OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

joko joko joko ootte laittaneet "kuivatlihat" roik
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 45, 46, 47 ... 53, 54, 55  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 24.09.2012 19:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jyväskylässä saattaisi tuurilla onnistua jos ymmärtäisi laittaa palat seinälle heti kun vähänkään siltä näyttää. Ysiviikolla alkaa jo olla hieman myöhäistä jos huono tuuri käy. Toisaalta kasiviikolla saattaa olla aikaista. Vähän liian tarkkaa hommaa täällä minun mielestäni. Onko keskisuomalaisilla kokemuksia asiasta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
-mk-
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Maa 2011
Viestejä: 86

LähetäLähetetty: 24.09.2012 23:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Helmikuussa Matin päivän paikkeilla on tullut laitettua lihat roikkumaan jo yli kymmenen vuotta (e-savo) ja hyvin on onnistunut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Glen Scanlan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Syy 2012
Viestejä: 250
Paikkakunta: pitäjillä

LähetäLähetetty: 25.09.2012 09:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kokeilempa sitten matinpäivän seutuun, kiitos -mk-.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MPOulu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2008
Viestejä: 850

LähetäLähetetty: 19.01.2013 17:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

no niin, 21,3kg naudan sydäntä tuli tänään pakkaseen, siihen vielä paistia kaveriksi niin alakaa olemaan lihuskat valamiina kevään kuivauskarkeloihin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
sampa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Mar 2004
Viestejä: 425

LähetäLähetetty: 20.01.2013 00:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jaa joko sitä oli säästökuopassa? Mikä oli hinta tänä vuonna?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MPOulu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2008
Viestejä: 850

LähetäLähetetty: 20.01.2013 10:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

velipoika haki ja hinta taisi olla 1,99€ kg, joka tapauksessa alle 2€.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Glen Scanlan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Syy 2012
Viestejä: 250
Paikkakunta: pitäjillä

LähetäLähetetty: 21.01.2013 21:01    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse ammuttua hevoista (eikä ollut oma) laitetaan hirven lihan kera riippumaan Matin päivän seutuvilla, jotta saa jotain vertailukohtaa.

Mikähän mahtaa olla sopiva ilmankosteus kuivalihalle?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
-mk-
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 23 Maa 2011
Viestejä: 86

LähetäLähetetty: 01.02.2013 05:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tutkailin tuossa tarkemmin muistiinpanoja.. aikaisimmillaan lihat siis suolaan 24.2 ja riippumaan 28.2 - 9.3 välillä, kelistä riippuen. Pois sitten kun valmiit, sattui vielä niin että seinälle 28.2 - pois 29.3 ja vastaavasti 9.3 - pois 30.3. Kaikkea siltä väliltä ja joskus pois vasta huhtikuussa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Rastinsahi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2005
Viestejä: 7252
Paikkakunta: Lapin lääni

LähetäLähetetty: 05.02.2013 15:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

MPOulu kirjoitti:
velipoika haki ja hinta taisi olla 1,99€ kg, joka tapauksessa alle 2€.


Hinta on viime vuodesta hypännyt mukavat noin 100%...
_________________
Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
maqe
Kanta-asiakas


Liittynyt: 03 Tam 2010
Viestejä: 265
Paikkakunta: qsamo

LähetäLähetetty: 11.02.2013 00:50    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Glen Scanlan kirjoitti:
Itse ammuttua hevoista (eikä ollut oma) laitetaan hirven lihan kera riippumaan Matin päivän seutuvilla, jotta saa jotain vertailukohtaa.

Mikähän mahtaa olla sopiva ilmankosteus kuivalihalle?


Näillä korkeuksin jossain huhtikuun alkuun ollu parhaat kelit, päivällä juuri käy plussalla ja yöpakkasta. Ilmankosteus varjonpuolelta mitattuna kahtapuolen 70%. Mitä kuivempaa sen parempi. Jos tullu vesisateet ni lihat pakasteeseen oottaa keliä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Glen Scanlan
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Syy 2012
Viestejä: 250
Paikkakunta: pitäjillä

LähetäLähetetty: 25.02.2013 22:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kovasti odotellaan sopivia kelejä, ensimmäiset + kelit oli tänään ja LA yönä käy pakkasella sääennusteen mukaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26806

LähetäLähetetty: 01.03.2013 22:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

ensimmäiset palat tuli laitettua iltasella roikkuun
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ark
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Elo 2010
Viestejä: 206

LähetäLähetetty: 01.03.2013 23:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pitihän sitä laittaa yks hirven pumppu roikkumaan ku tuli otettua sulamaan.

Vielä pitää koittaa löytää kavereita sille ku näyttää niin yksinäiseltä häkissä Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Pohjola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Kes 2009
Viestejä: 26806

LähetäLähetetty: 01.03.2013 23:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

pari pumpun palaa, siivu paistia ja lapaa jä killuun. kohtalaisen reilulla suolalla 3% huitteilla.
mutta näyttäs että valmistuminen viipyy, niin kylmää lupailee
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kulakki
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2007
Viestejä: 168
Paikkakunta: Kainuu

LähetäLähetetty: 06.03.2013 12:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään laitoin lihat roikkumaan. Oisko vajaa kuus kiloa ollu hirveä ja naudan sisä- ja paahtopaistia. Vuorokauden olivat suolavedessä, viis litraa vettä ja 2,75 dl karkeata suolaa.
_________________
Pro patria semper
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 45, 46, 47 ... 53, 54, 55  Seuraava
Sivu 46 Yht. 55

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com