OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Majavan häntä
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Huoleton
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Tam 2005
Viestejä: 142
Paikkakunta: Joensuu

LähetäLähetetty: 06.04.2005 19:37    Viestin aihe: Majavan häntä Vastaa lainaamalla viestiä

Vissiin syövät tätäkin? ja kun tuli pari päivää sitten kolautettua majava niin arvelin sitten syödä sen hännänkin, vaikka voi hiukan ahdistukselta maistuakin.... Mutta ei se haittaa minä olen huoleton.
Mutta kun en sitä kehtaa raakanakaan syödä niin jos joku tietäisi reseptin
melalle niin voisi kertoa.
_________________
Huipulle pääsee vain oikealla voitelulla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pyymetso
Vieras





LähetäLähetetty: 06.04.2005 19:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

oöhk

Viimeinen muokkaaja, Pyymetso pvm 23.02.2006 19:56, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Petteri_N
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 1180

LähetäLähetetty: 06.04.2005 20:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onnea yritykseen karpaasi. Mela kun on melkein pelkkää rasvaa, niin voi majavan rasvan maun tietäen maistua aika veikeelle.
_________________
Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Petteri_N
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 1180

LähetäLähetetty: 06.04.2005 20:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Onnea yritykseen karpaasi. Mela kun on melkein pelkkää rasvaa, niin voi majavan rasvan maun tietäen maistua aika veikeelle.
_________________
Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 06.04.2005 20:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei muuta kuin häntä kuukaudeksi umpisuolaan, paistat tikun nokassa tulilla ja ryyppäät kirkasta viinaa pullon suusta päälle. Siinäpä tosimiehen eväät karpaasille Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Elwood
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 1418
Paikkakunta: Siilinjärvi

LähetäLähetetty: 06.04.2005 20:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jossain olen kuullut tai lukenut, että massen häntärasvasta saisi jonkinlaisen dippi-kastikkeen tapaisen, muistatko Petteri oliko sinun kanssa juttua joskus asiasta.
_________________
Tosi asiaa ei tarvitse uskoa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mehtisika
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 263
Paikkakunta: Outokumpu

LähetäLähetetty: 06.04.2005 21:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyi helkutti Embarassed Embarassed. Kaikkea !&%¤# ne ihmiset meinaa suuhun tunkea! Shocked
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 06.04.2005 21:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Siitä hännästä saa hyvän kärpäslätkän tai sitten jos lapsoset ihanaiset alkaa riehumaan liikaa niin sillä voi antaa selkään. Sitten tietysti voi sen ottaa makuuhuoneeseen mukaan ja läpsytellä emäntää kannikoille, tästä tosin saattaa toinen tykätä tai sitten ei...

Syömään en kyllä kyseistä rutusta ala, mutta onnea yritykselle!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Petteri_N
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 1180

LähetäLähetetty: 06.04.2005 22:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu elw, maistunee lähinnä sissijuustodipille...

P.S. On muuten hyvää tämä kuivaliha. Ja kiitos sämpylle ohjeesta tasoitella kuivuusastetta jääkaapissa. Toimii!
_________________
Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sämpy
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 6374
Paikkakunta: Uleåborg

LähetäLähetetty: 07.04.2005 15:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No eipähän kestä Petteri. Aihetta sivuten, niin isä nosti yks toukokuu majavaa seinällä. Onneksi olin siskon lakkiaisissa valokuvaajana ja jotakuinkin selevinpäin alkuillan, että en kerenny maistelemaan ennenkuin vieraat ja lopulta koira oli lihat syöneet.

Muutenkaan majavanlihan ensimaistajaisia ei kannata välttämättä parin päivän juopottelun jälkeen ei_maistu_mikään_rapulassa grillissä paistetulla puoliraa'alla ja tuimalla kevätmajavan potkalla aloittaa. Ei tuu kuin sanomista, uskokaa minua.
_________________
"Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina"
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Huoleton
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Tam 2005
Viestejä: 142
Paikkakunta: Joensuu

LähetäLähetetty: 07.04.2005 15:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Teillä siis ei ole reseptejä tälle todellisten karvarinta urosten herkulle?
Surkeaa perin surkeaa joudunko todellakin ahdistumaan ilman
kuvotuksen makuista majavan häntää?
_________________
Huipulle pääsee vain oikealla voitelulla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Faal
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Huh 2005
Viestejä: 182

LähetäLähetetty: 07.04.2005 17:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Just joo...jälleen tällaista kokeilemattomien/taitamattomien ennakkoluuloista !&%¤#!
Jos majavanhännästä on ennenkin saatu aikaan kulinaarinen herkku ja se on monille ollut nahan lisäksi arvostetuin osa majavaa, niin on se kumma, että meillä ollaan ensimmäisenä kurahousut tutisten vetämässä täysin hongikkoon meneviä johtopäätöksiä!

Sikaa kyllä vedetään posket paksuna naamaan ajattelematta yhtään missä !&%¤# sekin elämänsä elää ja napaansa vetää!
Mutta sitähän on mitä syö...

Älä ole huolissasi Huoleton, löydät kyllä varmasti oikeita hyviä ohjeita majavanhäntäsi valmistukseen ja pääset nauttimaan kerrassaan kelvollisesta riistaruuasta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pyymetso
Vieras





LähetäLähetetty: 07.04.2005 17:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ilyfl

Viimeinen muokkaaja, Pyymetso pvm 23.02.2006 19:55, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Faal
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Huh 2005
Viestejä: 182

LähetäLähetetty: 07.04.2005 19:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No niin pösilöt ja sivistymättömät!
Esimerkiksi tällaista:

Majavan liha on hyvin riistanmakuista ja siitä voi valmistaa pata-ja keittoruokia. Amerikoissa arvostetaan otuksen maksaa ja häntää suurena herkkuna!
Kun englannin kuningatar Elisabeth 2 vieraili Kanadassa taannoin, oli juhla-aterialla alkukeittona seuraavanlainen majavanhäntäkeitto:
-1 majavanhäntä
-1kkp kuivattuja punaisia papuja (kkp=kahvikupillinen=1,2dl)
-0,5 kg kaalia
-1,5kkp viipaloitua perunaa
-1kkp viipaloitua lanttua
-0,5kkp viipaloitua sipulia
-0,25kkp viipaloitua purjoa
-vettä
1. Lämmitä majavanhäntää avotulen loimussa, kunnes nahka alkaa pullistua. Sen jälkeen nahka on helpompi nylkeä ja se irtoaa helpommin.
2. Mustan hännän sisällä on rasvakudosta, joka myös hyytelöityy, jos siitä keitetty liemi jäähtyy.
3. Kuutioi häntä ja keitä runsaassa vedessä. Poista verivaahto ja puolet rasvasta.
4. Lisää vihannekset ja keitä kunnes liha on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Faal
Kanta-asiakas


Liittynyt: 01 Huh 2005
Viestejä: 182

LähetäLähetetty: 07.04.2005 19:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

LOIMUTETTUA MAJAVANHÄNTÄÄ

Irrota majavanhäntä ruhosta ja naulaa se muutamalla puunaulalla lankkuun.
Aseta lankku nuotion loimuun ja paista kunnes nahka alkaa pullottaa turvonneena ja rasva pursuaa hännäntyvestä kirkkaana.
Halkaise nahka ja anna paistoksen jäähtyä.
Hae sillä aikaa esille hyvää ruisleipää, jonka päälle levität sulanutta häntärasvaa.
Ripaus suolaa päälle ja eikun syömään!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com