Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Huoleton Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Tam 2005 Viestejä: 142 Paikkakunta: Joensuu
|
Lähetetty: 06.04.2005 19:37 Viestin aihe: Majavan häntä |
|
|
Vissiin syövät tätäkin? ja kun tuli pari päivää sitten kolautettua majava niin arvelin sitten syödä sen hännänkin, vaikka voi hiukan ahdistukselta maistuakin.... Mutta ei se haittaa minä olen huoleton.
Mutta kun en sitä kehtaa raakanakaan syödä niin jos joku tietäisi reseptin
melalle niin voisi kertoa. _________________ Huipulle pääsee vain oikealla voitelulla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pyymetso Vieras
|
Lähetetty: 06.04.2005 19:39 Viestin aihe: |
|
|
oöhk
Viimeinen muokkaaja, Pyymetso pvm 23.02.2006 19:56, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Petteri_N Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 1180
|
Lähetetty: 06.04.2005 20:29 Viestin aihe: |
|
|
Onnea yritykseen karpaasi. Mela kun on melkein pelkkää rasvaa, niin voi majavan rasvan maun tietäen maistua aika veikeelle. _________________ Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Petteri_N Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 1180
|
Lähetetty: 06.04.2005 20:30 Viestin aihe: |
|
|
Onnea yritykseen karpaasi. Mela kun on melkein pelkkää rasvaa, niin voi majavan rasvan maun tietäen maistua aika veikeelle. _________________ Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 06.04.2005 20:44 Viestin aihe: |
|
|
Ei muuta kuin häntä kuukaudeksi umpisuolaan, paistat tikun nokassa tulilla ja ryyppäät kirkasta viinaa pullon suusta päälle. Siinäpä tosimiehen eväät karpaasille |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Elwood Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1418 Paikkakunta: Siilinjärvi
|
Lähetetty: 06.04.2005 20:47 Viestin aihe: |
|
|
Jossain olen kuullut tai lukenut, että massen häntärasvasta saisi jonkinlaisen dippi-kastikkeen tapaisen, muistatko Petteri oliko sinun kanssa juttua joskus asiasta. _________________ Tosi asiaa ei tarvitse uskoa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mehtisika Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 263 Paikkakunta: Outokumpu
|
Lähetetty: 06.04.2005 21:32 Viestin aihe: |
|
|
Hyi helkutti . Kaikkea !&%¤# ne ihmiset meinaa suuhun tunkea! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 06.04.2005 21:42 Viestin aihe: |
|
|
Siitä hännästä saa hyvän kärpäslätkän tai sitten jos lapsoset ihanaiset alkaa riehumaan liikaa niin sillä voi antaa selkään. Sitten tietysti voi sen ottaa makuuhuoneeseen mukaan ja läpsytellä emäntää kannikoille, tästä tosin saattaa toinen tykätä tai sitten ei...
Syömään en kyllä kyseistä rutusta ala, mutta onnea yritykselle! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Petteri_N Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 1180
|
Lähetetty: 06.04.2005 22:24 Viestin aihe: |
|
|
Juu elw, maistunee lähinnä sissijuustodipille...
P.S. On muuten hyvää tämä kuivaliha. Ja kiitos sämpylle ohjeesta tasoitella kuivuusastetta jääkaapissa. Toimii! _________________ Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6374 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 07.04.2005 15:21 Viestin aihe: |
|
|
No eipähän kestä Petteri. Aihetta sivuten, niin isä nosti yks toukokuu majavaa seinällä. Onneksi olin siskon lakkiaisissa valokuvaajana ja jotakuinkin selevinpäin alkuillan, että en kerenny maistelemaan ennenkuin vieraat ja lopulta koira oli lihat syöneet.
Muutenkaan majavanlihan ensimaistajaisia ei kannata välttämättä parin päivän juopottelun jälkeen ei_maistu_mikään_rapulassa grillissä paistetulla puoliraa'alla ja tuimalla kevätmajavan potkalla aloittaa. Ei tuu kuin sanomista, uskokaa minua. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Huoleton Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Tam 2005 Viestejä: 142 Paikkakunta: Joensuu
|
Lähetetty: 07.04.2005 15:32 Viestin aihe: |
|
|
Teillä siis ei ole reseptejä tälle todellisten karvarinta urosten herkulle?
Surkeaa perin surkeaa joudunko todellakin ahdistumaan ilman
kuvotuksen makuista majavan häntää? _________________ Huipulle pääsee vain oikealla voitelulla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Faal Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Huh 2005 Viestejä: 182
|
Lähetetty: 07.04.2005 17:14 Viestin aihe: |
|
|
Just joo...jälleen tällaista kokeilemattomien/taitamattomien ennakkoluuloista !&%¤#!
Jos majavanhännästä on ennenkin saatu aikaan kulinaarinen herkku ja se on monille ollut nahan lisäksi arvostetuin osa majavaa, niin on se kumma, että meillä ollaan ensimmäisenä kurahousut tutisten vetämässä täysin hongikkoon meneviä johtopäätöksiä!
Sikaa kyllä vedetään posket paksuna naamaan ajattelematta yhtään missä !&%¤# sekin elämänsä elää ja napaansa vetää!
Mutta sitähän on mitä syö...
Älä ole huolissasi Huoleton, löydät kyllä varmasti oikeita hyviä ohjeita majavanhäntäsi valmistukseen ja pääset nauttimaan kerrassaan kelvollisesta riistaruuasta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pyymetso Vieras
|
Lähetetty: 07.04.2005 17:30 Viestin aihe: |
|
|
ilyfl
Viimeinen muokkaaja, Pyymetso pvm 23.02.2006 19:55, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Faal Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Huh 2005 Viestejä: 182
|
Lähetetty: 07.04.2005 19:01 Viestin aihe: |
|
|
No niin pösilöt ja sivistymättömät!
Esimerkiksi tällaista:
Majavan liha on hyvin riistanmakuista ja siitä voi valmistaa pata-ja keittoruokia. Amerikoissa arvostetaan otuksen maksaa ja häntää suurena herkkuna!
Kun englannin kuningatar Elisabeth 2 vieraili Kanadassa taannoin, oli juhla-aterialla alkukeittona seuraavanlainen majavanhäntäkeitto:
-1 majavanhäntä
-1kkp kuivattuja punaisia papuja (kkp=kahvikupillinen=1,2dl)
-0,5 kg kaalia
-1,5kkp viipaloitua perunaa
-1kkp viipaloitua lanttua
-0,5kkp viipaloitua sipulia
-0,25kkp viipaloitua purjoa
-vettä
1. Lämmitä majavanhäntää avotulen loimussa, kunnes nahka alkaa pullistua. Sen jälkeen nahka on helpompi nylkeä ja se irtoaa helpommin.
2. Mustan hännän sisällä on rasvakudosta, joka myös hyytelöityy, jos siitä keitetty liemi jäähtyy.
3. Kuutioi häntä ja keitä runsaassa vedessä. Poista verivaahto ja puolet rasvasta.
4. Lisää vihannekset ja keitä kunnes liha on kypsää. Mausta suolalla ja pippurilla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Faal Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Huh 2005 Viestejä: 182
|
Lähetetty: 07.04.2005 19:05 Viestin aihe: |
|
|
LOIMUTETTUA MAJAVANHÄNTÄÄ
Irrota majavanhäntä ruhosta ja naulaa se muutamalla puunaulalla lankkuun.
Aseta lankku nuotion loimuun ja paista kunnes nahka alkaa pullottaa turvonneena ja rasva pursuaa hännäntyvestä kirkkaana.
Halkaise nahka ja anna paistoksen jäähtyä.
Hae sillä aikaa esille hyvää ruisleipää, jonka päälle levität sulanutta häntärasvaa.
Ripaus suolaa päälle ja eikun syömään! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|