Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
tumppi82 Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 18 Hel 2013 Viestejä: 15
|
Lähetetty: 13.06.2013 18:23 Viestin aihe: linnun kypsyys |
|
|
Terve. Aloittelijana kysyn varmaan tyhmiä, mutta itseäni mietityttää lintujen rintalihojen medium-kypsyys. Monessa reseptissä käsketään esim kyyhky paistamaan /syömään, niin että liha on keskeltä punertavaa.
Eikö silloin ole olemassa vaaraa että mahdolliset loiset tai bakteerit saastuttavat ruokailijan?
Tätä mietin siksi että possuhan pitää kypsentää kunnolla trikiinien takia ja kanat salmonellan. Eikö riistalinnuissa esiinny näitä vai miksi ne voi jättää sisältä raaoiksi?
Aloittelijana tuskin näen suolistusvaiheessa onko sillä joko tartunta vaiko ei.
Eli voitteko valaista tietämätöntä.
Kiitos. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10355 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 13.06.2013 20:29 Viestin aihe: Re: linnun kypsyys |
|
|
tumppi82 kirjoitti: | Terve. Aloittelijana kysyn varmaan tyhmiä, mutta itseäni mietityttää lintujen rintalihojen medium-kypsyys. Monessa reseptissä käsketään esim kyyhky paistamaan /syömään, niin että liha on keskeltä punertavaa.
Eikö silloin ole olemassa vaaraa että mahdolliset loiset tai bakteerit saastuttavat ruokailijan?
Tätä mietin siksi että possuhan pitää kypsentää kunnolla trikiinien takia ja kanat salmonellan. Eikö riistalinnuissa esiinny näitä vai miksi ne voi jättää sisältä raaoiksi?
Aloittelijana tuskin näen suolistusvaiheessa onko sillä joko tartunta vaiko ei.
Eli voitteko valaista tietämätöntä.
Kiitos. |
Eipä noissa riistalinnuissa ole mitään pelättävää. Kannattaa ehdottomasti maistella mediumia.
Monet vanhat jäärät jäävät paljosta paitsi, kun menevät "kypsää sen olla pitää" -periaatteen kanssa hautaan.
Mielestäni liha on yleensä maun puolesta pilalla, kun se on vanhan kansan mukaan kypsää. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaaleb Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Syy 2006 Viestejä: 3556
|
Lähetetty: 13.06.2013 22:23 Viestin aihe: |
|
|
+1 Petolle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tapmar Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2006 Viestejä: 2712 Paikkakunta: polulla
|
Lähetetty: 13.06.2013 22:25 Viestin aihe: |
|
|
Pedon kanssa samaa mieltä. Ei näissä meidän linnuissa pelättävää ole.
Vaihtoehtoisesti linnun voi toki vetää ihan överin ylikypsäksi pitkän kaavan kautta suussa sulavaksi. Sorsan jaloista tehtävä "confit de canard" kypsytellään miedossa lämmössä kymmenkunta tuntia. _________________ http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15062
|
Lähetetty: 13.06.2013 22:26 Viestin aihe: |
|
|
Sama, eli +1 Pedolle.
Riistalinnuissa on joko niin, että homma toimii ylikypsänä tai sitten juuri kypsänä, mutta välimuotoa ei ole. Riippuu linnusta. Mettosta keitto, riekko raakana... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
dxman ***
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 7532
|
Lähetetty: 14.06.2013 05:28 Viestin aihe: |
|
|
Metsäkanalinnut harvoin on raadonsyöjiä, joten trikiinistä ei ole huolta. Salmonellaakaan ei voi esiintyä olosuhteista johtuen.
Jos alkuun tuntee kammoa puolikypsää lihaa kohtaan, niin kannattaa maistella ilmakuivattua kinkkua, kuivalihaa, riimihärkää ja jne. Ei niitäkään ole korkeissa lämpötiloissa valmistettu öttiäisten varalta.
Itse valmistanut esim. Kyyhkynlihat yleensä hyvin ohuina viipaleina pannussa käyttämällä. Pidempi kypsennettyjä vain heikentää mehukkuutta. Haudutus sitten erikseen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Turisti Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2004 Viestejä: 611 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 14.06.2013 09:45 Viestin aihe: |
|
|
Chez Dominiquessa, jolla siinä kohtaa oli yksi misukkatähti, söin kerran savottalounaalla kyyhkynrintaa ja aika rivakkaan se oli pannulla vaan käytetty ja näytti keskeltä vain vähän/ei juuri ollenkaan lämpöä saaneen. Kehuja sai jälkeenpäin uteleville kertoa ja samoin muukin keho oirehti.
Vähän samalla lailla, ehkä vähän kypsempänä, laittelen sitten teeren täkkälihat silloin koko kokonaisena valmistan. Ja aika usein tätänykyään noin teen. Mielellään grillillä tai raitapannulla pinnat ja jos tuntuu että tarvetta (iso täkkäliha) niin uunissa sitten vähän / lyhyellä ajalla loput. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 21438 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 14.06.2013 09:56 Viestin aihe: |
|
|
Pedon kanssa myös samoilla linjoilla.
En välittänyt esim. metsäkanalinnuista yhtään kun vanhan kansan kypsytyssysteemillä mentiin. Vaan kun rohkeasti vetäsin kuumalla pannulla mediumiksi niin johan alkoi maittamaan. Pannu tai grilli ja keskeltä punottavaksi niin nam. Ei keittämistä eikä uunia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
LG1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 8291
|
Lähetetty: 14.06.2013 10:05 Viestin aihe: |
|
|
Kypsäksi vaan, niin saa mukavaa maksan makua aikaiseksi. Siinä teeren liha pääsee oikeuksiinsa! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
LG1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 8291
|
Lähetetty: 14.06.2013 10:15 Viestin aihe: |
|
|
astalo kirjoitti: | LG1 kirjoitti: | Kypsäksi vaan, niin saa mukavaa maksan makua aikaiseksi. Siinä teeren liha pääsee oikeuksiinsa! |
Tais jäädä hymiö perästä |
Ei, tosissani kirjoittelen.
Tuolla ohjeella omat lapset pääsevät maistamaan samat maut, jotka itse on pienenä kyökkinyt alas. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tuhola Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Maa 2004 Viestejä: 21438 Paikkakunta: Etelä-pohjanmaa
|
Lähetetty: 14.06.2013 10:19 Viestin aihe: |
|
|
LG1 kirjoitti: | astalo kirjoitti: | LG1 kirjoitti: | Kypsäksi vaan, niin saa mukavaa maksan makua aikaiseksi. Siinä teeren liha pääsee oikeuksiinsa! |
Tais jäädä hymiö perästä |
Ei, tosissani kirjoittelen.
Tuolla ohjeella omat lapset pääsevät maistamaan samat maut, jotka itse on pienenä kyökkinyt alas. |
Kosto elää.. Sipulia vielä oikein pirusti ja isoina liukkaina paloina kastikkeen joukkoon. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
LG1 Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Lok 2004 Viestejä: 8291
|
Lähetetty: 14.06.2013 14:16 Viestin aihe: |
|
|
Kai sen verran voi armahtaa, että muusin tekee? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|