OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

linnun kypsyys
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
tumppi82
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 18 Hel 2013
Viestejä: 15

LähetäLähetetty: 13.06.2013 18:23    Viestin aihe: linnun kypsyys Vastaa lainaamalla viestiä

Terve. Aloittelijana kysyn varmaan tyhmiä, mutta itseäni mietityttää lintujen rintalihojen medium-kypsyys. Monessa reseptissä käsketään esim kyyhky paistamaan /syömään, niin että liha on keskeltä punertavaa.
Eikö silloin ole olemassa vaaraa että mahdolliset loiset tai bakteerit saastuttavat ruokailijan?
Tätä mietin siksi että possuhan pitää kypsentää kunnolla trikiinien takia ja kanat salmonellan. Eikö riistalinnuissa esiinny näitä vai miksi ne voi jättää sisältä raaoiksi?
Aloittelijana tuskin näen suolistusvaiheessa onko sillä joko tartunta vaiko ei.

Eli voitteko valaista tietämätöntä.
Kiitos.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10355
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 13.06.2013 20:29    Viestin aihe: Re: linnun kypsyys Vastaa lainaamalla viestiä

tumppi82 kirjoitti:
Terve. Aloittelijana kysyn varmaan tyhmiä, mutta itseäni mietityttää lintujen rintalihojen medium-kypsyys. Monessa reseptissä käsketään esim kyyhky paistamaan /syömään, niin että liha on keskeltä punertavaa.
Eikö silloin ole olemassa vaaraa että mahdolliset loiset tai bakteerit saastuttavat ruokailijan?
Tätä mietin siksi että possuhan pitää kypsentää kunnolla trikiinien takia ja kanat salmonellan. Eikö riistalinnuissa esiinny näitä vai miksi ne voi jättää sisältä raaoiksi?
Aloittelijana tuskin näen suolistusvaiheessa onko sillä joko tartunta vaiko ei.

Eli voitteko valaista tietämätöntä.
Kiitos.


Eipä noissa riistalinnuissa ole mitään pelättävää. Kannattaa ehdottomasti maistella mediumia.

Monet vanhat jäärät jäävät paljosta paitsi, kun menevät "kypsää sen olla pitää" -periaatteen kanssa hautaan.

Mielestäni liha on yleensä maun puolesta pilalla, kun se on vanhan kansan mukaan kypsää.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaaleb
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2006
Viestejä: 3556

LähetäLähetetty: 13.06.2013 22:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

+1 Petolle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tapmar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2006
Viestejä: 2712
Paikkakunta: polulla

LähetäLähetetty: 13.06.2013 22:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pedon kanssa samaa mieltä. Ei näissä meidän linnuissa pelättävää ole.

Vaihtoehtoisesti linnun voi toki vetää ihan överin ylikypsäksi pitkän kaavan kautta suussa sulavaksi. Sorsan jaloista tehtävä "confit de canard" kypsytellään miedossa lämmössä kymmenkunta tuntia.
_________________
http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 15062

LähetäLähetetty: 13.06.2013 22:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sama, eli +1 Pedolle.

Riistalinnuissa on joko niin, että homma toimii ylikypsänä tai sitten juuri kypsänä, mutta välimuotoa ei ole. Riippuu linnusta. Mettosta keitto, riekko raakana...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
dxman
***


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 7532

LähetäLähetetty: 14.06.2013 05:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Metsäkanalinnut harvoin on raadonsyöjiä, joten trikiinistä ei ole huolta. Salmonellaakaan ei voi esiintyä olosuhteista johtuen.
Jos alkuun tuntee kammoa puolikypsää lihaa kohtaan, niin kannattaa maistella ilmakuivattua kinkkua, kuivalihaa, riimihärkää ja jne. Ei niitäkään ole korkeissa lämpötiloissa valmistettu öttiäisten varalta.

Itse valmistanut esim. Kyyhkynlihat yleensä hyvin ohuina viipaleina pannussa käyttämällä. Pidempi kypsennettyjä vain heikentää mehukkuutta. Haudutus sitten erikseen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 14.06.2013 06:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ehdottomasti mediumina tai medium-
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Turisti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2004
Viestejä: 611
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 14.06.2013 09:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Chez Dominiquessa, jolla siinä kohtaa oli yksi misukkatähti, söin kerran savottalounaalla kyyhkynrintaa ja aika rivakkaan se oli pannulla vaan käytetty ja näytti keskeltä vain vähän/ei juuri ollenkaan lämpöä saaneen. Kehuja sai jälkeenpäin uteleville kertoa ja samoin muukin keho oirehti.

Vähän samalla lailla, ehkä vähän kypsempänä, laittelen sitten teeren täkkälihat silloin koko kokonaisena valmistan. Ja aika usein tätänykyään noin teen. Mielellään grillillä tai raitapannulla pinnat ja jos tuntuu että tarvetta (iso täkkäliha) niin uunissa sitten vähän / lyhyellä ajalla loput.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21438
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 14.06.2013 09:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Pedon kanssa myös samoilla linjoilla.

En välittänyt esim. metsäkanalinnuista yhtään kun vanhan kansan kypsytyssysteemillä mentiin. Vaan kun rohkeasti vetäsin kuumalla pannulla mediumiksi niin johan alkoi maittamaan. Pannu tai grilli ja keskeltä punottavaksi niin nam. Ei keittämistä eikä uunia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
LG1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2004
Viestejä: 8291

LähetäLähetetty: 14.06.2013 10:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kypsäksi vaan, niin saa mukavaa maksan makua aikaiseksi. Siinä teeren liha pääsee oikeuksiinsa!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 14.06.2013 10:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

LG1 kirjoitti:
Kypsäksi vaan, niin saa mukavaa maksan makua aikaiseksi. Siinä teeren liha pääsee oikeuksiinsa!


Tais jäädä hymiö perästä Wink
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
LG1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2004
Viestejä: 8291

LähetäLähetetty: 14.06.2013 10:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

astalo kirjoitti:
LG1 kirjoitti:
Kypsäksi vaan, niin saa mukavaa maksan makua aikaiseksi. Siinä teeren liha pääsee oikeuksiinsa!


Tais jäädä hymiö perästä Wink


Ei, tosissani kirjoittelen.
Tuolla ohjeella omat lapset pääsevät maistamaan samat maut, jotka itse on pienenä kyökkinyt alas. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tuhola
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Maa 2004
Viestejä: 21438
Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa

LähetäLähetetty: 14.06.2013 10:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

LG1 kirjoitti:
astalo kirjoitti:
LG1 kirjoitti:
Kypsäksi vaan, niin saa mukavaa maksan makua aikaiseksi. Siinä teeren liha pääsee oikeuksiinsa!


Tais jäädä hymiö perästä Wink


Ei, tosissani kirjoittelen.
Tuolla ohjeella omat lapset pääsevät maistamaan samat maut, jotka itse on pienenä kyökkinyt alas. Wink

Laughing Laughing Kosto elää.. Sipulia vielä oikein pirusti ja isoina liukkaina paloina kastikkeen joukkoon.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 14.06.2013 14:14    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja hiukan kokaareista kastiketta ja kovahkoja pottuja Smile
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
LG1
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Lok 2004
Viestejä: 8291

LähetäLähetetty: 14.06.2013 14:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kai sen verran voi armahtaa, että muusin tekee? Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava
Sivu 1 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com