OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Un-reaaliaikainen eräkeittiö maistaa maunoa
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Petteri_N
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 1180

LähetäLähetetty: 07.03.2005 18:43    Viestin aihe: Un-reaaliaikainen eräkeittiö maistaa maunoa Vastaa lainaamalla viestiä

Toimituksen huomautus: Tämä jakso oli siis tarkoitus tulla ulos jo lauantai-iltana, mutta jotain kummaa tämä foorumi vain tekstin epäkelpoisuudesta herjaili... Mutta asiaan, kahdessa osassa jälkitaltiointina...

-------------------------------------

Railakasta lauantai-iltapäivää arvon metsäveljet ja -naiset! Kuola valuen pääsemme taas tonkimaan mainioita ruoka-aineksia, mutta eiköhän se mahan kurina lopu kun taas näette miten vesirotastakin saadaan vaivalloisen valmistamisen päätteeksi tunkion täytettä.

Alunperin oli tarkoitus tarjota maunoa oikein vieraille. Mutta kun se reppana on lötköttänyt talvipesässään, eli pakastearkussa jo kymmenisen kuukautta, niin turhia oikeudenkäyntejä välttääkseni valmistamme sen nyt ihan kotiporukoille. Kotiporukalla joutaa ripuloimaan näin lomien aikaan!



Mutta asiaan. Kauhein urakka tässä hommassa on lihojen erottelu luista. Tai luiden erottelu lihoista. Tai ihan miten vaan. Tai jotain. Rakas vaimoni, ammatiltaan fysioterapeutti, taivasteli vieressä maunon luuston rakennetta. Miksi ihmeessä noinkin yksinkertaisen näköinen elukka on pitänyt tehdä näin vaikeasti? Eikö kasa suolia ja läjä filettä olisi riittänyt? Mutta ei, pitää olla selässä sen seittemäntoista luuta ristiin rastiin ja pari vielä poikittain.

No eikun sanasta miestä ja melasta majavaa!



Siitä se vaan pikkuhiljaa... silpoontuu... Palat nakellaan lehmän maitoon.



Olut kuuluu aina ruuan laittoon. Taustalla Hardyn konjakki miettii miksi aina pitää änkeä itsensä joka kuvaan... Onneksi tässä näkyy vain hepun jalat yläkulmassa. Soijakaan ei tähän kuvaan kuuluisi...



Majava hyppii pataan seuraavasti: Tasajalkaa maitoaltaasta, tummalla Velkolla täytettyyn porealtaaseen, siitä lämpöiselle pannulle kuin tulisen saunan lauteille josta suolapippurikylvyn kautta jäähdyttelemään pataan ennen lempeälöylyistä neljän tunnin saunamaratoonia.



Zalottizipulit ja porkkanat mukaan ja kaksi pataa uuniin. Hieman sikaa sekaan.


_________________
Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti!


Viimeinen muokkaaja, Petteri_N pvm 10.03.2005 09:58, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fange
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 1325
Paikkakunta: Inarista etelään

LähetäLähetetty: 07.03.2005 20:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

asiaa!
tätä oon odottanu Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Petteri_N
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 1180

LähetäLähetetty: 07.03.2005 21:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tervetuloa takaisin ruudun ääreen! Onnellinen maunomme on saunonut uunissa nyt jo pari, kolme tuntia. Verrattaessa sen oloja luonnollisessa ympäristössä oleileviin veljiinsä, on tämä mauno onnenpoika (tai naarashan tämä oli). Sillä välin kun toiset maunot värjöttelevät kylmissään risupesässään, loikoilee sankarimme lämpimässä uunissa ja odottaa illan päätähdeksi pääsemistä. Eikä siinä vielä kaikki! Harvalla majavalla on kaverinaan samassa pesässä sika, mutta tälläpä on!

Jottei sian ja majavan olo kävisi turhan ykstoikkoiseksi, lisää kokki mesikämmenen samaan kasaan joukkoon tummaan.



Ja siittiö... siis siitakesienet takapihan yrittitarhasta. Lopputalvi on ikävää aikaa sienien keräämiseen, varsinkin kun keittiöstämme on vain noin 2 km napapiirille. Lapiolle on töitä ennen ensimmäisenkään sienen löytymistä...



Niin kuluu tunti ja mesikämmen on pehminnyt sian ja maunon käsittelyssä. Ei ole otsokaan niin kuin ennen, silloin Kitusen aikaan... Löysää on tavara.



Naisväki haluaa salaattia. Raavas mies katsoo sillä aikaa muualle... mutta menkööt nyt tämän kerran.



Jännitys tiivistyi kun ovikello soi. TV-lupa tarkastaja? Kärystä hermostunut naapuri? Palokunta? Poliisi? Saataviaan perivät Helvetin enkelit?

Ei vaan pahempaa. Isäukko ja äitimuori. Uskomatonta eikä edes totta, että nuo kaksi haistoivat 450 km päästä majavapaistin lemun. Sen verran vielä pojastaan välittävät, että tulivat vannottamaan etten söisi keitoksiani. Mutta kun aloitettu on, niin asiat viedään loppuun. Lopulta vanhukset uhrautuivat syömään osan sopasta poikansa menehtymisen välttämiseksi. Ilmeisesti olen sittenkin toivottu lapsi Smile


_________________
Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fange
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 1325
Paikkakunta: Inarista etelään

LähetäLähetetty: 07.03.2005 21:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

sitakesienissä näyttää ainakin olevan potkua Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Tiger
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 2852
Paikkakunta: Sjoki/KäMä

LähetäLähetetty: 09.03.2005 20:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Uskaltaako kysyä, että miltä maistui? (olettaen, että Petterissä henkipihisee Wink )
_________________
Syön ammuttua lihaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Petteri_N
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 1180

LähetäLähetetty: 09.03.2005 22:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Öh, köh...

Kessullehan se kessu maistuu - ja majava majavalle!

Minnen ossoo sannoo, mutta jos Juha on selvinny koettelemuksesta, niin kait se jonkin lausunnon antaa... Vein sille toisen padallisen kun tuloo melekosesti tuota evästä yhestä selästäkin...
_________________
Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Vieras






LähetäLähetetty: 09.03.2005 22:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Heh. Muistu mieleen kun hirviporukan äijät ampu majavia ja menivät sitten kämpälle paistia tekemään. Laittovat majavat porisemaan ja aloittivat juopottelutouhut. Puolen yön aikaan majavat lensi mehtään kun ei ukot kestäneet sitä löyhkää. Pari päivää oli pitänyt kämppääkin tuulettaa.

...oli kuulemma unohtunu raaputella se rasva siitä maunon pinnasta. Very Happy
Takaisin alkuun
Petteri_N
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 1180

LähetäLähetetty: 10.03.2005 09:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pyssymies kirjoitti:
Heh. Muistu mieleen kun hirviporukan äijät ampu majavia ja menivät sitten kämpälle paistia tekemään. Laittovat majavat porisemaan ja aloittivat juopottelutouhut. Puolen yön aikaan majavat lensi mehtään kun ei ukot kestäneet sitä löyhkää. Pari päivää oli pitänyt kämppääkin tuulettaa.

...oli kuulemma unohtunu raaputella se rasva siitä maunon pinnasta. Very Happy


Eräkeittiö huomasi muuten maunoa räpeltäessään, että jo lyhytkin liuotus maidossa vaikuttaa melkoisesti siihen miten "majavalle" eväs maistuu. Tällä kertaa lihat olivat maidossa jääkaapissa noin pari tuntia. Aikaisemmin kokki on pitänyt niitä siellä vain noin ½ tuntia. Ero oli selkeä ja jos ruokavieraiden joukossa on nirppanokkia, niin kannattanee liottaa lihat tunnista kolmeen.
_________________
Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ronjan poppoo
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 12 Maa 2004
Viestejä: 51

LähetäLähetetty: 15.03.2005 11:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mistä Petterjjii löysit tuon t- paidan " erä ja ryyppäys"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Petteri_N
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 1180

LähetäLähetetty: 15.03.2005 12:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Eiköhän niitä vielä tuolta saa...

http://www.co.jyu.fi/~jatami/tilaus.htm

Itse en ko. firmaan (ethepäi ry) kuulu, mutta paitahan on mainio ja kertoo kantajastaan enempi kuin sata tyhjää sandels-pulloa.
_________________
Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jetset
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2004
Viestejä: 1485
Paikkakunta: Kainuu

LähetäLähetetty: 15.03.2005 13:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

VIRHE VIRHE VIRHE!


Kokin oma marinointi unehtu Exclamation

Alkaako ote livetä kun pian pääsee tuota raaka-ainetta hankkimaan lisää?
Ajatukset lie jo massepuroilla, kun ei malttannu kokki punkulla tai oluella itteään marinoida.
_________________
Laavulla nukkuu parhaiten
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Petteri_N
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 1180

LähetäLähetetty: 15.03.2005 14:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aivan kaikkea ei joka kerta ole tarve taltioida. Tuo jetsetin mainitsema ruuanlaitto-osuus on niin itsestäänselvyys jo, ettei liene tarvetta uhrata sille filmiä...

Ilomantsiin huhtikuun 3. vkloppu... uusia tarpeita nääs.
_________________
Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
J.A.H
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 139
Paikkakunta: Tuusula

LähetäLähetetty: 19.04.2005 15:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Majavaa monella sortilla valmistaneena voin suositella erästä reseptiä jonka kehittelyyn on mennyt muutama padallinen.

-Mausteliemessä keitettyä majavanlihaa
-Paprikaa suikaleina(säilyke)
-Sipulia
-Valkosipulia
-Hillosipulia
-Aura-juustoa
-Kermaa
-Mustapippuria
-Suolaa
-Pekonia

Ruskista majavanlihat sekä sipuli kevyesti padassa käyttäen hienonnettua pekonia. Lisää valkosipuli sekä paprika. Mausta mustapippurilla ja suolalla varovasti(Aura-juuston suolaisuuden vuoksi). Lisää juusto muruina sekaan ja kaada kerma päälle. Pata uuniin miedohkoon lämpöön pariksi tunniksi. Ennen tarjoilua lisää hillosipuli ja mahdolliset omavalintaiset yrtit.

Ruokajuomaksi suosittelen erittäin tymäkkää Saksalaista savuolutta(alkosta) sekä lisänä keitinperunoita ja puolukkasurvosta.

Majavan maku taittuu aivan uusiin sfääreihin mutta edelleen on hyvin tunnistettavissa omakseen. Hieman rasvainen mutta äärimmäisen maukas kokemus.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 19.04.2005 17:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mikä idea on keittää liha ennen ruskistamista? Sehän kuivuu turhaan. Reseptissähän padan annetaan hautua kuitenkin pari tuntia uunissa. Käytätkö keitinliemen johonkin, vai keitetäänkö lihaa maun loiventamiseen?

Vai noudatatko vain vanhaa sanontaa "joka keitetyn paistaa, se makean maistaa"? Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
J.A.H
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 139
Paikkakunta: Tuusula

LähetäLähetetty: 20.04.2005 08:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Olen valmistanut tätä sekä keittämättömällä,että keitetyllä majavanlihalla. Onnistuu kyllä molemmin puolin. Valmiiksi keitetystä lihasta on miellyttävämpää poistaa rasvat ja kalvot jonka vuoksi pakastan yleensä jonkinverran tuota valmiiksi keitettyä lihaa. Kukin tavallaan. Näissä majavaresepteissä kuitenkin itse kiinnitän huomiota liiallisen rasvan poistamiseen alkuvalmisteluissa,jolloin lihan maku korostuu hyvin. Pakastan keitetyt lihat keitinliemessä jolloin ne eivät kuivahda eivätkä ota "pakastimen makua". Keitinliemen maustan suolalla,laakerinlehdillä sekä maustepippureilla.

Kyllä siinä tuo vanha viisauskin saattaa tietysti vaikuttaa. Pata on jokatapauksessa suussasulavan herkullista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com