Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 24.09.2012 19:20 Viestin aihe: |
|
|
Jyväskylässä saattaisi tuurilla onnistua jos ymmärtäisi laittaa palat seinälle heti kun vähänkään siltä näyttää. Ysiviikolla alkaa jo olla hieman myöhäistä jos huono tuuri käy. Toisaalta kasiviikolla saattaa olla aikaista. Vähän liian tarkkaa hommaa täällä minun mielestäni. Onko keskisuomalaisilla kokemuksia asiasta? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
-mk- Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 23 Maa 2011 Viestejä: 86
|
Lähetetty: 24.09.2012 23:03 Viestin aihe: |
|
|
Helmikuussa Matin päivän paikkeilla on tullut laitettua lihat roikkumaan jo yli kymmenen vuotta (e-savo) ja hyvin on onnistunut. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Glen Scanlan Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Syy 2012 Viestejä: 250 Paikkakunta: pitäjillä
|
Lähetetty: 25.09.2012 09:56 Viestin aihe: |
|
|
Kokeilempa sitten matinpäivän seutuun, kiitos -mk-. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MPOulu Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2008 Viestejä: 850
|
Lähetetty: 19.01.2013 17:09 Viestin aihe: |
|
|
no niin, 21,3kg naudan sydäntä tuli tänään pakkaseen, siihen vielä paistia kaveriksi niin alakaa olemaan lihuskat valamiina kevään kuivauskarkeloihin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
sampa Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Mar 2004 Viestejä: 425
|
Lähetetty: 20.01.2013 00:00 Viestin aihe: |
|
|
Jaa joko sitä oli säästökuopassa? Mikä oli hinta tänä vuonna? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MPOulu Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2008 Viestejä: 850
|
Lähetetty: 20.01.2013 10:45 Viestin aihe: |
|
|
velipoika haki ja hinta taisi olla 1,99€ kg, joka tapauksessa alle 2€. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Glen Scanlan Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Syy 2012 Viestejä: 250 Paikkakunta: pitäjillä
|
Lähetetty: 21.01.2013 21:01 Viestin aihe: |
|
|
Itse ammuttua hevoista (eikä ollut oma) laitetaan hirven lihan kera riippumaan Matin päivän seutuvilla, jotta saa jotain vertailukohtaa.
Mikähän mahtaa olla sopiva ilmankosteus kuivalihalle? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
-mk- Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 23 Maa 2011 Viestejä: 86
|
Lähetetty: 01.02.2013 05:31 Viestin aihe: |
|
|
Tutkailin tuossa tarkemmin muistiinpanoja.. aikaisimmillaan lihat siis suolaan 24.2 ja riippumaan 28.2 - 9.3 välillä, kelistä riippuen. Pois sitten kun valmiit, sattui vielä niin että seinälle 28.2 - pois 29.3 ja vastaavasti 9.3 - pois 30.3. Kaikkea siltä väliltä ja joskus pois vasta huhtikuussa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 05.02.2013 15:46 Viestin aihe: |
|
|
MPOulu kirjoitti: | velipoika haki ja hinta taisi olla 1,99€ kg, joka tapauksessa alle 2€. |
Hinta on viime vuodesta hypännyt mukavat noin 100%... _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
maqe Kanta-asiakas
Liittynyt: 03 Tam 2010 Viestejä: 265 Paikkakunta: qsamo
|
Lähetetty: 11.02.2013 00:50 Viestin aihe: |
|
|
Glen Scanlan kirjoitti: | Itse ammuttua hevoista (eikä ollut oma) laitetaan hirven lihan kera riippumaan Matin päivän seutuvilla, jotta saa jotain vertailukohtaa.
Mikähän mahtaa olla sopiva ilmankosteus kuivalihalle? |
Näillä korkeuksin jossain huhtikuun alkuun ollu parhaat kelit, päivällä juuri käy plussalla ja yöpakkasta. Ilmankosteus varjonpuolelta mitattuna kahtapuolen 70%. Mitä kuivempaa sen parempi. Jos tullu vesisateet ni lihat pakasteeseen oottaa keliä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Glen Scanlan Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Syy 2012 Viestejä: 250 Paikkakunta: pitäjillä
|
Lähetetty: 25.02.2013 22:02 Viestin aihe: |
|
|
Kovasti odotellaan sopivia kelejä, ensimmäiset + kelit oli tänään ja LA yönä käy pakkasella sääennusteen mukaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26804
|
Lähetetty: 01.03.2013 22:26 Viestin aihe: |
|
|
ensimmäiset palat tuli laitettua iltasella roikkuun |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ark Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Elo 2010 Viestejä: 206
|
Lähetetty: 01.03.2013 23:30 Viestin aihe: |
|
|
Pitihän sitä laittaa yks hirven pumppu roikkumaan ku tuli otettua sulamaan.
Vielä pitää koittaa löytää kavereita sille ku näyttää niin yksinäiseltä häkissä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Pohjola Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Kes 2009 Viestejä: 26804
|
Lähetetty: 01.03.2013 23:38 Viestin aihe: |
|
|
pari pumpun palaa, siivu paistia ja lapaa jä killuun. kohtalaisen reilulla suolalla 3% huitteilla.
mutta näyttäs että valmistuminen viipyy, niin kylmää lupailee |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kulakki Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2007 Viestejä: 168 Paikkakunta: Kainuu
|
Lähetetty: 06.03.2013 12:57 Viestin aihe: |
|
|
Tänään laitoin lihat roikkumaan. Oisko vajaa kuus kiloa ollu hirveä ja naudan sisä- ja paahtopaistia. Vuorokauden olivat suolavedessä, viis litraa vettä ja 2,75 dl karkeata suolaa. _________________ Pro patria semper |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|