OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Makkarat "makeat"
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 479
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 04.02.2010 09:37    Viestin aihe: Makkarat "makeat" Vastaa lainaamalla viestiä

Ajattelin kysyä kuinka paljon porukat tekee ite makkaroita?Ite oon joskus tehny mutta ei oikein onnistunu niin sen teko on jäänyt.Onko aiheeseen liittyvää kirjallisuutta tai mistä saa tietoa enemmän?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tursas
***


Liittynyt: 06 Syy 2004
Viestejä: 2643

LähetäLähetetty: 04.02.2010 10:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

älg kirjoitti:
Onko aiheeseen liittyvää kirjallisuutta tai mistä saa tietoa enemmän?
Nakit ja muusi
_________________
Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hevi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2009
Viestejä: 455

LähetäLähetetty: 04.02.2010 13:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Peurabalkania tuli teetetyksi mutta kun ei säily kauaa ainakaan jääkaapissa, miten muut säilövät kun ei viittis koiranruuaksi valmistuttaa, hitsi 3kankia meni ajokoiralle!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Taiga
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Syy 2005
Viestejä: 134
Paikkakunta: Vakka-Suomi

LähetäLähetetty: 04.02.2010 19:25    Viestin aihe: Re: Makkarat "makeat" Vastaa lainaamalla viestiä

älg kirjoitti:
Ajattelin kysyä kuinka paljon porukat tekee ite makkaroita?


Mikäli tarkoitat kryynimakkaraa...




..niin vastaus on, paljon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 479
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 04.02.2010 20:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nakit ja muusi kirjasta on laitettu kysely,toivotaan että se jostain löytyy.Saa mielellään laitta myös Kryynimakkaran reseptin vai onko liikesalaisuus?Lisää tollasia kuvia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Wikke
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Elo 2004
Viestejä: 9501

LähetäLähetetty: 05.02.2010 08:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Saisinko neljä ryynäriä, olisi aika kova nälkä?" "Ahaa, jos kova nälkä niin sitten ei laitetakkaan näitä alle metrisiä..." Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
m.mestari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Tam 2009
Viestejä: 1493

LähetäLähetetty: 05.02.2010 08:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kivan näköstä touhua, tuo ryynärin tekeminen... Wink ...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 14.07.2010 23:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nostellaanpa keskustelu taas "tulille".
Muutamat veikkoset ovat teettäneet erinäisillä firmoilla hirvisalmia tai hirvimeetwurstia.
Alkoi kiinnostamaan, että voisko jotain versiota tehdä itse. Kylmäsavukeksintöa ei meidän parvekkeele pysty nikkaamaan, joten jotenkin muuten pitäisi makkaraa saada kypsäksi.
Lieneekö kohtalotovereita
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 479
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 15.07.2010 08:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://www.aijaa.com/v.php?i=6423416.jpg Joo muutamat "nakit"tuli tehtyä ja minkä huomasin että kun tein hirvenlihasta niin olis saanu olla paljon enemmä possua mukana vaikka laitoin melkein puolet possua.Keittelin ensin ja nyt oon sitten "krillaillu".Oon tehny aikasemmin myös meetwurstia siten ,että ensin keittäny ja sitten savustanu.Helpointa tehä myehmmin kun on kylmempää niin saa aineet välillä ulos kuulemma aika tarkkaa ton lämpötilan kanssa, varsinkin jos tekee salamia (siis makkaroita mitä ei keitetä).
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
RiUDE
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Maa 2004
Viestejä: 20455
Paikkakunta: Savonlinna

LähetäLähetetty: 15.07.2010 08:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Snaipperi kirjoitti:
Nostellaanpa keskustelu taas "tulille".
Muutamat veikkoset ovat teettäneet erinäisillä firmoilla hirvisalmia tai hirvimeetwurstia.
Alkoi kiinnostamaan, että voisko jotain versiota tehdä itse. Kylmäsavukeksintöa ei meidän parvekkeele pysty nikkaamaan, joten jotenkin muuten pitäisi makkaraa saada kypsäksi.
Lieneekö kohtalotovereita


Toki parvekkeellekin voi jääkaapista tehdä kylmäsavupöntön, vai tarkoititko juuri ko. keksintöä?
_________________
Savo suureksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 16.07.2010 23:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

RiUDE kirjoitti:
Snaipperi kirjoitti:
Nostellaanpa keskustelu taas "tulille".
Muutamat veikkoset ovat teettäneet erinäisillä firmoilla hirvisalmia tai hirvimeetwurstia.
Alkoi kiinnostamaan, että voisko jotain versiota tehdä itse. Kylmäsavukeksintöa ei meidän parvekkeele pysty nikkaamaan, joten jotenkin muuten pitäisi makkaraa saada kypsäksi.
Lieneekö kohtalotovereita


Toki parvekkeellekin voi jääkaapista tehdä kylmäsavupöntön, vai tarkoititko juuri ko. keksintöä?


Joo voi toki mutta tahtoo tulla savua kuitenkin sen verran että joku naapuri hoksaa naputtaa asiasta. Ankarasti oon googlaillu, mutta hyvä resepti edelleen hakusessa.
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 09.01.2012 01:08    Viestin aihe: Heppaa Vastaa lainaamalla viestiä

Nostellaanpa taas ja kysellään hieman hevosenlihasta valmistettujen makkaroiden perään.
Kaikki reseptiti ovat tervetulleita, mutta haussa olisi sellainen hieman savuinen ja hevoselle maistuva resepti.
Savustussauna löytyy pihasta mutta varsinaista ohjeistusta ei. No ainahan voi testailla.
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 479
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 09.01.2012 10:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

http://aijaa.com/005409327863 Näitä krillimakkaran tapasia oon vähäsen tehny,sen huomannu että kun käyttäny hirvenlihaa pitää olla aikapaljon possun läskiä mukana.Sitte nää kestomakkarat joita vain oon kylmäsavustanu,en oo oikein onnistunu saamaan niin maukasta mitä haluaisin.Luulisin että just "pollen" liha olis parasta kun tehdään näitä "kestomakkaroita".Sain tälläsen kirjan KORV :Kristofer Franzen on kirjan tekijän nimi.En vain vielä ole kerinny tekemään mitään.Hätäsesti vähän lueskellu näin talviaikaan olis parasta tehä kun lihat saa pitää välillä ulkosalla ja suosittelee viälä että lihamyllykin pitää olla jääkylmä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Snaipperi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Kes 2007
Viestejä: 163
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 09.01.2012 20:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laitappas älg vähän reseptiä esille millä olet makkaroita tehnyt. Myös kestomakkara reseptit olisi mielenkiintoisia.
_________________
Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
älg
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Maa 2008
Viestejä: 479
Paikkakunta: ruotsi

LähetäLähetetty: 12.01.2012 10:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näitä krillimakkaroita tehny vain hirvenlihasta suhtees 2/3 hirvi1/3 sian läski.merisuolaa n.15gr.lihakiloo kohti.mausteita n.10gr/lihakilo.(mustap.katajanm.tinjam.inkivääri.muskottia+muskotin kukka.lakerinlehti.meiramia)jauhettuna.Parasta kun tekee taikinan niin paistaa pienen palan ja lisää jos tartee mausteita.Ei tartte välttämätä näitä ns.tuoremakkaroita keittää tai niikuin hauduttaa(veten lämpötila n.75 astetta)kun tekee enemmän, pakastanu, on sitten nopeempi jos ottaaa mukaan ei tartte tulilla metäss kun lämmittää.En mee nyt näihin kestomakkaroihin koska se on melkein "tähtitiedettä"varsinkin tyyppi Salami.Ehkä olis parasta olla vaikka jääkaappi jossa joku pikkanen tuuletin että sais sopivasti kuivattua ja halutun lämpötilan.Sitten nää makkarat jokka on siltä väliltä (emulsio)joita vähän savustetaan ja keitetään ,paistetaan.paras hankkia aiheesa on varmasti kirjoja tai siis yleensä makkaran valmistuksesta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com