Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Jude Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2007 Viestejä: 162 Paikkakunta: Kanta-Häme
|
Lähetetty: 04.12.2011 19:08 Viestin aihe: |
|
|
Hirvikäristystä Mustapekka kastikkeella ja yrttiuuniperunoita |
|
Takaisin alkuun |
|
|
werty74 Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Tam 2005 Viestejä: 1495 Paikkakunta: ***
|
Lähetetty: 05.12.2011 09:35 Viestin aihe: |
|
|
Kaippa se huomisen Itsenäisyyspäivän kunniaksi pitäisi vääntää metsopaisti!
Koittas jos onnistus hauduttamaan sen metson kunnon "silavakuorrutteen" alla ja vääntäis siihen kupeeseen sitten joko kanttarelli tai suppilovahvero soosin + muut lisukkeet.. _________________ karjala takas!
jos ei muuten niin pullo kerrallaan!!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Benellihunter Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Jou 2008 Viestejä: 2687 Paikkakunta: Nivala
|
Lähetetty: 06.12.2011 16:02 Viestin aihe: |
|
|
Hirvikäristystä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12377
|
Lähetetty: 06.12.2011 16:30 Viestin aihe: |
|
|
Benellihunter kirjoitti: | Hirvikäristystä |
Illan päälle alan minäkin vuolemaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jarmo63 Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Huh 2004 Viestejä: 116
|
Lähetetty: 06.12.2011 18:18 Viestin aihe: |
|
|
Itsenäisyyspäivän kunniaksi hirvivorcshmackia |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JTO Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 220
|
Lähetetty: 06.12.2011 18:28 Viestin aihe: |
|
|
Metsopaisti tuli juuri syötyä, kyllä oli hyvää ja palailipa siinä syödessä mieleen kun hiivin haukulle ko. metson pudottamaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 06.12.2011 19:52 Viestin aihe: |
|
|
Nautittiin juhlapäivänä aikuisen hirven ja hirven vasan sisäfilettä pippuroituna pihvinä kermakastikkeen kera. Lautasella oli lisäksi mustaherukkahyytelöä, muutama lohkoperuna, tammenlehväsalaattia ja tomaattia. Fileitä voisi verrata niin että aikuisen file oli taivaallista, vasan vielä siitä hieman eteerisempää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Hammer Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Maa 2004 Viestejä: 2795 Paikkakunta: Kaarina
|
Lähetetty: 06.12.2011 19:53 Viestin aihe: |
|
|
Eipä ollut hirveä pakkasessa niin joutui tyytymään poronkäristykseen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sampsah Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Hel 2010 Viestejä: 116
|
Lähetetty: 06.12.2011 22:08 Viestin aihe: |
|
|
Hanhipaistia muusin kera |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15792
|
Lähetetty: 07.12.2011 14:44 Viestin aihe: |
|
|
Lainaus: | hirvivorcshmackia | Joku vielä tekee perinneruokia... joskin mun mielestä tuossa menee vähän hirvenliha hukkaan, olen tehnyt vorschmackia lampaasta, peurasta, hirvestä ja kaupan jauhelihasta, aika samalta maistuivat, lammas ehkä hiukan erottui edukseen. Eilen syötiin hirvenpaistia, tänään (itseammuttua) lähijärven kuhaa, thaimaalaisittain chili-kookosmaitokastikkeessa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12377
|
Lähetetty: 07.12.2011 17:54 Viestin aihe: |
|
|
late2 kirjoitti: | Lainaus: | hirvivorcshmackia | Joku vielä tekee perinneruokia... joskin mun mielestä tuossa menee vähän hirvenliha hukkaan, olen tehnyt vorschmackia lampaasta, peurasta, hirvestä ja kaupan jauhelihasta, aika samalta maistuivat, lammas ehkä hiukan erottui edukseen. |
Ite tulee sekoiteltua vorschmackin tyyppistä evästä ihan lautasella, jolukinkkuviipaleen päälle esim sinappi- tai rapumarinoitua silliä sooseineen. Tämä seos sitten siltäänsä tahi leivän päällä ääntä kohti. Erinomaisen hyvä makuyhdistelmä on tuo maustesilli ja liha. Kaapissa on pari purkkia kyllä ihan oikeaakin tavaraa, odottamassa sopivaa tilannetta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tiger Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 2852 Paikkakunta: Sjoki/KäMä
|
Lähetetty: 08.12.2011 20:22 Viestin aihe: |
|
|
Hirven ulkofilettä.
Sidoin fileen narulla, että pysyy tiiviimpänä. Ruskistin pannulla voissa, ripottelin joka pinnalle merisuolaa ja mustapippuri rouhetta. Paistomittari fileeseen ja pannuineen päivineen uuniin 125'C ja odotellaan että mittariin tulee 56'C (noin puoltuntia). Sitte vartiksi vetäytymään folioon käärittynä. Erittäin mehukas.
Pitää muistaa, että pannun pitää olla kuuma ja vaikka voi hyvää onki, nii sitä saa laittaa vain senverran, ettei liha jää pannuun kiinni, tällöin pinta ruskistuu kunnolla. Kun lihan pinta ruskistuu kiinni, niin liha pitää nesteet sisällä paremmin ja pysyy mehukkaampana.
Kastikkeeksi tein sitte ruskean kastikkeen. Ruskistin voin 100g ja 1rkl vehnäjauhoa kattilassa. Lisäsin puolikkaan pieneksi pilkottua punasipulia ja kuullotin ne voin ja jauhonseassa. (pitää varoa, ettei jauho pala!) Lisäsin vettä pari desiä ja fileen paistamisen yhteydessä pannuun kertyneen nesteen. Murskasin sekaan vielä lihaliemikuution ja desin kermaa. Maustoin musta- ja valkopippurilla, sekä timjamilla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JMV Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Hel 2009 Viestejä: 257 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 12.12.2011 11:27 Viestin aihe: re |
|
|
Eilen söin käristystä hirvenlihasta ja kohta pitäis alkaa laittaan lasagne hirvenjauhelihasta.On se vain makea. _________________ Sole poka mikhään tiira.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Popeye Kanta-asiakas
Liittynyt: 02 Mar 2009 Viestejä: 377
|
Lähetetty: 12.12.2011 11:40 Viestin aihe: |
|
|
Se vaan on monen herkku toi Hirvi kuten myös täällä.Paisti laitettiin pussiin js mukaan yrttivoita perunaa sipulia pekonia ja muuta mistä vaimo ei puhu
mutta hyvää oli |
|
Takaisin alkuun |
|
|
olba84 Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Syy 2005 Viestejä: 1700 Paikkakunta: Etelä-Savo
|
Lähetetty: 12.12.2011 16:14 Viestin aihe: |
|
|
Viikonloppu tuli elettyä hampurilaisilla missä hirven jauhelihapihvit. Hyvää olt. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|