Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 17.11.2011 16:57 Viestin aihe: Hirvieläinten teurastus ja teurastuspäivän herkut |
|
|
Ihan vain siltä varalta, ettei tämä hieno kirja ole jo hyllyssäsi ja homma hanskassa:
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2011/11/hirvielainten-teurastus-ja.html
Maltan tuskin odottaa, kun omassa ”kauhukeittiössäni” pääsen kokeilemaan kielisalaattia, liekitettyjä munuaisia, keuhkopihvejä, turpasylttyä, verimakkaraa, kaalinlehdellä paistettuja kiveksiä, aivokakkoa, hunaja-chilimaustettuja pötsinsuikaleita, virtsarakossa kypsytettyjä elimiä... Lista kuulostaa ehkä eksoottiselta, mutta on täysin luonnollista, sekä moraalisesti oikein kunnioittaa riistaa ja pyrkiä hyödyntämään kaikki arvokas anti mahdollisimman tarkkaan. Näin ovat toimineet saalistaan arvostavat metsästäjät historian aamuhämäristä asti.
Suosittelen kaikesta huolimatta _________________ http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tvälläri Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2004 Viestejä: 3423 Paikkakunta: Mikämikämaa
|
Lähetetty: 19.11.2011 12:17 Viestin aihe: |
|
|
Vinkkaampa sulle yhen kunnon filtteriohjeen, eli munuaiskeiton. On muuten yksinkertasen hyvä ja maukas! Löysin ohjeen yhestä 60-luvun alun keittokirjasta jonka hommasin aikonaan kirjaston poistomyynnistä.
Einekset:
1 hirven munuainen (nyrkin kokonen)
2-3 keltasipulia (saman verran sibulaa mitä on munuaista)
1valkosipulin kynsi
suolaa
maustepippuria
curryä
persiljaa jos haluaa
vehnäjauhoja reilu rkl
Munuaiset käsitellään ensin ihan normisti, eli liotellaan vedessä jne. Ne leikataan pikku suikaleiksi. n. ranskanperunan kokosiksi. Sipulit vedetään kans suikaleiksi. Paista sipulit pannulla voissa niin että ne hieman makeutuu ja tulee läpikuultaviksi (ei liian kuumalla pannulla). Kaada kattilaan jossa on vesi kiehumas. paista kuumalla pannulla munuais suikaleet 2:ssa erässä ja lisää vehnäjauho joukkoon. pyörittele niin että vehnäjauho sekottuu. Kaada kattilaan. anna hissukseen kiehua. jos tulee vaahota kuori se pois. Lisää curry ja muut mausteet anna hautua vielä niin, että mausteet imeytyy.
On muuten sikahyvää. Ei uskois että curry sopii sisuskalujen mausteeksi älyttömän hyvin. _________________ "Mies, ei koskaan kyllästy tuijottamaan välkehtivää tulta, virtaavaa vettä, tai tippuvaa pontikkaa" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Heppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Hei 2009 Viestejä: 182
|
Lähetetty: 22.11.2011 00:00 Viestin aihe: |
|
|
munuaiset ja maksa varsinkin nuorelta eläimeltä on tosi hyviä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Baroni69 Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 22 Maa 2004 Viestejä: 100 Paikkakunta: Nokia
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
mkaltiok Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 11 Elo 2010 Viestejä: 73
|
Lähetetty: 29.11.2011 23:14 Viestin aihe: |
|
|
Tällee sitä kuuluu terotella:
http://www.youtube.com/watch?v=CXLaE1JvQ94
Ei muuta kuin harkkoa ja pahvia. Mutta vakavasti ottaen niin noi Murray Carterin tekniikat on parhaat japanilaisilla vesihiomakivillä. Veitsistä tulee omassakin käsittelyssä partaveitsen teräviä. Käsitys terävästä veitsestä on muuttunut noiden käytön jälkeen melkoisesti. Suosittelen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|