pöpöjä. Riittääkö pelkkä asitanpesukone? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
klaus.r Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Kes 2007 Viestejä: 298
|
Lähetetty: 13.02.2012 22:12 Viestin aihe: |
|
|
Kauden jälkeen klorite ja kuumavesipesuri, muutoin tiskiharja ja fairy. Ja kun eivät juuri mitään maksa niin harvoin vuosia samoja viitsii katsella. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ardennie Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Huh 2010 Viestejä: 1894
|
Lähetetty: 26.05.2013 22:41 Viestin aihe: |
|
|
Voiko trikiini tarttua puhdistamattomien leikkuulautojen ja keittiöveitsien välityksellä?
Kysymys olisi karhun ja villisian lihasta, joka on ollut ensi pakastimessa viikoja (-20C) ja sen sen jälkeen sulatettu ja paloitettu omassa käytössä olevilla leikkuulaudoilla ja -veitsillä. ... Lihat on tietty paistetttu sen jälkeen riittävän kypsiksi, joten trikiiniä ei pitäisi enää valmiissa paisteissa olla jäljellä ....
Jäin vain miettimään sitäkin, onko raaka villisika muussakin käytössä olevalla leikkulaudalla terveys- (trikiini) riski.
Viimeinen muokkaaja, Ardennie pvm 27.05.2013 17:44, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 27.05.2013 13:07 Viestin aihe: |
|
|
ei tartu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nuuska Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2008 Viestejä: 1833
|
Lähetetty: 27.05.2013 13:20 Viestin aihe: Re: Leikkuulautojen yms. puhdistus |
|
|
Ardennie kirjoitti: | Eli minkämerkkisillä myrkyillä puhdistatte elintarvikemuoviset lihan leikkuulaudat? Ne voi olla aika hurjassa kunnossa, täynnä syviä naarmuja ja mahdollisesti hirmuvaarallisia pöpöjä. Riittääkö pelkkä asitanpesukone? |
Oikohöylä, hiomakone. _________________ Sako, Riihimäki, Suomi
ABU, Svängsta, Sverige |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 27.05.2013 21:54 Viestin aihe: |
|
|
Minä ripistelen laudan likaisemmalle puolelle reilusti konetiskiainetta, panen siihen tilkan vettä ja suttaan tiskiharjalla kevyesti pitkin pintaa.
Annan vaikuttaa muutaman minuutin ja borstaan ankarammalla kädellä. Sama homma toiselle puolelle ja huuhtelu niin kuumalla kuin hanasta tulee.
Tekstistä päätellen olen vielä elossa... _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
hevi Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2009 Viestejä: 455
|
Lähetetty: 28.05.2013 07:13 Viestin aihe: |
|
|
Muovinen leikkuulauta on hyvä desifioida käytön jälkeen, apteekista tai meijerin myymälöistä saa aineita millä homma hoituu, tuo pelkkä vedellä puhdistaminen ei poista bakteereita oli vesi miten kuumaa tahansa ja tosiasiahan on että puinen leikkuulauta on hygienisempi kuin muovinen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tiger Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2852 Paikkakunta: Sjoki/KäMä
|
Lähetetty: 28.05.2013 12:00 Viestin aihe: |
|
|
Enpä tuohon ole suuremmin huomiota kiinnittänyt. Muovisen pesen tiskikoneessa tai sitte ihan perus fairylla ja tiskiharjalla. Puisen laudan tiskiaineella kostutetulla rätillä. Jos on oikeen likainen tai verinen, nii sitte tiskiaineella ja harjalla hankaamalla.
Ja niinkun joku tuossa edellä sanoikin, nii hengissä ollaan toistaiseksi. Eikä oo mahakaan ollu ruikulilla. _________________ Syön ammuttua lihaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Klouni Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 02 Tam 2012 Viestejä: 93
|
Lähetetty: 28.05.2013 16:03 Viestin aihe: |
|
|
Ardennie kirjoitti: | Voiko trikiini tarttua puhdistamattomien leikkuulautojen ja keittiöveitsien välityksellä?
Kysymys olisi karhun ja villisian lihasta, joka on ollut ensi pakastimessa viikoja (-20C) ja sen sen jälkeen sulatettu ja paloitettu omassa käytössä olevilla leikkuulaudoilla ja -veitsillä. ... Lihat on tietty paistetttu sen jälkeen riittävän kypsiksi, joten trikiiniä ei pitäisi enää valmiissa paisteissa olla jäljellä ....
Jäin vain miettimään sitäkin, onko raaka villisika muussakin käytössä olevalla leikkulaudalla terveys- (trikiini) riski. |
Kai ihan pieni periaatteellinen mahdollisuus on. Olettaen, että puhut pesemättömistä välineistä. Ivalossahan kaksi kaverusta saivat todennetusti trikiinin kaatoryypystä (=verestä). Tai siis trikiini todennettu, mutta kai vakaa epäilys on, että lihaakin olisi nautittu, vaikka kaverukset sen kielsivät. Tosin saattoi olla jotain muutakin nautittuna, joten muisti ei ehkä terävimmillään siinä kohdassa. Tai niin voisi olettaa. Parin ekan viikon aikana tartunnasta trikiini voidaan eristää verestä. Sen jälkeen vaan lihaksissa. Joten saattaa olla häviävän pieni mahis. Kuitenkin varmaan peset laudat ja veitset ennen kuin salaattia tai leipää leikkailet. Tai jos et niin muut pöpöt kun trikiini ovat kyllä todennäköisempiä .
Eli Jussion kanssa aika lailla samoilla linjoilla
Niin ja toi pakastaminen ei vaikuta suuntaan taikka toiseen vaan vaatii kyllä huomattavasti tehokkaamman pakkasen kuin normi kotitalous, jos trikiinin haluaa tappaa (käsittääkseni). |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ent.ap Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Tam 2005 Viestejä: 1666
|
Lähetetty: 28.05.2013 19:15 Viestin aihe: |
|
|
Yleishygieniahan on hyvin tärkeää ja varsin ruuanvalmistuksessa.
Yleishygieniaan kuuluupi käsienpesu...ym. esim tuo leikkuulaudan peserminen.
Se että pelätään bakteereja ja pyritään tuhoamaan , jumankekka bakteerit ympäristöstämme... ei onnistu. Jos aletaan käyttämään tehokkaita bakteereja tuhoavia aineita, mennään mielestäni syvemmälle "suohon"?
Tietty altistus bakteereihin (rinnakkaiselo) on lähinnä sitä, mitä tarkoitan kommentillani... niin ettei kuole johonkin pikkupöpöön... elimistö kun tottuupi tiettyihin juttuihin ja jos ei totu/heikkeneepi, niin noutaja tulee .... noh jokatapauksessa ajanoloon kuitenkin, joten en uhraisi kovinpaljoa siihen että "ressaisin" itteäni pöpöjen pelossa.
Loiset on taasen toinen asia ja ne kyllä on syytä tuhota... ainakin ruuista.
Trikiinistä muistelen, ettei normim pakastaminen tuhoa, vaan kunnon kypsennys tappaa rikiinit. _________________ Jokanen eletty päivä, on lähenpänä kuolemaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tiger Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2852 Paikkakunta: Sjoki/KäMä
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Glen Scanlan Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Syy 2012 Viestejä: 250 Paikkakunta: pitäjillä
|
Lähetetty: 29.05.2013 12:24 Viestin aihe: |
|
|
Minulla on omat leikkuulautansa raa´alle ja kypsälle lihalle, kasviksille omansa jne.
Toki ne pitää käytön jälkeen tiskata puhtaaksi, eikä siihen mitään myrkkyjä tarvita. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16769
|
Lähetetty: 29.05.2013 12:41 Viestin aihe: |
|
|
Glen Scanlan kirjoitti: | Minulla on omat leikkuulautansa raa´alle ja kypsälle lihalle, kasviksille omansa jne.
Toki ne pitää käytön jälkeen tiskata puhtaaksi, eikä siihen mitään myrkkyjä tarvita. |
Kuin myös. Jos puisia leikkuulautoja käyttää, niin ne kannattaa kastella aina ennen käyttöönottoa. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tiger Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2852 Paikkakunta: Sjoki/KäMä
|
Lähetetty: 30.05.2013 09:44 Viestin aihe: |
|
|
9.3x622 kirjoitti: | Jos puisia leikkuulautoja käyttää, niin ne kannattaa kastella aina ennen käyttöönottoa. |
Siksikö, että lopuksi helpompi puhdistaa vai onko juku muu syy? _________________ Syön ammuttua lihaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10355 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 30.05.2013 09:49 Viestin aihe: |
|
|
Tiger kirjoitti: | 9.3x622 kirjoitti: | Jos puisia leikkuulautoja käyttää, niin ne kannattaa kastella aina ennen käyttöönottoa. |
Siksikö, että lopuksi helpompi puhdistaa vai onko juku muu syy? |
Kuiva puu saattaa imasta veret sisäänsä, märkä ei. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|