OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Reaaliaikainen eräkeittiö - korvariekkoa

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Petteri_N
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 1180

LähetäLähetetty: 24.05.2005 18:52    Viestin aihe: Reaaliaikainen eräkeittiö - korvariekkoa Vastaa lainaamalla viestiä

Reaaliaikainen eräkeittiö koki julman yllätyksen. Pakastinta tonkiessa ekinokokkimme huomasi riekkokannan uskomattoman taantuman. Viimeinen pari pakastimesta ulos siis. Sittenpä siellä ei olekaan muuta kuin vesilintusia ja majavien rippeitä.

Viikonloppuna ekinokokki kässehti tiluksiaan mittaillen hakkuuaukolla. Maassa nökötti kumman näköinen ruskeä mytty. Hmmm... minkähänlaiset kiksit tuosta saa kun tuota maistaa... ja avot, kylläpä lähti hallusinaakat lentelemään. Näin ollen sankarimme päätti poimia moisia lötjäkkeitä pari sankollista.

Eilen illalla sitten tyrkättiin lötjäkkeet kattilaan ja harjoiteltiin höyryhengitystä. Jotkut kutsuvat sitä korvasienien ryöppäykseksi.

Noh... hilpeää oli kuitenkin...

Jaaha ja sitten riekkojen kimppuun. Kohmeisia riekkoja pahoinpidelläänb puukolla siten, että rintapaloista tulee pientä silppua... Luut ynnämuut kattilaan ja muhimaan, hymyilemään.




Sienien kimppuun.



Ekinokokkiveitsellä silvotaan korvikset pikkusilpuksi...




Ja sitten viini jäähtymään... jatkoa seuraa...
_________________
Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
koilliskaira
***


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 1717
Paikkakunta: Ivalo

LähetäLähetetty: 24.05.2005 19:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Razz

slurps...
_________________
Ne on saamamiehet ja pyytömiehet erikseen...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Petteri_N
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 1180

LähetäLähetetty: 24.05.2005 19:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kattila pataa soimaa.

Sinne voita pohjalle, sienet perään ja tirautetaan. Lisätään perään vehnäjauhoa "sopivasti", ehkä vajaa desi...



Ja kun jauhot ovat hieman ruskistuneet, pistetään liemikattilasta hintin verran lientä sienien päälle, maitoa loraus ja kermaa pari desiä... ja muhimaan noin vartiksi. Taustalla kiehuvat jo uudet potut, joten pääsemme riekon rippeiden kimppuun.


_________________
Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
geratherm
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2004
Viestejä: 1501
Paikkakunta: Oulun lääni

LähetäLähetetty: 24.05.2005 19:53    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vesi kielellä ootellaan.. Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
Petteri_N
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 1180

LähetäLähetetty: 24.05.2005 20:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Uhhhuuu... Niin kävi ekinokokille, ettei voinut vastustaa kiusausta. Piti syödä ennen raportointia. Ja miten luulitte että kävi?


Riekon suikaleet käytetään pikaisesti pannulla jottei palaset kuiva liikaa. Vain pyöräytys ja ne ovat valmiita. Voita, mustapippuria ja suolaa, kiipit simpöl stypit.



Kröönsaakkerit paloivat perinteisesti pohjaan samalla kun halvan Cono Surin korkki ei ottanut auetakseen. Muhennos taas hyökkäsi riekon päälle.



Mitä luulette, oliko hyvää? Tällä kertaa pitää kyllä kokinkin tunnustaa että oli aivan tautisen hyvää. Oli pakko syödä niin että tuli jo suorastaan paha olo. Lieneekö jäänyt vähän gyromitriineita mausteeksi... Smile No ei, maha vaan tuli niin täyteen että...

Eukkokin vaikuttaa murkinoinnin jälkeen siltä, että jos vaan tuo Cono Sur ei nyt hyökkää otsalohkoon, niin tänään seuraa muhennoksen seuraksi vähän muhinointiakin. Olisihan se jo uusi ennätys, kaksi kertaa saman vuoden aikana... Rolling Eyes



Mutta mitä opimme? Maista aina puolukkaa, ennen kuin sotket sen pottujen sekaan. Jos ei ole muistanut lisätä pakastusvaiheessa sokeria, niin ilme on syödessä muikea... Ja ne uudet potut. Miksi helkutissa ihminen kiusaa itseään ostamalla mauttomia uusia pottuja kun ruuanlaittoon olisi vanhoja ja maistuvimpiakin tarjolla ja vielä halvalla?

On sitä tyhmä.
_________________
Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
hunter -89
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Maa 2004
Viestejä: 398
Paikkakunta: Kärsämäki

LähetäLähetetty: 24.05.2005 21:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti MSN Messenger
Kalastaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Jou 2004
Viestejä: 511
Paikkakunta: Läntinen rannikkoalue

LähetäLähetetty: 25.05.2005 00:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aivan mahtavaa Laughing

Nyt jäi vähän hämärän peittoon tuo viini Question
Oliko mahdollisesti; Cono Sur, Cabernet Sauvignon
Tummanpunainen; hieman kehittynyt
Alkuperä: Chile
Tuoksu: voimakas, hillomainen
Maku: täyteläinen, notkea, runsas, hedelmäinen, lämmin
Rypäleet: Cabernet Sauvignon, Merlot, Aspiran Bouchet

Vai kuinka?
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Petteri_N
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 1180

LähetäLähetetty: 25.05.2005 09:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu, sitähän se viini oli. Halpaa peruspunkkua. Erottaa helposti alkon hyllystä, sillä etiketissä on kanakoiran hakukuvio...
_________________
Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kalastaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Jou 2004
Viestejä: 511
Paikkakunta: Läntinen rannikkoalue

LähetäLähetetty: 25.05.2005 10:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yli 9 € ei kyllä mielestäni ole halpaa mutta ....

Itse arvostan hyvän ruuan kanssa juuri tuollaista sopivaa hintatasoa olevaa hyvää punaviiniä (4-8€). Sitten juustojen jne kanssa voi sitten hörppiä jotain todella erinomaista ja laadukasta.
Toki kyllä sitä välillä tulee viinikellarista napattua jotain todellista herkkua ruokapöytään esim; Pippuri-sorsaa ja kyytipoikana Marqués de Riscal, DOCa Rioja, Gran Reserva.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Petteri_N
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 1180

LähetäLähetetty: 25.05.2005 12:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyseessä ei siis ole tuo reserve viini vaan tämä:


http://www.alko.fi/www/wwwbachus.nsf/viewAll/006661?opendocument
_________________
Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 25.05.2005 20:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kappas vaan, Petterihän alkaa pikkuhiljaa oppimaan tuota kokkailun jaloa taitoa!

Kauhulla muistelen sitä persikka-oksennus-juttua Mad

Tämä resepti vaikutti jo tosi lupaavalta, mutta nuo "uudet" potut olivat ehkä pikkuisen väärässä annoksessa, kuten itse jo huomasitkin. Äläkä suotta kaatele sitä maitoa sinne sienisoosiin, pelkällä kermalla tulee aina parempaa Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Petteri_N
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Maa 2004
Viestejä: 1180

LähetäLähetetty: 25.05.2005 21:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Retonkimies kirjoitti:
Kappas vaan, Petterihän alkaa pikkuhiljaa oppimaan tuota kokkailun jaloa taitoa!

Kauhulla muistelen sitä persikka-oksennus-juttua Mad

Tämä resepti vaikutti jo tosi lupaavalta, mutta nuo "uudet" potut olivat ehkä pikkuisen väärässä annoksessa, kuten itse jo huomasitkin. Äläkä suotta kaatele sitä maitoa sinne sienisoosiin, pelkällä kermalla tulee aina parempaa Wink


Itseasiassa se persikkatsydemi yltää tämän jälkeen kakkossijalle näistä sopista... ei pidä olla niin tapojensa orja, se oli hyvää. Kokeilu on ruuanlaiton suola... no olipa hyvä sanonta, heh.

Maitoa kun laittaa niin ei tuosta muhennoksesta tule niin paksua. Pelkällä kermallakin tuota on tehty toki. Minusta tuo maitolantraus on paikallaan korvismuhennoksessa, mutta niin monta mieltä kuin... Rasvallakin on jokin raja oltava vaikka se raavaan miehen tiellä pitää aina pallolaajennukseen saakka. Rolling Eyes
_________________
Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kalastaja
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Jou 2004
Viestejä: 511
Paikkakunta: Läntinen rannikkoalue

LähetäLähetetty: 25.05.2005 21:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Muista Petteri suuren kokin sanat; Erään suuren valtion päämiehen rouva päivitteli vierailevalle kokille (Bocusse) että kylläpä tämä käyttää ruuanlaitossa paljon viiniä, voita ja kermaa! Tähän Bocusse vastasi; Rouva hyvä minä olen Teidän kokkinne en lääkäri Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com