Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Tapiok ***
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 6925
|
Lähetetty: 01.08.2012 09:57 Viestin aihe: |
|
|
Silppuaa lihat muutaman millin paksuisiksi siivuiksi ja ruskistaa sianläskin kanssa. Reilusti tuoreita herkkusieniä sekaan. Sitten vaikka parsakaalia, kukkakaalia ja porkkanaa lisäksi pannulle. Lopuksi lorauttaa purkin pari kermaa ja jättää reiluksi puoleksi tunniksi hautumaan kasaan jolloin kasviksetkin kypsyy. Mausteeksi riittää ihan suola. Pirun helppo tehdä ja jos ei jollekin maistu, niin ihme on.
Tavallista lintupaistia en tee juuri koskaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26805
|
Lähetetty: 01.08.2012 11:33 Viestin aihe: |
|
|
oisko niitä merihanhia meilläki |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JassoL Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 212
|
Lähetetty: 02.08.2012 09:47 Viestin aihe: |
|
|
Kanadanhanhi on parasta käristyksenä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mdmx Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 09 Syy 2010 Viestejä: 14
|
Lähetetty: 26.08.2012 16:35 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä hanhen rintalihat kannattaa ehdottomasti kypsentää nopeasti, ja jättää mediumiksi. IMO, muuten menee hieman hukkaan eikä ole 'arvoisensa' makuista.
Koivet ja muut paikat sitten hitaasti kypsentäen, pataruoka tyyppisesti.
Sama pätee kyllä kaikkiin muihinkin riistalintuihin. Ei rintalihoja kannata kypsentää yli, lihasta tulee kuivaa ja melko mautonta. Ja vaatii sitten paljon pekonia tms ympärille että saa rasvat ja maut takaisin, jolloin omasta mielestä hommasta katoaa se olennaisin. Idea on kuitenkin syödä hanhea joka maistuu hanhelle, eikä jotain random lihaa joka maistuu pekonille.
Mutta makuasioista ei kai kannata kiistellä.
Täkkälihat kannattaa siis kypsentää nopeasti, eli käytännössä sopivan kuumalla pannulla. Hanhen tapauksessa vielä uunia päälle, kun fileet on niin paksut, about 225astetta ja n. 5-10 minuuttia riippuen kauanko olivat pannulla. Nahat kannattaa jättää fileisiin, mutta kyllä ne ilmankin menee ihan ok, silloin vähemmän aikaa pannulla ja pidempään uunissa, ettei kärähdä.
Ja pitää jättää sisältä ihan reilusti punaiseksi, että mehut ja maut säilyy eikä lihasta tule kuivaa. Oheen sitten jotakin mikä maistuu, punaviinikastike, kermakastike, tms. Perunaa, papuja, sieniä, tms.
Esim tästä voi ottaa vaikutteita:
http://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=hanhenrintaa%20&source=web&cd=3&cad=rja&ved=0CDEQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.terveisetravintoketjunhuipulta.com%2F2011%2F02%2Fpaistettua-hanhenrintaa.html&ei=ASc6UOXYJMj04QSer4Aw&usg=AFQjCNHtOgISJpCBm13CporP9KUub_tKxg |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12426
|
Lähetetty: 30.08.2012 07:36 Viestin aihe: |
|
|
mdmx kirjoitti: | Kyllä hanhen rintalihat kannattaa ehdottomasti kypsentää nopeasti, ja jättää mediumiksi. IMO, muuten menee hieman hukkaan eikä ole 'arvoisensa' makuista.
Koivet ja muut paikat sitten hitaasti kypsentäen, pataruoka tyyppisesti.
Sama pätee kyllä kaikkiin muihinkin riistalintuihin. Ei rintalihoja kannata kypsentää yli, lihasta tulee kuivaa ja melko mautonta. |
Hanhea en ole näin laittanut. Mutta painokas +1 tuolle boldatulle osalle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ollari Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Hei 2006 Viestejä: 12426
|
Lähetetty: 10.09.2012 22:04 Viestin aihe: Re: Hanhi riistaruokana |
|
|
Nimrod kirjoitti: |
Eli onko teillä olemassa mitään hanhireseptejä, joilla hanhesta saisi loihdittua jotenkin asialista evästä? |
Onko Nimrod saanut viimevuotiset hanhimatkahanet syötyä? Oliko säilyneet pakastimessa hyvin, vai onko rasva päässyt härskiintymään kuukausien vierittyä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15062
|
Lähetetty: 10.09.2012 22:51 Viestin aihe: Re: Hanhi riistaruokana |
|
|
Ollari kirjoitti: | Nimrod kirjoitti: |
Eli onko teillä olemassa mitään hanhireseptejä, joilla hanhesta saisi loihdittua jotenkin asialista evästä? |
Onko Nimrod saanut viimevuotiset hanhimatkahanet syötyä? Oliko säilyneet pakastimessa hyvin, vai onko rasva päässyt härskiintymään kuukausien vierittyä? |
Kyllähän nuo on aika tarkkaan syöty!
Sellainen tuli vain mieleen, että kokeeksi roikutin yhden heinärin tuollaisen ruotsalaisen riiputusmittarin avulla 118%:sesti, eli sille tuli käytännössä 50 vuorokausiastetta. Roikutin karvoineen ja pussissa, ettei kärpäset päässeet. Tänään tein siitä sitten perinteisen sorsakastikkeen (sipulia, sorsaa, hieman sinappia, mustapippuria, suolaa ja kokonaisia maustepippureita, jauhosuurus). Kommentit olivat suotuisia, eli kehuttiin mureaksi ja veljeni, joka ei yleensä pidä sorsasta, piti tästä kastikkeesta ja sorsan mureudesta.
Eli olisiko hanhissa aika pitkälti kyse myös tästä riiputtamisesta tai pikemminkin vajaasta sellaisesta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
simppeli Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2008 Viestejä: 1643
|
Lähetetty: 02.11.2012 23:35 Viestin aihe: |
|
|
Kesäloman kunniaksi otin parin hanhen rintafileet sulamaan ja meinasin niistä leikata ohuita pihviä, leivittää ja paistaa pannulla mutta...
...silmiini osui...
...rasvakeitin
Suikaloin lihat, joukkoon sitruunapippurisekoitusta, suolaa. sokeria ja korppujauhoja...
...meinasin myös laittaa Simppelin panimon olutta plöräyksen joukkoon mutta kun ei ole tuosta rasvankeittimestä kokemusta...
...pistin oluen parempiin suihin...
...ehkä oluen vaikutuksen alaisena lisäsin joukkoon vielä 2 kananmunaa ja vähän jauhoja...
...mikä saattoi olla virhe
Enivei, lihat tirisemään 170c (suositus lihalle) öpaut...
..6minuuttia...
...tässä ajassa tietty keitin perunat ja tein muusin...
Loputulos: Mausteet osui kohdalle, lihat aavistuksen liian rapeita, muuten syötävää
Seuraavaan reseptiin muutos: Tee friteeraus taikina, paista pienemmällä lämmöllä ja marinoi lihat, oluessa
Ps: Tässä oli etuna se ettei pitkiä kypsennysaikoja tarvittu vaan lihat valmistui perunoiden kypsyessä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|
|
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa Et voi äänestää tässä foorumissa
|
|