Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
erämäyrä Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 14 Tam 2009 Viestejä: 26 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 06.01.2011 16:27 Viestin aihe: Hernekeitto lopusta Joulukinkusta |
|
|
Moro
Sellanen tuli värkättyä tänään jo. Mites teillä toisilla foorumilaisilla? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9501
|
Lähetetty: 06.01.2011 16:36 Viestin aihe: |
|
|
Ei kait monella kinkku loppiaseen kestä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 06.01.2011 16:45 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä kinkkuun tulee makuhäiriöitä jo ennen uuttavuotta. Alamäki alkaa heti kun kinkku siirretään jääkaappiin ensimmäistä kertaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1546 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 06.01.2011 19:15 Viestin aihe: |
|
|
Oma uudenvuoden perinteeni on kinkun loppujen ympärille rakennettu hernekeitto..
Ja on muuten hyvää..kinkkua ei kannata lappaa siihen keittoon ihan hemmetisti.. N 500-600g riittää..
Oma ohjeeni
-yön yli liotettuja herneitä 500g
-sipulia
-pari kuutioitua porkkanaa
-meiramia 2 tl
-suolaa
-tee se itse joulusinappia (jaloviinalla ja hunajalla terästettyä)
-kinkkua 500g
Keitetään noin pari tuntia miedolla lämmöllä
viimeisen puolen tunnin aikana lisätään sekaan kinkkukuutiot..
Tätä kun mättää lautaselle on tosi herkkua..
siihen vielä päälle reilu ruokalusikallinen raakaa sipulia..
Annoksesta on valmis myymään esikoisoikeutensa.. Kuten Eesau aikoinaan _________________ Usu peritus hariolo veracior |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juhatapio Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Elo 2005 Viestejä: 2803 Paikkakunta: eteläpohjanmaa
|
Lähetetty: 06.01.2011 21:05 Viestin aihe: |
|
|
nii se ennenvanhaan äiteevainajan aikaan tehtin ,ja oli hyvvää,nykyään mie sen teen ittelleni,akka on vieraannuttanu muksut nii perinne ruuista et oikee fiduttaa,no, pikkusen perun sanojani, mun tekemä graavilohi on kuulemma hyvää ja vanhin tytär oikei pyysi tekeen hälle graavikalan ja joulun jälkeen tuli sitte kiitokset konjakkipullon muodossa hänen poikaystävän suvulta,vajaan viikon päästä mennee osa kauriista palvaamoon kinkun kaa ja kinkun lopusta varmasti tulen tekkeen hernekeiton, ittelleni. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
enduro Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Jou 2009 Viestejä: 478
|
Lähetetty: 06.01.2011 21:48 Viestin aihe: |
|
|
wildmind kirjoitti: | Oma uudenvuoden perinteeni on kinkun loppujen ympärille rakennettu hernekeitto..
Ja on muuten hyvää..kinkkua ei kannata lappaa siihen keittoon ihan hemmetisti.. N 500-600g riittää..
Oma ohjeeni
-yön yli liotettuja herneitä 500g
-sipulia
-pari kuutioitua porkkanaa
-meiramia 2 tl
-suolaa
-tee se itse joulusinappia (jaloviinalla ja hunajalla terästettyä)
-kinkkua 500g
Keitetään noin pari tuntia miedolla lämmöllä
viimeisen puolen tunnin aikana lisätään sekaan kinkkukuutiot..
Tätä kun mättää lautaselle on tosi herkkua..
siihen vielä päälle reilu ruokalusikallinen raakaa sipulia..
Annoksesta on valmis myymään esikoisoikeutensa.. Kuten Eesau aikoinaan |
katohan pirua ku piti tuo ohje lukea pariin kertaan uuestaan ku ensin luin että "pari kuutiota porkkanaa" ajattelin että tulee aika runsas porkkanasoppa eikä hernekeitto laitetaan väsymyksen piikkiin... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
erämäyrä Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 14 Tam 2009 Viestejä: 26 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 06.01.2011 22:13 Viestin aihe: |
|
|
wildmind--- Tuo on "täydellinen resepti"
Niinpä niin... Iso-Äiti tosiaan näin aikoinaan teki ja meille opetti.
Hyvää on aina ollut. (80-luvun alusta asti näin muistelen)
Nyt n. 5-vuoden ajalta olen vielä parin sormen leveydeltä voita....
ja nyt lähden jääkaapille... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|