OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Hanhi riistaruokana
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Tapiok
***


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 6925

LähetäLähetetty: 01.08.2012 09:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Silppuaa lihat muutaman millin paksuisiksi siivuiksi ja ruskistaa sianläskin kanssa. Reilusti tuoreita herkkusieniä sekaan. Sitten vaikka parsakaalia, kukkakaalia ja porkkanaa lisäksi pannulle. Lopuksi lorauttaa purkin pari kermaa ja jättää reiluksi puoleksi tunniksi hautumaan kasaan jolloin kasviksetkin kypsyy. Mausteeksi riittää ihan suola. Pirun helppo tehdä ja jos ei jollekin maistu, niin ihme on.

Tavallista lintupaistia en tee juuri koskaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26806

LähetäLähetetty: 01.08.2012 11:33    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

oisko niitä merihanhia meilläki
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JassoL
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Hei 2006
Viestejä: 212

LähetäLähetetty: 02.08.2012 09:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kanadanhanhi on parasta käristyksenä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mdmx
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 09 Syy 2010
Viestejä: 14

LähetäLähetetty: 26.08.2012 16:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä hanhen rintalihat kannattaa ehdottomasti kypsentää nopeasti, ja jättää mediumiksi. IMO, muuten menee hieman hukkaan eikä ole 'arvoisensa' makuista.

Koivet ja muut paikat sitten hitaasti kypsentäen, pataruoka tyyppisesti.

Sama pätee kyllä kaikkiin muihinkin riistalintuihin. Ei rintalihoja kannata kypsentää yli, lihasta tulee kuivaa ja melko mautonta. Ja vaatii sitten paljon pekonia tms ympärille että saa rasvat ja maut takaisin, jolloin omasta mielestä hommasta katoaa se olennaisin. Idea on kuitenkin syödä hanhea joka maistuu hanhelle, eikä jotain random lihaa joka maistuu pekonille.

Mutta makuasioista ei kai kannata kiistellä.

Täkkälihat kannattaa siis kypsentää nopeasti, eli käytännössä sopivan kuumalla pannulla. Hanhen tapauksessa vielä uunia päälle, kun fileet on niin paksut, about 225astetta ja n. 5-10 minuuttia riippuen kauanko olivat pannulla. Nahat kannattaa jättää fileisiin, mutta kyllä ne ilmankin menee ihan ok, silloin vähemmän aikaa pannulla ja pidempään uunissa, ettei kärähdä.

Ja pitää jättää sisältä ihan reilusti punaiseksi, että mehut ja maut säilyy eikä lihasta tule kuivaa. Oheen sitten jotakin mikä maistuu, punaviinikastike, kermakastike, tms. Perunaa, papuja, sieniä, tms.

Esim tästä voi ottaa vaikutteita:
http://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=hanhenrintaa%20&source=web&cd=3&cad=rja&ved=0CDEQFjAC&url=http%3A%2F%2Fwww.terveisetravintoketjunhuipulta.com%2F2011%2F02%2Fpaistettua-hanhenrintaa.html&ei=ASc6UOXYJMj04QSer4Aw&usg=AFQjCNHtOgISJpCBm13CporP9KUub_tKxg
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12426

LähetäLähetetty: 30.08.2012 07:36    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mdmx kirjoitti:
Kyllä hanhen rintalihat kannattaa ehdottomasti kypsentää nopeasti, ja jättää mediumiksi. IMO, muuten menee hieman hukkaan eikä ole 'arvoisensa' makuista.

Koivet ja muut paikat sitten hitaasti kypsentäen, pataruoka tyyppisesti.

Sama pätee kyllä kaikkiin muihinkin riistalintuihin. Ei rintalihoja kannata kypsentää yli, lihasta tulee kuivaa ja melko mautonta.

Hanhea en ole näin laittanut. Mutta painokas +1 tuolle boldatulle osalle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12426

LähetäLähetetty: 10.09.2012 22:04    Viestin aihe: Re: Hanhi riistaruokana Vastaa lainaamalla viestiä

Nimrod kirjoitti:

Eli onko teillä olemassa mitään hanhireseptejä, joilla hanhesta saisi loihdittua jotenkin asialista evästä?

Onko Nimrod saanut viimevuotiset hanhimatkahanet syötyä? Oliko säilyneet pakastimessa hyvin, vai onko rasva päässyt härskiintymään kuukausien vierittyä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 15062

LähetäLähetetty: 10.09.2012 22:51    Viestin aihe: Re: Hanhi riistaruokana Vastaa lainaamalla viestiä

Ollari kirjoitti:
Nimrod kirjoitti:

Eli onko teillä olemassa mitään hanhireseptejä, joilla hanhesta saisi loihdittua jotenkin asialista evästä?

Onko Nimrod saanut viimevuotiset hanhimatkahanet syötyä? Oliko säilyneet pakastimessa hyvin, vai onko rasva päässyt härskiintymään kuukausien vierittyä?


Kyllähän nuo on aika tarkkaan syöty!

Sellainen tuli vain mieleen, että kokeeksi roikutin yhden heinärin tuollaisen ruotsalaisen riiputusmittarin avulla 118%:sesti, eli sille tuli käytännössä 50 vuorokausiastetta. Roikutin karvoineen ja pussissa, ettei kärpäset päässeet. Tänään tein siitä sitten perinteisen sorsakastikkeen (sipulia, sorsaa, hieman sinappia, mustapippuria, suolaa ja kokonaisia maustepippureita, jauhosuurus). Kommentit olivat suotuisia, eli kehuttiin mureaksi ja veljeni, joka ei yleensä pidä sorsasta, piti tästä kastikkeesta ja sorsan mureudesta.

Eli olisiko hanhissa aika pitkälti kyse myös tästä riiputtamisesta tai pikemminkin vajaasta sellaisesta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
simppeli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2008
Viestejä: 1643

LähetäLähetetty: 02.11.2012 23:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kesäloman kunniaksi otin parin hanhen rintafileet sulamaan ja meinasin niistä leikata ohuita pihviä, leivittää ja paistaa pannulla mutta...
...silmiini osui...

...rasvakeitin Cool

Suikaloin lihat, joukkoon sitruunapippurisekoitusta, suolaa. sokeria ja korppujauhoja...

...meinasin myös laittaa Simppelin panimon olutta plöräyksen joukkoon mutta kun ei ole tuosta rasvankeittimestä kokemusta...

...pistin oluen parempiin suihin...
...ehkä oluen vaikutuksen alaisena lisäsin joukkoon vielä 2 kananmunaa ja vähän jauhoja...

...mikä saattoi olla virhe Laughing
Enivei, lihat tirisemään 170c (suositus lihalle) öpaut...

..6minuuttia...
...tässä ajassa tietty keitin perunat ja tein muusin...


Loputulos: Mausteet osui kohdalle, lihat aavistuksen liian rapeita, muuten syötävää Wink

Seuraavaan reseptiin muutos: Tee friteeraus taikina, paista pienemmällä lämmöllä ja marinoi lihat, oluessa Wink

Ps: Tässä oli etuna se ettei pitkiä kypsennysaikoja tarvittu vaan lihat valmistui perunoiden kypsyessä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2
Sivu 2 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com