Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Jyräys Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Lok 2006 Viestejä: 3171 Paikkakunta: SS
|
Lähetetty: 07.10.2012 21:23 Viestin aihe: Peuran kokonainen takajalka |
|
|
Olisi pakastimessa yksi peuran (vasan) takakoipi. Onko hyviä vinkkejä valmistuksesta?
Uuniin ajattelin laittaa. Mites maustaminen onnistuu parhaiten? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 08.10.2012 09:09 Viestin aihe: |
|
|
Vie savustettavaksi! Miel sellaiseen joka tekee "perinnepalvi" eli sellaista kunnolla suolattua ja nokista... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Giant Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Jou 2006 Viestejä: 434 Paikkakunta: Etelä
|
Lähetetty: 08.10.2012 11:45 Viestin aihe: |
|
|
Somerolle palviin. Et pety! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jyräys Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Lok 2006 Viestejä: 3171 Paikkakunta: SS
|
Lähetetty: 08.10.2012 13:19 Viestin aihe: |
|
|
Toi palvaus on ihan ok, mut tulee vähän liikaa tavaraa kerralla.
Tarkoitus on tarjoilla isommalle porukalle ruoka joku päivä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 08.10.2012 15:07 Viestin aihe: |
|
|
Säilyy kylmässä parikolme viikkoa, jos malttaa pitää oven kiinni...
Sen voi myös pakastaa paloina (vakuumiin niin ei vety), hidas sulatus kylmässä niin rakennekaan ei sanottavasti kärsi.
Ja jos on savutettu peuranpaisti mikä olisi parempi syy pitää kunnon juhlat!!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kalkki Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Tam 2005 Viestejä: 220
|
Lähetetty: 08.10.2012 15:23 Viestin aihe: |
|
|
Giant kirjoitti: | Somerolle palviin. Et pety! |
Ehdottomasti samaa mieltä! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 08.10.2012 22:23 Viestin aihe: |
|
|
Jossakin on täällä "jääpaisti" - ohje.
Katkaise kuitenkin sorkkaosa pois, että saat uunin luukun kiinni.. _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 09.10.2012 07:35 Viestin aihe: |
|
|
"Routapaisti", jäiseen könttiin suolaa pippuria pintaan, kääritään tiukasti monikertaseen folioon ja unohdetaan uuniin 100 ast yönyli. Valmis kun "luu jää käteen" On pehmosta ja hyvvää! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 10.10.2012 14:18 Viestin aihe: |
|
|
Jääpaistiin ei suolaa ennen kypsennystä, vaan kypsä liotetaan suola/mausteliemessä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 10.10.2012 14:26 Viestin aihe: |
|
|
Tota voisi lähestyä jollain "lampaanviulu" -tekniikalla. Eli hidas kypsennys miedossa lämmössä ja riittävän tiheä valelu jollain sopivalla liemellä.
tai
Leikkaa luu pois ja täytä omenalla ja puolukoilla lisäksi pippuria. Sido paisti tiiviiksi paketiksi ja pippuroi. Kääri komeus folioon ja kypsennä 150 asteisessa uunissa 65 asteiseksi.
Liemestä keität kastikkeen eli liemi keitetään kasaan ja hieman suurustetaan.
Vetäytynyt paisti otetaan paketista, poistetaan narut tmv ja leikataan ohuehkoiksi siivuiksi. Siivut vadille ja kastike päälle.
Voi syödä vaikka tatti-ohratto kaverina tai sitten pottujen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|