Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Petteri_N Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 1180
|
Lähetetty: 24.05.2005 18:52 Viestin aihe: Reaaliaikainen eräkeittiö - korvariekkoa |
|
|
Reaaliaikainen eräkeittiö koki julman yllätyksen. Pakastinta tonkiessa ekinokokkimme huomasi riekkokannan uskomattoman taantuman. Viimeinen pari pakastimesta ulos siis. Sittenpä siellä ei olekaan muuta kuin vesilintusia ja majavien rippeitä.
Viikonloppuna ekinokokki kässehti tiluksiaan mittaillen hakkuuaukolla. Maassa nökötti kumman näköinen ruskeä mytty. Hmmm... minkähänlaiset kiksit tuosta saa kun tuota maistaa... ja avot, kylläpä lähti hallusinaakat lentelemään. Näin ollen sankarimme päätti poimia moisia lötjäkkeitä pari sankollista.
Eilen illalla sitten tyrkättiin lötjäkkeet kattilaan ja harjoiteltiin höyryhengitystä. Jotkut kutsuvat sitä korvasienien ryöppäykseksi.
Noh... hilpeää oli kuitenkin...
Jaaha ja sitten riekkojen kimppuun. Kohmeisia riekkoja pahoinpidelläänb puukolla siten, että rintapaloista tulee pientä silppua... Luut ynnämuut kattilaan ja muhimaan, hymyilemään.
Sienien kimppuun.
Ekinokokkiveitsellä silvotaan korvikset pikkusilpuksi...
Ja sitten viini jäähtymään... jatkoa seuraa... _________________ Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
koilliskaira ***
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 1717 Paikkakunta: Ivalo
|
Lähetetty: 24.05.2005 19:07 Viestin aihe: |
|
|
slurps... _________________ Ne on saamamiehet ja pyytömiehet erikseen... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Petteri_N Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 1180
|
Lähetetty: 24.05.2005 19:13 Viestin aihe: |
|
|
Kattila pataa soimaa.
Sinne voita pohjalle, sienet perään ja tirautetaan. Lisätään perään vehnäjauhoa "sopivasti", ehkä vajaa desi...
Ja kun jauhot ovat hieman ruskistuneet, pistetään liemikattilasta hintin verran lientä sienien päälle, maitoa loraus ja kermaa pari desiä... ja muhimaan noin vartiksi. Taustalla kiehuvat jo uudet potut, joten pääsemme riekon rippeiden kimppuun.
_________________ Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
geratherm Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2004 Viestejä: 1501 Paikkakunta: Oulun lääni
|
Lähetetty: 24.05.2005 19:53 Viestin aihe: |
|
|
Vesi kielellä ootellaan.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Petteri_N Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 1180
|
Lähetetty: 24.05.2005 20:43 Viestin aihe: |
|
|
Uhhhuuu... Niin kävi ekinokokille, ettei voinut vastustaa kiusausta. Piti syödä ennen raportointia. Ja miten luulitte että kävi?
Riekon suikaleet käytetään pikaisesti pannulla jottei palaset kuiva liikaa. Vain pyöräytys ja ne ovat valmiita. Voita, mustapippuria ja suolaa, kiipit simpöl stypit.
Kröönsaakkerit paloivat perinteisesti pohjaan samalla kun halvan Cono Surin korkki ei ottanut auetakseen. Muhennos taas hyökkäsi riekon päälle.
Mitä luulette, oliko hyvää? Tällä kertaa pitää kyllä kokinkin tunnustaa että oli aivan tautisen hyvää. Oli pakko syödä niin että tuli jo suorastaan paha olo. Lieneekö jäänyt vähän gyromitriineita mausteeksi... No ei, maha vaan tuli niin täyteen että...
Eukkokin vaikuttaa murkinoinnin jälkeen siltä, että jos vaan tuo Cono Sur ei nyt hyökkää otsalohkoon, niin tänään seuraa muhennoksen seuraksi vähän muhinointiakin. Olisihan se jo uusi ennätys, kaksi kertaa saman vuoden aikana...
Mutta mitä opimme? Maista aina puolukkaa, ennen kuin sotket sen pottujen sekaan. Jos ei ole muistanut lisätä pakastusvaiheessa sokeria, niin ilme on syödessä muikea... Ja ne uudet potut. Miksi helkutissa ihminen kiusaa itseään ostamalla mauttomia uusia pottuja kun ruuanlaittoon olisi vanhoja ja maistuvimpiakin tarjolla ja vielä halvalla?
On sitä tyhmä. _________________ Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
hunter -89 Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Maa 2004 Viestejä: 398 Paikkakunta: Kärsämäki
|
Lähetetty: 24.05.2005 21:56 Viestin aihe: |
|
|
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kalastaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Jou 2004 Viestejä: 511 Paikkakunta: Läntinen rannikkoalue
|
Lähetetty: 25.05.2005 00:39 Viestin aihe: |
|
|
Aivan mahtavaa
Nyt jäi vähän hämärän peittoon tuo viini
Oliko mahdollisesti; Cono Sur, Cabernet Sauvignon
Tummanpunainen; hieman kehittynyt
Alkuperä: Chile
Tuoksu: voimakas, hillomainen
Maku: täyteläinen, notkea, runsas, hedelmäinen, lämmin
Rypäleet: Cabernet Sauvignon, Merlot, Aspiran Bouchet
Vai kuinka? _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Petteri_N Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 1180
|
Lähetetty: 25.05.2005 09:46 Viestin aihe: |
|
|
Juu, sitähän se viini oli. Halpaa peruspunkkua. Erottaa helposti alkon hyllystä, sillä etiketissä on kanakoiran hakukuvio... _________________ Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kalastaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Jou 2004 Viestejä: 511 Paikkakunta: Läntinen rannikkoalue
|
Lähetetty: 25.05.2005 10:41 Viestin aihe: |
|
|
Yli 9 € ei kyllä mielestäni ole halpaa mutta ....
Itse arvostan hyvän ruuan kanssa juuri tuollaista sopivaa hintatasoa olevaa hyvää punaviiniä (4-8€). Sitten juustojen jne kanssa voi sitten hörppiä jotain todella erinomaista ja laadukasta.
Toki kyllä sitä välillä tulee viinikellarista napattua jotain todellista herkkua ruokapöytään esim; Pippuri-sorsaa ja kyytipoikana Marqués de Riscal, DOCa Rioja, Gran Reserva. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Petteri_N Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 1180
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 25.05.2005 20:48 Viestin aihe: |
|
|
Kappas vaan, Petterihän alkaa pikkuhiljaa oppimaan tuota kokkailun jaloa taitoa!
Kauhulla muistelen sitä persikka-oksennus-juttua
Tämä resepti vaikutti jo tosi lupaavalta, mutta nuo "uudet" potut olivat ehkä pikkuisen väärässä annoksessa, kuten itse jo huomasitkin. Äläkä suotta kaatele sitä maitoa sinne sienisoosiin, pelkällä kermalla tulee aina parempaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Petteri_N Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Maa 2004 Viestejä: 1180
|
Lähetetty: 25.05.2005 21:21 Viestin aihe: |
|
|
Retonkimies kirjoitti: | Kappas vaan, Petterihän alkaa pikkuhiljaa oppimaan tuota kokkailun jaloa taitoa!
Kauhulla muistelen sitä persikka-oksennus-juttua
Tämä resepti vaikutti jo tosi lupaavalta, mutta nuo "uudet" potut olivat ehkä pikkuisen väärässä annoksessa, kuten itse jo huomasitkin. Äläkä suotta kaatele sitä maitoa sinne sienisoosiin, pelkällä kermalla tulee aina parempaa |
Itseasiassa se persikkatsydemi yltää tämän jälkeen kakkossijalle näistä sopista... ei pidä olla niin tapojensa orja, se oli hyvää. Kokeilu on ruuanlaiton suola... no olipa hyvä sanonta, heh.
Maitoa kun laittaa niin ei tuosta muhennoksesta tule niin paksua. Pelkällä kermallakin tuota on tehty toki. Minusta tuo maitolantraus on paikallaan korvismuhennoksessa, mutta niin monta mieltä kuin... Rasvallakin on jokin raja oltava vaikka se raavaan miehen tiellä pitää aina pallolaajennukseen saakka. _________________ Meidän äiti tekee parempia lapsia kuin teidän äiti! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kalastaja Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Jou 2004 Viestejä: 511 Paikkakunta: Läntinen rannikkoalue
|
Lähetetty: 25.05.2005 21:27 Viestin aihe: |
|
|
Muista Petteri suuren kokin sanat; Erään suuren valtion päämiehen rouva päivitteli vierailevalle kokille (Bocusse) että kylläpä tämä käyttää ruuanlaitossa paljon viiniä, voita ja kermaa! Tähän Bocusse vastasi; Rouva hyvä minä olen Teidän kokkinne en lääkäri _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|