OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hernekeitto lopusta Joulukinkusta

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
erämäyrä
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 14 Tam 2009
Viestejä: 26
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 06.01.2011 16:27    Viestin aihe: Hernekeitto lopusta Joulukinkusta Vastaa lainaamalla viestiä

Moro
Sellanen tuli värkättyä tänään jo. Mites teillä toisilla foorumilaisilla?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9501

LähetäLähetetty: 06.01.2011 16:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei kait monella kinkku loppiaseen kestä. Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 06.01.2011 16:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä kinkkuun tulee makuhäiriöitä jo ennen uuttavuotta. Alamäki alkaa heti kun kinkku siirretään jääkaappiin ensimmäistä kertaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1546
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 06.01.2011 19:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oma uudenvuoden perinteeni on kinkun loppujen ympärille rakennettu hernekeitto..
Ja on muuten hyvää..kinkkua ei kannata lappaa siihen keittoon ihan hemmetisti.. N 500-600g riittää..

Oma ohjeeni
-yön yli liotettuja herneitä 500g
-sipulia
-pari kuutioitua porkkanaa
-meiramia 2 tl
-suolaa
-tee se itse joulusinappia (jaloviinalla ja hunajalla terästettyä)
-kinkkua 500g

Keitetään noin pari tuntia miedolla lämmöllä
viimeisen puolen tunnin aikana lisätään sekaan kinkkukuutiot..

Tätä kun mättää lautaselle on tosi herkkua..
siihen vielä päälle reilu ruokalusikallinen raakaa sipulia..
Annoksesta on valmis myymään esikoisoikeutensa.. Kuten Eesau aikoinaan Cool
_________________
Usu peritus hariolo veracior
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
juhatapio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Elo 2005
Viestejä: 2803
Paikkakunta: eteläpohjanmaa

LähetäLähetetty: 06.01.2011 21:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

nii se ennenvanhaan äiteevainajan aikaan tehtin ,ja oli hyvvää,nykyään mie sen teen ittelleni,akka on vieraannuttanu muksut nii perinne ruuista et oikee fiduttaa,no, pikkusen perun sanojani, mun tekemä graavilohi on kuulemma hyvää ja vanhin tytär oikei pyysi tekeen hälle graavikalan ja joulun jälkeen tuli sitte kiitokset konjakkipullon muodossa hänen poikaystävän suvulta,vajaan viikon päästä mennee osa kauriista palvaamoon kinkun kaa ja kinkun lopusta varmasti tulen tekkeen hernekeiton, ittelleni.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
enduro
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Jou 2009
Viestejä: 478

LähetäLähetetty: 06.01.2011 21:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

wildmind kirjoitti:
Oma uudenvuoden perinteeni on kinkun loppujen ympärille rakennettu hernekeitto..
Ja on muuten hyvää..kinkkua ei kannata lappaa siihen keittoon ihan hemmetisti.. N 500-600g riittää..

Oma ohjeeni
-yön yli liotettuja herneitä 500g
-sipulia
-pari kuutioitua porkkanaa
-meiramia 2 tl
-suolaa
-tee se itse joulusinappia (jaloviinalla ja hunajalla terästettyä)
-kinkkua 500g

Keitetään noin pari tuntia miedolla lämmöllä
viimeisen puolen tunnin aikana lisätään sekaan kinkkukuutiot..

Tätä kun mättää lautaselle on tosi herkkua..
siihen vielä päälle reilu ruokalusikallinen raakaa sipulia..
Annoksesta on valmis myymään esikoisoikeutensa.. Kuten Eesau aikoinaan Cool


katohan pirua ku piti tuo ohje lukea pariin kertaan uuestaan ku ensin luin että "pari kuutiota porkkanaa" ajattelin että tulee aika runsas porkkanasoppa eikä hernekeitto Laughing laitetaan väsymyksen piikkiin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
erämäyrä
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 14 Tam 2009
Viestejä: 26
Paikkakunta: Turku

LähetäLähetetty: 06.01.2011 22:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

wildmind--- Tuo on "täydellinen resepti"

Niinpä niin... Iso-Äiti tosiaan näin aikoinaan teki ja meille opetti.
Hyvää on aina ollut. (80-luvun alusta asti näin muistelen)
Nyt n. 5-vuoden ajalta olen vielä parin sormen leveydeltä voita.... Laughing
ja nyt lähden jääkaapille...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 07.01.2011 17:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oma versioni:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2011/01/hernekeitto.html
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com