OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

mitä erämiehen grillissä valmistuu ?
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 41, 42, 43  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 29.08.2013 20:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaarle Martel kirjoitti:
Ketsupin itse tekeminen on helppoa ja lopputulos on aidompi sekä mauiltaan rikkaampi kuin heinzien ja felixien massatuotteet. Omatekoisessa ketsupissa ei ole lisäaineita, ja siihen on helppo virittää sopivasti oman maun mukaista potkua. Juuri nyt tomaatit ovat halvimmillaan ja niillä onnekkailla, joilla on kasvihuone, on suurin sato käsillä. Omatekoinen ketsuppi erottaa myös todellisen grillimaisterin eväät kaiken maailman hamppareista ja hodareista.

Ohjeet löydät täältä:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/08/kotitekoinen-ketsuppi.html


Juuri näin,ei voi edes verrata kaupan soosseihin,hyvä muistutus ei olla vilä tänä vuonna tehty vaikka tomaatteja tulee paljon Laughing
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 02.09.2013 16:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yksinkertainen mutta todella herkullinen lisäke grillatulle riistapihveille on piparjuurivoi. Maustevoi antaa vähärasvaiselle riistapihville (peura, hirvi, poro) mehevyyttä ja selvästi lisää luonnetta makuun. Piparjuurivoin lisäksi annos ei välttämättä kaipaa edes kastiketta.

Ohjeet maustevoihin, sekä annokseen sopiviin muihin lisukkeisiin löydät:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/09/piparjuuririistapihvi.html
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
tee666
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Hei 2012
Viestejä: 329

LähetäLähetetty: 11.09.2013 14:45    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kertokaahan nyt asiantuntijat ihan tollolle, miten toimin, kun haluan hirveä rillata? Valamiita pihvejä ei ole, mutta pakkasessa on paisti, josta ajattelin leikata jonkinlaisia siivuja. Joskus olen yrittänyt, mutta tulos on ollut kuivaa ja sitkiää.

Nimi. vkonloppuna vieraita
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10355
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 11.09.2013 15:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tee666 kirjoitti:
Kertokaahan nyt asiantuntijat ihan tollolle, miten toimin, kun haluan hirveä rillata? Valamiita pihvejä ei ole, mutta pakkasessa on paisti, josta ajattelin leikata jonkinlaisia siivuja. Joskus olen yrittänyt, mutta tulos on ollut kuivaa ja sitkiää.

Nimi. vkonloppuna vieraita


Leikkaa vähän paksumpaa siivua, nuiji ohuemmaksi, marinoi ja paista hyvin nopsasti kuumalla parilalla.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
ioni
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Tam 2008
Viestejä: 7663
Paikkakunta: Keski-Suomi / Pohjois-Pohjanmaa

LähetäLähetetty: 11.09.2013 17:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jos on alempiarvoista paistia, kannattaa ehdottomasti grillata epäsuorasti matalalla lämmöllä kokonaisena. Mitä kalvokkaampaa, sen kypsemmäksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 11.09.2013 17:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ja jos vieraat ei ole paljoa hirveä syönyt niin ei marinointia.Liha huoneen lämpöön vähintään tunniksi,itse otan jo 2-3 tuntia aikaisemmin.Leikkaat sitten kuten peto sanoi paksuiksi esim 2cm ja kevyt nuijinta ihan vaikka rystysillä.Nopea paisti kuumalla grillillä molemmin puolin,esim pari minsaa toiselta puolelta ja sitten kääntö.Hyvä kikka kokeilla omalla kropalla lihan kypsyys astetta on kokeilla peukalon hankaa,sormet auki se on pehmeä ja pihvi on silloin todella punainen sisältä,mutta kun pistät käden nyrkkiin ja kokeilet sitä peukun hankaa se on kovempi,ja kun nyt kokeilet sitä pihviä että se olisi saman kovuinen niin pihvi on todella hyvän kypsyinen Smile Annat hiukan vetäytyä folion alla 5-10 min niin nesteet on sisälläja on mehukas.Itse tässä vaiheessa vasta maustan pihvin ihan vaan suolalla ja mustapippurilla.Teet sitten jonkun kastikkeen lisäksi.
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 12.09.2013 22:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tee666 kirjoitti:
Kertokaahan nyt asiantuntijat ihan tollolle, miten toimin, kun haluan hirveä rillata? Valamiita pihvejä ei ole, mutta pakkasessa on paisti, josta ajattelin leikata jonkinlaisia siivuja. Joskus olen yrittänyt, mutta tulos on ollut kuivaa ja sitkiää.

Nimi. vkonloppuna vieraita


Tästä hirvenpaistista tuli hyvää grillissä: http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/07/bbq-savustettua-viski-hirvenpaisti-villisikatuoremakkara-grillattu-bataatti-pancake-jaatelo.html
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
astalo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 23 Lok 2004
Viestejä: 6040

LähetäLähetetty: 13.09.2013 20:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jospa huomenna grillais hereford entrecote pihvit,kun vaimo toi Italian duuni matkalta https://lh3.googleusercontent.com/-8GmVZNXOi28/UjNCaEZDIfI/AAAAAAAABIo/V2CMryK74mA/w366-h488-no/IMG_0671.JPG

Ja lisäksi pihvien päälle hiukan balsamikoa jonka osti suoraan valmistus paikasta joka on erittäin paksua ja vanhaa.Ei onneksi maksanut paljon,vain 65e 100ml Smile https://lh5.googleusercontent.com/-zgC56Zd7Jeo/UjNCkInJDUI/AAAAAAAABIw/Ua696nlpHJ4/w366-h488-no/IMG_0674.JPG
_________________
https://lh6.googleusercontent.com/qp8jw-mbgVKEMxuPG20QYhmMFyHL25UgazsBDS7xzTs=w247-h232-p-no
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20527
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 31.03.2014 09:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kausi tuli avattua...

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20527
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 19.05.2014 11:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taas tuli läskiä poltettua...

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
laonovi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Maa 2013
Viestejä: 25
Paikkakunta: SALO

LähetäLähetetty: 25.05.2014 20:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Offtopikkina tuli mieleen, että ehkä suurimmat virheet ovat laittaa kylmää lihaa grilliin, laittaa lihaa kylmään grilliin ja nostella grillatut lihat kylmälle tarjoiluvadille...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
CeeCee
Kanta-asiakas


Liittynyt: 21 Jou 2004
Viestejä: 4562
Paikkakunta: Siellä missä mooses löysi ensimäisen kiven.

LähetäLähetetty: 25.05.2014 20:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaarle Martel kirjoitti:
tee666 kirjoitti:
Kertokaahan nyt asiantuntijat ihan tollolle, miten toimin, kun haluan hirveä rillata? Valamiita pihvejä ei ole, mutta pakkasessa on paisti, josta ajattelin leikata jonkinlaisia siivuja. Joskus olen yrittänyt, mutta tulos on ollut kuivaa ja sitkiää.

Nimi. vkonloppuna vieraita


Tästä hirvenpaistista tuli hyvää grillissä: http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/07/bbq-savustettua-viski-hirvenpaisti-villisikatuoremakkara-grillattu-bataatti-pancake-jaatelo.html


Onko martelilla alvbyhuussi? Smile
_________________
Jos sinulla ei ole koiraa, ei edes yhtä, sinussa ei välttämättä ole mitään vikaa, mutta elämässäsi saattaa olla
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20527
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 02.06.2014 13:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuosta ”ritiläkorista” on tainnut olla ennenkin juttua, mutta ihan kätevä peli kalahommissa. Kunhan ei altista ”avoliekille”...






Lueskelin tuossa muuten "Pallogrillauksen lyhyt oppimäärä" kirjaa, hehkuttelivat tuota paprikaa grillivärkkinä. Ja toden totta, ihan hyvää settiä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Puukko-Nisse2
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 04 Lok 2010
Viestejä: 60

LähetäLähetetty: 02.06.2014 20:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hyvän näköistä settiä Lahtisella. Noita paprikoita voi myös täyttää erilaisilla täytteillä, vaikka juustolla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20527
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 03.06.2014 13:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Grilli kuumana.
Tällä kertaa kokeilussa jotain melonia, suippopaprikaa, palsternakkaa ja lampaankyljyksiä.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 31, 32, 33 ... 41, 42, 43  Seuraava
Sivu 32 Yht. 43

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com