Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 22.03.2005 14:22 Viestin aihe: Sherryhaapana |
|
|
Sherryhaapana
Tulipa siinä kokeiltua itselle uudenlaista reseptiä:
- Haapana leikkuulaudalle ja lihat irti luista.
- Kevyesti valkoraitaista possunkylkisiivua (ei pekonia) vajaa 100g noin 5cm pätkiksi
- Yksi pieni sipuli lohkoiksi
- Pata levylle ja oliiviöljyä loraus.
- Ensin lihat pataan ja pientä ruskistusta
- Sipulilohkot sekaan
- Kun lihat ovat sopivasti ruskistuneet, loraus sherryä, sitruunamehua, mustapippuria, sitruunapippuria ja lihaliemikuutio.
- Kevyttä muhimista.
- Keitoksen loppuvaiheessa joukkoon Floran joku hapankermavalmiste, rasvaa noin 20%. Tarvittaessa lisää mausteita.
Kohtuupienellä liha- ja vaivamäärällä melkoisen tömäkkää syötävää. Annos ei ole mitenkään esteettisen näköistä, mutta varsinkin kastike omaa melkoisen täyteläisen efektin. Sherrykastikekaan ei maistu yhtään sherryltä, mikä on ihan mukavaa .
Ensi syksynä taidan kokeilla jotain vastaavaa telkille. Sherryn kevyt makeus ja ranskankerman happamuus toivat ihan ok aromin ainakin haapanaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kahka Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2004 Viestejä: 433 Paikkakunta: 800km edellisestä pohjoiseen
|
Lähetetty: 22.03.2005 19:49 Viestin aihe: |
|
|
Haapana nyt on kuitenkin sen verran hyvän makuinen elukka, että siitä saa syötävää huonommallakin reseptillä
Telkästä kannattaa tehdä käristystä poronkäristyksen tapaan. Lievässä humalatilassa olevalle henkilölle joka ei ole koskaan poroa maistanut, saattaisi kyseinen käristys mennä jopa porona. Kokeilin allilla, mutta samanmakuinenhan se suunnilleen on. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Petteri_N Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 1180
|
Lähetetty: 22.03.2005 19:59 Viestin aihe: |
|
|
nami. Jos ei olis näin tajuton !&%¤#, niin alkaisin kaivamaan pakastinta... _________________ Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 23.03.2005 12:24 Viestin aihe: |
|
|
Sen verran vielä noista hapankermavalmisteista, että nuo ovat ainakin omasta mielestäni ihan käyttökelpoista kamaa.
Jossain tavallisessa kuohukermassa taitaa olla 37% rasvaa ja tuossa käyttämässäni Floran todella paksussa tökötissä 20%. Eli jos ei välttämättä tavoittele sumopainijan mittoja tai sydänkohtausta, niin ihan käyttökelpoista kamaa ovat nuokin.
Noista 5% tai 7% kermoista ei ihan niin hyviä kokemuksia ainakaan meikäläisellä ole. Tuota 15% ”kermaa” sen sijaan tulee käytettyä säännöllisesti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kalastaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Jou 2004 Viestejä: 511 Paikkakunta: Läntinen rannikkoalue
|
Lähetetty: 23.03.2005 13:06 Viestin aihe: |
|
|
Mahtavan tuntuinen resepti
Tätä on kokeiltava syksyllä. Miten tuo sitruunanmehu sointuu sherryyn
Houkuttelisi kokeilemaan pientä marinointia 2-3 tuntia sherryssä ennen ruskistusta. Sitruunamehun jättäisin pois koska Sherry ajaa saman asian
Mutta niin kuin sanoin tätä on kokeiltava
Hyvä Lahtinen . Lisää hyviä reseptejä niitä on aina mukava testailla _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|