Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
älg Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 479 Paikkakunta: ruotsi
|
Lähetetty: 04.02.2010 09:37 Viestin aihe: Makkarat "makeat" |
|
|
Ajattelin kysyä kuinka paljon porukat tekee ite makkaroita?Ite oon joskus tehny mutta ei oikein onnistunu niin sen teko on jäänyt.Onko aiheeseen liittyvää kirjallisuutta tai mistä saa tietoa enemmän? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tursas ***
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 2643
|
Lähetetty: 04.02.2010 10:17 Viestin aihe: |
|
|
älg kirjoitti: | Onko aiheeseen liittyvää kirjallisuutta tai mistä saa tietoa enemmän? | Nakit ja muusi _________________ Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
hevi Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2009 Viestejä: 455
|
Lähetetty: 04.02.2010 13:40 Viestin aihe: |
|
|
Peurabalkania tuli teetetyksi mutta kun ei säily kauaa ainakaan jääkaapissa, miten muut säilövät kun ei viittis koiranruuaksi valmistuttaa, hitsi 3kankia meni ajokoiralle! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Taiga Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Syy 2005 Viestejä: 134 Paikkakunta: Vakka-Suomi
|
Lähetetty: 04.02.2010 19:25 Viestin aihe: Re: Makkarat "makeat" |
|
|
älg kirjoitti: | Ajattelin kysyä kuinka paljon porukat tekee ite makkaroita? |
Mikäli tarkoitat kryynimakkaraa...
..niin vastaus on, paljon. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
älg Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 479 Paikkakunta: ruotsi
|
Lähetetty: 04.02.2010 20:58 Viestin aihe: |
|
|
Nakit ja muusi kirjasta on laitettu kysely,toivotaan että se jostain löytyy.Saa mielellään laitta myös Kryynimakkaran reseptin vai onko liikesalaisuus?Lisää tollasia kuvia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9501
|
Lähetetty: 05.02.2010 08:02 Viestin aihe: |
|
|
"Saisinko neljä ryynäriä, olisi aika kova nälkä?" "Ahaa, jos kova nälkä niin sitten ei laitetakkaan näitä alle metrisiä..." |
|
Takaisin alkuun |
|
|
m.mestari Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2009 Viestejä: 1493
|
Lähetetty: 05.02.2010 08:23 Viestin aihe: |
|
|
Kivan näköstä touhua, tuo ryynärin tekeminen... ... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Snaipperi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2007 Viestejä: 163 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 14.07.2010 23:50 Viestin aihe: |
|
|
Nostellaanpa keskustelu taas "tulille".
Muutamat veikkoset ovat teettäneet erinäisillä firmoilla hirvisalmia tai hirvimeetwurstia.
Alkoi kiinnostamaan, että voisko jotain versiota tehdä itse. Kylmäsavukeksintöa ei meidän parvekkeele pysty nikkaamaan, joten jotenkin muuten pitäisi makkaraa saada kypsäksi.
Lieneekö kohtalotovereita _________________ Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
älg Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 479 Paikkakunta: ruotsi
|
Lähetetty: 15.07.2010 08:16 Viestin aihe: |
|
|
http://www.aijaa.com/v.php?i=6423416.jpg Joo muutamat "nakit"tuli tehtyä ja minkä huomasin että kun tein hirvenlihasta niin olis saanu olla paljon enemmä possua mukana vaikka laitoin melkein puolet possua.Keittelin ensin ja nyt oon sitten "krillaillu".Oon tehny aikasemmin myös meetwurstia siten ,että ensin keittäny ja sitten savustanu.Helpointa tehä myehmmin kun on kylmempää niin saa aineet välillä ulos kuulemma aika tarkkaa ton lämpötilan kanssa, varsinkin jos tekee salamia (siis makkaroita mitä ei keitetä). |
|
Takaisin alkuun |
|
|
RiUDE Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Maa 2004 Viestejä: 20455 Paikkakunta: Savonlinna
|
Lähetetty: 15.07.2010 08:32 Viestin aihe: |
|
|
Snaipperi kirjoitti: | Nostellaanpa keskustelu taas "tulille".
Muutamat veikkoset ovat teettäneet erinäisillä firmoilla hirvisalmia tai hirvimeetwurstia.
Alkoi kiinnostamaan, että voisko jotain versiota tehdä itse. Kylmäsavukeksintöa ei meidän parvekkeele pysty nikkaamaan, joten jotenkin muuten pitäisi makkaraa saada kypsäksi.
Lieneekö kohtalotovereita |
Toki parvekkeellekin voi jääkaapista tehdä kylmäsavupöntön, vai tarkoititko juuri ko. keksintöä? _________________ Savo suureksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Snaipperi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2007 Viestejä: 163 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 16.07.2010 23:09 Viestin aihe: |
|
|
RiUDE kirjoitti: | Snaipperi kirjoitti: | Nostellaanpa keskustelu taas "tulille".
Muutamat veikkoset ovat teettäneet erinäisillä firmoilla hirvisalmia tai hirvimeetwurstia.
Alkoi kiinnostamaan, että voisko jotain versiota tehdä itse. Kylmäsavukeksintöa ei meidän parvekkeele pysty nikkaamaan, joten jotenkin muuten pitäisi makkaraa saada kypsäksi.
Lieneekö kohtalotovereita |
Toki parvekkeellekin voi jääkaapista tehdä kylmäsavupöntön, vai tarkoititko juuri ko. keksintöä? |
Joo voi toki mutta tahtoo tulla savua kuitenkin sen verran että joku naapuri hoksaa naputtaa asiasta. Ankarasti oon googlaillu, mutta hyvä resepti edelleen hakusessa. _________________ Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Snaipperi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2007 Viestejä: 163 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 09.01.2012 01:08 Viestin aihe: Heppaa |
|
|
Nostellaanpa taas ja kysellään hieman hevosenlihasta valmistettujen makkaroiden perään.
Kaikki reseptiti ovat tervetulleita, mutta haussa olisi sellainen hieman savuinen ja hevoselle maistuva resepti.
Savustussauna löytyy pihasta mutta varsinaista ohjeistusta ei. No ainahan voi testailla. _________________ Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
älg Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 479 Paikkakunta: ruotsi
|
Lähetetty: 09.01.2012 10:23 Viestin aihe: |
|
|
http://aijaa.com/005409327863 Näitä krillimakkaran tapasia oon vähäsen tehny,sen huomannu että kun käyttäny hirvenlihaa pitää olla aikapaljon possun läskiä mukana.Sitte nää kestomakkarat joita vain oon kylmäsavustanu,en oo oikein onnistunu saamaan niin maukasta mitä haluaisin.Luulisin että just "pollen" liha olis parasta kun tehdään näitä "kestomakkaroita".Sain tälläsen kirjan KORV :Kristofer Franzen on kirjan tekijän nimi.En vain vielä ole kerinny tekemään mitään.Hätäsesti vähän lueskellu näin talviaikaan olis parasta tehä kun lihat saa pitää välillä ulkosalla ja suosittelee viälä että lihamyllykin pitää olla jääkylmä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Snaipperi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Kes 2007 Viestejä: 163 Paikkakunta: Oulu
|
Lähetetty: 09.01.2012 20:21 Viestin aihe: |
|
|
Laitappas älg vähän reseptiä esille millä olet makkaroita tehnyt. Myös kestomakkara reseptit olisi mielenkiintoisia. _________________ Turha on peiliä syyttää, jos naama on vino. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
älg Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Maa 2008 Viestejä: 479 Paikkakunta: ruotsi
|
Lähetetty: 12.01.2012 10:20 Viestin aihe: |
|
|
Näitä krillimakkaroita tehny vain hirvenlihasta suhtees 2/3 hirvi1/3 sian läski.merisuolaa n.15gr.lihakiloo kohti.mausteita n.10gr/lihakilo.(mustap.katajanm.tinjam.inkivääri.muskottia+muskotin kukka.lakerinlehti.meiramia)jauhettuna.Parasta kun tekee taikinan niin paistaa pienen palan ja lisää jos tartee mausteita.Ei tartte välttämätä näitä ns.tuoremakkaroita keittää tai niikuin hauduttaa(veten lämpötila n.75 astetta)kun tekee enemmän, pakastanu, on sitten nopeempi jos ottaaa mukaan ei tartte tulilla metäss kun lämmittää.En mee nyt näihin kestomakkaroihin koska se on melkein "tähtitiedettä"varsinkin tyyppi Salami.Ehkä olis parasta olla vaikka jääkaappi jossa joku pikkanen tuuletin että sais sopivasti kuivattua ja halutun lämpötilan.Sitten nää makkarat jokka on siltä väliltä (emulsio)joita vähän savustetaan ja keitetään ,paistetaan.paras hankkia aiheesa on varmasti kirjoja tai siis yleensä makkaran valmistuksesta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|