Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15792
|
Lähetetty: 21.12.2012 17:41 Viestin aihe: |
|
|
Heppa kirjoitti: | hevonen taitaa kuulua niihin trikiini lajeihin joten tarkastettava lihat ennen tartaria | Niinpä, mutta montako positiivista tulosta tiedät suomenmaasta ? Vaimo toi paikallisesta S-marketista eilen paketillisen hevosen jauhelihaa, sanoi että tuolla oli lappu "hevosen jauhelihaa tulee vain torstaisin", ilmeisesti tuolle on kysyntää. Possun jauhelihan kanssa tuota käryytin päivällä pannulla, lapsetkin kehuivat että on hyvää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 02.01.2013 15:39 Viestin aihe: Suolaliha hevosesta! |
|
|
Ei tullut vastausta tuon mun edellisellä sivulla esitettyyn kysymykseen, mutta lähdin nyt kuitenkin tekemään kun kelit olivat suosiolliset:
Eli lämpöä parisen astetta joten sulamisen alku pääsi käyntiin:
Vain .22 tietää mitä tuon paketin sisällä on:
Siitäkin huolimatta suolaa purkin pohjalle ja lihaa perään:
Lisää suolaa ja ensimmäinen ravistus on valmis alkamaan:
Ravistuksen jälkeen oli tilaa vielä suolalle:
Ei muuta kuin suolaa astia täyteen ja kansi päälle ja se sitten parvekkeelle vartoomaan, tuo muovikansi vähän armahtaa joten sai nk. ylitäytön suoritettua suolalla:
Tuolla oikealla alanurkassa vällyn alla on nyt sitten pala hevoista vartoomassa aikaa parempaa:
_________________
Viimeinen muokkaaja, Vilperi pvm 04.01.2013 16:28, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 03.01.2013 19:30 Viestin aihe: |
|
|
Vuorokauden jälkeen ollaan tuossa tilanteessa:
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Heppa Kanta-asiakas
Liittynyt: 04 Hei 2009 Viestejä: 182
|
Lähetetty: 03.01.2013 23:39 Viestin aihe: |
|
|
en tunne yhtään hiv positiivista mutta joka vuosi niitä Suomessa rekisteröidään |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 04.01.2013 00:06 Viestin aihe: |
|
|
On tainnu tulla syötyä hevosen suolalihaa ennen hepan syntymää ja ennenkuin mistäin trikiineistä ollut tietoakaan ja aina vaan mä käppäilen hyvisä hengen ja ruumiin voimissa.
On meinaan liki 50v sitten syöty ensimmäiset!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
.22 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Mar 2005 Viestejä: 339
|
Lähetetty: 04.01.2013 00:37 Viestin aihe: |
|
|
On tota heppaa syöty, ilman pakastusta ja kypsäks paistamista, eikä ainakaan viellä oo kellekkään trikiiniä tullu... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 04.01.2013 15:09 Viestin aihe: |
|
|
Yritin netin kautta löytää ohjeita kyseisen lihan valmistukseen, mutta tais olla parhaat täällä, eli ekasivulla ollut ent.ap:n "tiinusuolaus" jossa suolavesi ei pääse vaikuttamaan lopputulokseen. Vieläkö sais sen ajan selville että kuinka kauan lihaa pitäis kyseisellä metodilla suolata?
No, kaikesta huolimatta homma eteni taas tänään vähäsen eteenpäin:
Ensin purkki kulmilleen sulamisnesteen poistoa varten; ei paljoa ollut kertynyt, mutta sekin vähäinen poistettiin:
Kansi auki ja nyt niitä pippureita sitten suolan päälle kun olivat ensimmäisessä vaiheessa unohtuneet:
Lisää suolaa että sai purkin taas täyteen:
Lämpötila kahden vuorokauden jälkeen:
Jatkuuu.................... _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
simppeli Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2008 Viestejä: 1643
|
Lähetetty: 04.01.2013 17:19 Viestin aihe: |
|
|
Jes, sehän rupiaa kompostoitumaan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 04.01.2013 17:52 Viestin aihe: |
|
|
Simppeli: Jes, sehän rupiaa kompostoitumaan.
Tiedä sitten Simppelin kompostoitumisesta, mutta jotain kemiallista reagointia lienee tapahtumassa!?
Meinaan kun lämpötila laski noihin lukemiin vaikka anturi on vaan purkin alla:
Joskus muistan lukeneeni että suolaus pudottaa lämpötilaa, mutta en takuuvarma ole.
Yks asia mikä on varma: ulkolämpötila on nyt pysynyt +0.2- +3 asteen välillä koko suolauksen ajan, joten se ei selitä tuota lämmönvaihtelua. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 05.01.2013 13:49 Viestin aihe: |
|
|
Pakkaselle menee, mutta menköön; ulkona nyt -3 astetta ja vällyn alla tuo:
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
ent.ap Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Tam 2005 Viestejä: 1666
|
Lähetetty: 06.01.2013 13:25 Viestin aihe: |
|
|
Vilperin innoittamana laitoin itekkin hirvenlapapalan upmpisuolaan... jääkaappitilaa sattu löytymään joten laitoin sinne.Suolaakin sattu löytymään säkillinen... _________________ Jokanen eletty päivä, on lähenpänä kuolemaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 06.01.2013 13:36 Viestin aihe: |
|
|
Mites pitkään meinaat antaa suolaantua; mulla nyt -3,8 lämpötila kun alko tuo pakkaskausi taas uudestaan!?
Just äsken purkin käänsin ja nestettä ei ollut havaittavissa. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
ent.ap Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Tam 2005 Viestejä: 1666
|
Lähetetty: 06.01.2013 16:05 Viestin aihe: |
|
|
Oli joku ohjekkin olemassa... olisko viikko ja 2cm? No itte annan olla "riittävänkauon"... _________________ Jokanen eletty päivä, on lähenpänä kuolemaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 06.01.2013 16:19 Viestin aihe: |
|
|
Jos ohjeen jostain löytäisit, niin olis hyvä; tuolla "riittävän kauan" ohjeella ny mennään!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 09.01.2013 14:19 Viestin aihe: |
|
|
Taas suolaveden poistoa suoritettu ja lämmöt tuota luokkaa kun kelit lämpeni:
Olkoon ny suolaantumassa vielä, kun lämmöt on jatkuvasti pakkasen puolella!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|