Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
Lähetetty: 29.08.2013 20:18 Viestin aihe: |
|
|
Kaarle Martel kirjoitti: | Ketsupin itse tekeminen on helppoa ja lopputulos on aidompi sekä mauiltaan rikkaampi kuin heinzien ja felixien massatuotteet. Omatekoisessa ketsupissa ei ole lisäaineita, ja siihen on helppo virittää sopivasti oman maun mukaista potkua. Juuri nyt tomaatit ovat halvimmillaan ja niillä onnekkailla, joilla on kasvihuone, on suurin sato käsillä. Omatekoinen ketsuppi erottaa myös todellisen grillimaisterin eväät kaiken maailman hamppareista ja hodareista.
Ohjeet löydät täältä:
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/08/kotitekoinen-ketsuppi.html |
Juuri näin,ei voi edes verrata kaupan soosseihin,hyvä muistutus ei olla vilä tänä vuonna tehty vaikka tomaatteja tulee paljon _________________ https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
tee666 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Hei 2012 Viestejä: 329
|
Lähetetty: 11.09.2013 14:45 Viestin aihe: |
|
|
Kertokaahan nyt asiantuntijat ihan tollolle, miten toimin, kun haluan hirveä rillata? Valamiita pihvejä ei ole, mutta pakkasessa on paisti, josta ajattelin leikata jonkinlaisia siivuja. Joskus olen yrittänyt, mutta tulos on ollut kuivaa ja sitkiää.
Nimi. vkonloppuna vieraita |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10355 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 11.09.2013 15:16 Viestin aihe: |
|
|
tee666 kirjoitti: | Kertokaahan nyt asiantuntijat ihan tollolle, miten toimin, kun haluan hirveä rillata? Valamiita pihvejä ei ole, mutta pakkasessa on paisti, josta ajattelin leikata jonkinlaisia siivuja. Joskus olen yrittänyt, mutta tulos on ollut kuivaa ja sitkiää.
Nimi. vkonloppuna vieraita |
Leikkaa vähän paksumpaa siivua, nuiji ohuemmaksi, marinoi ja paista hyvin nopsasti kuumalla parilalla. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ioni Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Tam 2008 Viestejä: 7663 Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa
|
Lähetetty: 11.09.2013 17:11 Viestin aihe: |
|
|
Jos on alempiarvoista paistia, kannattaa ehdottomasti grillata epäsuorasti matalalla lämmöllä kokonaisena. Mitä kalvokkaampaa, sen kypsemmäksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
Lähetetty: 11.09.2013 17:20 Viestin aihe: |
|
|
Ja jos vieraat ei ole paljoa hirveä syönyt niin ei marinointia.Liha huoneen lämpöön vähintään tunniksi,itse otan jo 2-3 tuntia aikaisemmin.Leikkaat sitten kuten peto sanoi paksuiksi esim 2cm ja kevyt nuijinta ihan vaikka rystysillä.Nopea paisti kuumalla grillillä molemmin puolin,esim pari minsaa toiselta puolelta ja sitten kääntö.Hyvä kikka kokeilla omalla kropalla lihan kypsyys astetta on kokeilla peukalon hankaa,sormet auki se on pehmeä ja pihvi on silloin todella punainen sisältä,mutta kun pistät käden nyrkkiin ja kokeilet sitä peukun hankaa se on kovempi,ja kun nyt kokeilet sitä pihviä että se olisi saman kovuinen niin pihvi on todella hyvän kypsyinen Annat hiukan vetäytyä folion alla 5-10 min niin nesteet on sisälläja on mehukas.Itse tässä vaiheessa vasta maustan pihvin ihan vaan suolalla ja mustapippurilla.Teet sitten jonkun kastikkeen lisäksi. _________________ https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20527 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 31.03.2014 09:51 Viestin aihe: |
|
|
Kausi tuli avattua...
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20527 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 19.05.2014 11:13 Viestin aihe: |
|
|
Taas tuli läskiä poltettua...
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
laonovi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Maa 2013 Viestejä: 25 Paikkakunta: SALO
|
Lähetetty: 25.05.2014 20:12 Viestin aihe: |
|
|
Offtopikkina tuli mieleen, että ehkä suurimmat virheet ovat laittaa kylmää lihaa grilliin, laittaa lihaa kylmään grilliin ja nostella grillatut lihat kylmälle tarjoiluvadille... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
CeeCee Kanta-asiakas
Liittynyt: 21 Jou 2004 Viestejä: 4562 Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.
|
Lähetetty: 25.05.2014 20:21 Viestin aihe: |
|
|
Onko martelilla alvbyhuussi? _________________ Jos sinulla ei ole koiraa, ei edes yhtä, sinussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta elämässäsi saattaa olla |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20527 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 02.06.2014 13:03 Viestin aihe: |
|
|
Tuosta ”ritiläkorista” on tainnut olla ennenkin juttua, mutta ihan kätevä peli kalahommissa. Kunhan ei altista ”avoliekille”...
Lueskelin tuossa muuten "Pallogrillauksen lyhyt oppimäärä" kirjaa, hehkuttelivat tuota paprikaa grillivärkkinä. Ja toden totta, ihan hyvää settiä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Puukko-Nisse2 Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 04 Lok 2010 Viestejä: 60
|
Lähetetty: 02.06.2014 20:23 Viestin aihe: |
|
|
Hyvän näköistä settiä Lahtisella. Noita paprikoita voi myös täyttää erilaisilla täytteillä, vaikka juustolla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20527 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 03.06.2014 13:03 Viestin aihe: |
|
|
Grilli kuumana.
Tällä kertaa kokeilussa jotain melonia, suippopaprikaa, palsternakkaa ja lampaankyljyksiä.
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
|