OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Peuran kokonainen takajalka

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Jyräys
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Lok 2006
Viestejä: 3171
Paikkakunta: SS

LähetäLähetetty: 07.10.2012 21:23    Viestin aihe: Peuran kokonainen takajalka Vastaa lainaamalla viestiä

Olisi pakastimessa yksi peuran (vasan) takakoipi. Onko hyviä vinkkejä valmistuksesta?
Uuniin ajattelin laittaa. Mites maustaminen onnistuu parhaiten?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 08.10.2012 09:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vie savustettavaksi! Miel sellaiseen joka tekee "perinnepalvi" eli sellaista kunnolla suolattua ja nokista...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Giant
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Jou 2006
Viestejä: 434
Paikkakunta: Etelä

LähetäLähetetty: 08.10.2012 11:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Somerolle palviin. Et pety!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jyräys
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Lok 2006
Viestejä: 3171
Paikkakunta: SS

LähetäLähetetty: 08.10.2012 13:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Toi palvaus on ihan ok, mut tulee vähän liikaa tavaraa kerralla.
Tarkoitus on tarjoilla isommalle porukalle ruoka joku päivä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 08.10.2012 15:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Säilyy kylmässä parikolme viikkoa, jos malttaa pitää oven kiinni...

Sen voi myös pakastaa paloina (vakuumiin niin ei vety), hidas sulatus kylmässä niin rakennekaan ei sanottavasti kärsi.

Ja jos on savutettu peuranpaisti mikä olisi parempi syy pitää kunnon juhlat!!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kalkki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Tam 2005
Viestejä: 220

LähetäLähetetty: 08.10.2012 15:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Giant kirjoitti:
Somerolle palviin. Et pety!

Ehdottomasti samaa mieltä!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 08.10.2012 22:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jossakin on täällä "jääpaisti" - ohje.
Katkaise kuitenkin sorkkaosa pois, että saat uunin luukun kiinni.. Wink
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Quad vadis
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2011
Viestejä: 2629

LähetäLähetetty: 09.10.2012 07:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

"Routapaisti", jäiseen könttiin suolaa pippuria pintaan, kääritään tiukasti monikertaseen folioon ja unohdetaan uuniin 100 ast yönyli. Valmis kun "luu jää käteen" On pehmosta ja hyvvää!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 10.10.2012 14:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jääpaistiin ei suolaa ennen kypsennystä, vaan kypsä liotetaan suola/mausteliemessä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 10.10.2012 14:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tota voisi lähestyä jollain "lampaanviulu" -tekniikalla. Eli hidas kypsennys miedossa lämmössä ja riittävän tiheä valelu jollain sopivalla liemellä.

tai

Leikkaa luu pois ja täytä omenalla ja puolukoilla lisäksi pippuria. Sido paisti tiiviiksi paketiksi ja pippuroi. Kääri komeus folioon ja kypsennä 150 asteisessa uunissa 65 asteiseksi.

Liemestä keität kastikkeen eli liemi keitetään kasaan ja hieman suurustetaan.

Vetäytynyt paisti otetaan paketista, poistetaan narut tmv ja leikataan ohuehkoiksi siivuiksi. Siivut vadille ja kastike päälle.

Voi syödä vaikka tatti-ohratto kaverina tai sitten pottujen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com