Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Petteri_N Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 1180
|
Lähetetty: 07.03.2005 18:43 Viestin aihe: Un-reaaliaikainen eräkeittiö maistaa maunoa |
|
|
Toimituksen huomautus: Tämä jakso oli siis tarkoitus tulla ulos jo lauantai-iltana, mutta jotain kummaa tämä foorumi vain tekstin epäkelpoisuudesta herjaili... Mutta asiaan, kahdessa osassa jälkitaltiointina...
-------------------------------------
Railakasta lauantai-iltapäivää arvon metsäveljet ja -naiset! Kuola valuen pääsemme taas tonkimaan mainioita ruoka-aineksia, mutta eiköhän se mahan kurina lopu kun taas näette miten vesirotastakin saadaan vaivalloisen valmistamisen päätteeksi tunkion täytettä.
Alunperin oli tarkoitus tarjota maunoa oikein vieraille. Mutta kun se reppana on lötköttänyt talvipesässään, eli pakastearkussa jo kymmenisen kuukautta, niin turhia oikeudenkäyntejä välttääkseni valmistamme sen nyt ihan kotiporukoille. Kotiporukalla joutaa ripuloimaan näin lomien aikaan!
Mutta asiaan. Kauhein urakka tässä hommassa on lihojen erottelu luista. Tai luiden erottelu lihoista. Tai ihan miten vaan. Tai jotain. Rakas vaimoni, ammatiltaan fysioterapeutti, taivasteli vieressä maunon luuston rakennetta. Miksi ihmeessä noinkin yksinkertaisen näköinen elukka on pitänyt tehdä näin vaikeasti? Eikö kasa suolia ja läjä filettä olisi riittänyt? Mutta ei, pitää olla selässä sen seittemäntoista luuta ristiin rastiin ja pari vielä poikittain.
No eikun sanasta miestä ja melasta majavaa!
Siitä se vaan pikkuhiljaa... silpoontuu... Palat nakellaan lehmän maitoon.
Olut kuuluu aina ruuan laittoon. Taustalla Hardyn konjakki miettii miksi aina pitää änkeä itsensä joka kuvaan... Onneksi tässä näkyy vain hepun jalat yläkulmassa. Soijakaan ei tähän kuvaan kuuluisi...
Majava hyppii pataan seuraavasti: Tasajalkaa maitoaltaasta, tummalla Velkolla täytettyyn porealtaaseen, siitä lämpöiselle pannulle kuin tulisen saunan lauteille josta suolapippurikylvyn kautta jäähdyttelemään pataan ennen lempeälöylyistä neljän tunnin saunamaratoonia.
Zalottizipulit ja porkkanat mukaan ja kaksi pataa uuniin. Hieman sikaa sekaan.
_________________ Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti!
Viimeinen muokkaaja, Petteri_N pvm 10.03.2005 09:58, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fange Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 1325 Paikkakunta: Inarista etelään
|
Lähetetty: 07.03.2005 20:03 Viestin aihe: |
|
|
asiaa!
tätä oon odottanu |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Petteri_N Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 1180
|
Lähetetty: 07.03.2005 21:32 Viestin aihe: |
|
|
Tervetuloa takaisin ruudun ääreen! Onnellinen maunomme on saunonut uunissa nyt jo pari, kolme tuntia. Verrattaessa sen oloja luonnollisessa ympäristössä oleileviin veljiinsä, on tämä mauno onnenpoika (tai naarashan tämä oli). Sillä välin kun toiset maunot värjöttelevät kylmissään risupesässään, loikoilee sankarimme lämpimässä uunissa ja odottaa illan päätähdeksi pääsemistä. Eikä siinä vielä kaikki! Harvalla majavalla on kaverinaan samassa pesässä sika, mutta tälläpä on!
Jottei sian ja majavan olo kävisi turhan ykstoikkoiseksi, lisää kokki mesikämmenen samaan kasaan joukkoon tummaan.
Ja siittiö... siis siitakesienet takapihan yrittitarhasta. Lopputalvi on ikävää aikaa sienien keräämiseen, varsinkin kun keittiöstämme on vain noin 2 km napapiirille. Lapiolle on töitä ennen ensimmäisenkään sienen löytymistä...
Niin kuluu tunti ja mesikämmen on pehminnyt sian ja maunon käsittelyssä. Ei ole otsokaan niin kuin ennen, silloin Kitusen aikaan... Löysää on tavara.
Naisväki haluaa salaattia. Raavas mies katsoo sillä aikaa muualle... mutta menkööt nyt tämän kerran.
Jännitys tiivistyi kun ovikello soi. TV-lupa tarkastaja? Kärystä hermostunut naapuri? Palokunta? Poliisi? Saataviaan perivät Helvetin enkelit?
Ei vaan pahempaa. Isäukko ja äitimuori. Uskomatonta eikä edes totta, että nuo kaksi haistoivat 450 km päästä majavapaistin lemun. Sen verran vielä pojastaan välittävät, että tulivat vannottamaan etten söisi keitoksiani. Mutta kun aloitettu on, niin asiat viedään loppuun. Lopulta vanhukset uhrautuivat syömään osan sopasta poikansa menehtymisen välttämiseksi. Ilmeisesti olen sittenkin toivottu lapsi
_________________ Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fange Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 1325 Paikkakunta: Inarista etelään
|
Lähetetty: 07.03.2005 21:41 Viestin aihe: |
|
|
sitakesienissä näyttää ainakin olevan potkua |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tiger Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2852 Paikkakunta: Sjoki/KäMä
|
Lähetetty: 09.03.2005 20:13 Viestin aihe: |
|
|
Uskaltaako kysyä, että miltä maistui? (olettaen, että Petterissä henkipihisee ) _________________ Syön ammuttua lihaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Petteri_N Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 1180
|
Lähetetty: 09.03.2005 22:01 Viestin aihe: |
|
|
Öh, köh...
Kessullehan se kessu maistuu - ja majava majavalle!
Minnen ossoo sannoo, mutta jos Juha on selvinny koettelemuksesta, niin kait se jonkin lausunnon antaa... Vein sille toisen padallisen kun tuloo melekosesti tuota evästä yhestä selästäkin... _________________ Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vieras
|
Lähetetty: 09.03.2005 22:07 Viestin aihe: |
|
|
Heh. Muistu mieleen kun hirviporukan äijät ampu majavia ja menivät sitten kämpälle paistia tekemään. Laittovat majavat porisemaan ja aloittivat juopottelutouhut. Puolen yön aikaan majavat lensi mehtään kun ei ukot kestäneet sitä löyhkää. Pari päivää oli pitänyt kämppääkin tuulettaa.
...oli kuulemma unohtunu raaputella se rasva siitä maunon pinnasta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Petteri_N Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 1180
|
Lähetetty: 10.03.2005 09:15 Viestin aihe: |
|
|
Pyssymies kirjoitti: | Heh. Muistu mieleen kun hirviporukan äijät ampu majavia ja menivät sitten kämpälle paistia tekemään. Laittovat majavat porisemaan ja aloittivat juopottelutouhut. Puolen yön aikaan majavat lensi mehtään kun ei ukot kestäneet sitä löyhkää. Pari päivää oli pitänyt kämppääkin tuulettaa.
...oli kuulemma unohtunu raaputella se rasva siitä maunon pinnasta. |
Eräkeittiö huomasi muuten maunoa räpeltäessään, että jo lyhytkin liuotus maidossa vaikuttaa melkoisesti siihen miten "majavalle" eväs maistuu. Tällä kertaa lihat olivat maidossa jääkaapissa noin pari tuntia. Aikaisemmin kokki on pitänyt niitä siellä vain noin ½ tuntia. Ero oli selkeä ja jos ruokavieraiden joukossa on nirppanokkia, niin kannattanee liottaa lihat tunnista kolmeen. _________________ Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ronjan poppoo Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 12 Maa 2004 Viestejä: 51
|
Lähetetty: 15.03.2005 11:55 Viestin aihe: |
|
|
Mistä Petterjjii löysit tuon t- paidan " erä ja ryyppäys" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Petteri_N Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 1180
|
Lähetetty: 15.03.2005 12:05 Viestin aihe: |
|
|
Eiköhän niitä vielä tuolta saa...
http://www.co.jyu.fi/~jatami/tilaus.htm
Itse en ko. firmaan (ethepäi ry) kuulu, mutta paitahan on mainio ja kertoo kantajastaan enempi kuin sata tyhjää sandels-pulloa. _________________ Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jetset Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2004 Viestejä: 1485 Paikkakunta: Kainuu
|
Lähetetty: 15.03.2005 13:38 Viestin aihe: |
|
|
VIRHE VIRHE VIRHE!
Kokin oma marinointi unehtu
Alkaako ote livetä kun pian pääsee tuota raaka-ainetta hankkimaan lisää?
Ajatukset lie jo massepuroilla, kun ei malttannu kokki punkulla tai oluella itteään marinoida. _________________ Laavulla nukkuu parhaiten |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Petteri_N Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 1180
|
Lähetetty: 15.03.2005 14:00 Viestin aihe: |
|
|
Aivan kaikkea ei joka kerta ole tarve taltioida. Tuo jetsetin mainitsema ruuanlaitto-osuus on niin itsestäänselvyys jo, ettei liene tarvetta uhrata sille filmiä...
Ilomantsiin huhtikuun 3. vkloppu... uusia tarpeita nääs. _________________ Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
J.A.H Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 139 Paikkakunta: Tuusula
|
Lähetetty: 19.04.2005 15:04 Viestin aihe: |
|
|
Majavaa monella sortilla valmistaneena voin suositella erästä reseptiä jonka kehittelyyn on mennyt muutama padallinen.
-Mausteliemessä keitettyä majavanlihaa
-Paprikaa suikaleina(säilyke)
-Sipulia
-Valkosipulia
-Hillosipulia
-Aura-juustoa
-Kermaa
-Mustapippuria
-Suolaa
-Pekonia
Ruskista majavanlihat sekä sipuli kevyesti padassa käyttäen hienonnettua pekonia. Lisää valkosipuli sekä paprika. Mausta mustapippurilla ja suolalla varovasti(Aura-juuston suolaisuuden vuoksi). Lisää juusto muruina sekaan ja kaada kerma päälle. Pata uuniin miedohkoon lämpöön pariksi tunniksi. Ennen tarjoilua lisää hillosipuli ja mahdolliset omavalintaiset yrtit.
Ruokajuomaksi suosittelen erittäin tymäkkää Saksalaista savuolutta(alkosta) sekä lisänä keitinperunoita ja puolukkasurvosta.
Majavan maku taittuu aivan uusiin sfääreihin mutta edelleen on hyvin tunnistettavissa omakseen. Hieman rasvainen mutta äärimmäisen maukas kokemus. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 19.04.2005 17:18 Viestin aihe: |
|
|
Mikä idea on keittää liha ennen ruskistamista? Sehän kuivuu turhaan. Reseptissähän padan annetaan hautua kuitenkin pari tuntia uunissa. Käytätkö keitinliemen johonkin, vai keitetäänkö lihaa maun loiventamiseen?
Vai noudatatko vain vanhaa sanontaa "joka keitetyn paistaa, se makean maistaa"? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
J.A.H Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 139 Paikkakunta: Tuusula
|
Lähetetty: 20.04.2005 08:45 Viestin aihe: |
|
|
Olen valmistanut tätä sekä keittämättömällä,että keitetyllä majavanlihalla. Onnistuu kyllä molemmin puolin. Valmiiksi keitetystä lihasta on miellyttävämpää poistaa rasvat ja kalvot jonka vuoksi pakastan yleensä jonkinverran tuota valmiiksi keitettyä lihaa. Kukin tavallaan. Näissä majavaresepteissä kuitenkin itse kiinnitän huomiota liiallisen rasvan poistamiseen alkuvalmisteluissa,jolloin lihan maku korostuu hyvin. Pakastan keitetyt lihat keitinliemessä jolloin ne eivät kuivahda eivätkä ota "pakastimen makua". Keitinliemen maustan suolalla,laakerinlehdillä sekä maustepippureilla.
Kyllä siinä tuo vanha viisauskin saattaa tietysti vaikuttaa. Pata on jokatapauksessa suussasulavan herkullista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|