Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Aris60 Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Huh 2004 Viestejä: 3295
|
Lähetetty: 06.04.2014 15:54 Viestin aihe: |
|
|
Tuo fox66 hyvin hintatietoisena miehenä informoi minua aina kun jokin mielenkiintoinen tuote on tarjouksessa. Tietää kuinka nuuka mä olen.
Paikallisessa Prismassa oli perjantaina nuo "Swiss Diamond" -pannut jonkinlaisessa tarjouksessa. Tuo pieni "Try me" -pannu maksoi 20€ ja on mallia, joka sopii myös induktioliedelle. ja vielä mielenkiintoisempi oli jo alennuksessa ollut, 20€ hintalapulla varustettu ja nyt lisäalennuksella -50% varustettu matalareunainen aamiaspannu, normaalihinnaltansa 104,90€ kymmenellä eurolla.
Molemmista on nyt savut otettu. Pikkupannu toimi munakkaalla loistavasti, levyllä alkupaisto ja sitten hyytymään uuniin. Pannu kestää, jos oikein tulkitsin tekstiä, 260 asteisen uunin. Munakas irtosi hienosti. Samoin kala normaalilla sähköliedellä 3-4 säädöllä paistolämpötila olisi saanut olla hieman korkeampi. Eli vitonen seuraavalla kerralla. Paistopinta kalassa oli nätti ja puhdistus todella helppoa. Kuumaa vettä pannuun ja pyyhkäisy keittiöpaperilla - puhdasta tuli.
Aamiaispannulla paistoin kaksi noin 150g sisäfilepihviä. Pinnan paistoin kiinni ja sitten 125 asteiseen uuniin pannussa 10 minuutiksi. Onnistuivat hyvin. Ainut etu valurautapannuun verrattuna on helppo puhdistus. Haittoja en kyllä nyt keksi muuta kuin varovaisuuden kuinka kuumaksi pannun voi kuumentaa. Toisaalta 250 astetta pihvin paistolla on jo liikaa mun mielestä.
Valurautapannuihin olen kyllästynyt ainoastaan niiden hoidon viemän ajan ja vaivan vuoksi. Toimivat hyvin ruuan laitossa. Teflon pannuja olemme välttäneet niiden arkuuden takia. Toki niitäkin on. Teräspannut (rosterisia) on käytössä saaressa keitettäessä kaasulla ja kun tiskaus tapahtuu merivedessä. Tuolla tarjoushinnalla loistava hankinta. Ja kun teen päivisin ruokaa vain itselleni niin koko riittää juuri ja juuri tuossa pikkupannussa.
Ja katsoin meidän pannut läpi. Pinnoitevaurioita on teflon pannuissa, ulkonäkö on kärsinyt, mutta ei niistä yksikään ole muotoaan muuttanut. Tosin en ole kyllä koskaan liekittänyt mitään muissa kuin valurautapannuissa. Alumiinipannua en ole kaasuliekillä käyttänyt ja en kuumaan pannuun koskaan kaada jääkylmää vettä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Fspitz Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1296 Paikkakunta: Pirkanmaa
|
Lähetetty: 07.04.2014 11:42 Viestin aihe: |
|
|
Aamulla kun tulin työmaalle, niin pöydällä oli jonkinlaisena lahjuksena tullut Gense Le Gourmet valurauta pannu. Valitettavasti vain25cm malli.
En vielä ole kerennyt kokeilemaan. _________________ Minkä sanoin sen voin myös perua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Fspitz Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 1296 Paikkakunta: Pirkanmaa
|
Lähetetty: 07.04.2014 13:16 Viestin aihe: |
|
|
Ei kun uusista tuotanto ennätyksistä. Kait enkka tuli kun meikäläistä eitarvita työmaalla. _________________ Minkä sanoin sen voin myös perua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Wikke Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Elo 2004 Viestejä: 9501
|
Lähetetty: 07.04.2014 13:33 Viestin aihe: |
|
|
astalo kirjoitti: | No kumminkin Sinua kohtaan arvostus on kova kun sait valurautaisen.Huonompi ois saanut pinnoitetun |
Niin, tai jotain vi-tun iittalan vaaseja tahi tarjottimia... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
ulke Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2008 Viestejä: 1107 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 07.04.2014 14:28 Viestin aihe: |
|
|
Keraaminen hella ja hyvin on valurautapannua kestäneet eli ei naarmun naarmua. Tarttumisesta ny tiedä mutta karhu oli kyykyllä ja nappas jänistä niskasta kysyen tarttuuko kakka sun turkkiin, jänö hädissään sanoi ettei tartu johon karhu et hyvä ja pyyhki sit jänöllä.
Teflon pinnoittetut on tehty näille rasvakammosille, mettämies laittaa rasvaa ja hyvää tulee. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
oijeorgjoeijgge Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Tou 2012 Viestejä: 285 Paikkakunta: Tampere
|
Lähetetty: 07.04.2014 15:14 Viestin aihe: |
|
|
ulke kirjoitti: | Keraaminen hella ja hyvin on valurautapannua kestäneet eli ei naarmun naarmua. Tarttumisesta ny tiedä mutta karhu oli kyykyllä ja nappas jänistä niskasta kysyen tarttuuko kakka sun turkkiin, jänö hädissään sanoi ettei tartu johon karhu et hyvä ja pyyhki sit jänöllä.
Teflon pinnoittetut on tehty näille rasvakammosille, mettämies laittaa rasvaa ja hyvää tulee. |
Tiedä nyt noista valurautapannuista (ei hyviä kokemuksia).
Ammattikeittiössä me käytetään Iittalan rotisser pannuja yms, tarttunu kotiin samat rotisser tuotteet. Aika huolettomia, kestää kulutusta ja nopiasti lämpenee pannut.
http://www.hackman.fi/Tuotteet/Pannut-ja-kattilat/Rotisser |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
haylone Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Mar 2012 Viestejä: 1450
|
Lähetetty: 07.04.2014 18:48 Viestin aihe: |
|
|
Jep.
Viimeinen muokkaaja, haylone pvm 24.12.2015 00:19, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 09.04.2014 02:20 Viestin aihe: |
|
|
De Buyer -hiiliteräspannu on kovassa käytössä ja paluuta "ei-luomupinnoitettuun" ole. Tässä luomu on siis öljyvä ym. eli ei teflonia.
Pointtina tässä on rasvapoltto ja maltillinen pesuaineen, jos lainkaan, käyttö. hippasen köykäsempi ja ottavampi kuin valurautapannu. Erityisesti kaasulla hyvä, kun reagoi ripeämmin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1853 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 22.04.2014 18:28 Viestin aihe: |
|
|
Nyt on hetki tullut käytettyä noita Tefalin keraamisia pannuja. Noissa molemmissa pohja on jo uutuuttaan aavistuksen kupera. Pannulle laitettu öljy tai rasva tahtoo hakeutua reunoille. Lisäksi noissa on liian matala reuna. Tavara nousee hämmentäessä helposti reunan yli ulos pannulta. Muuten pinnoite tuntuisi ainakin toistaiseksi ihan toimivalta. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Aris60 Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Huh 2004 Viestejä: 3295
|
Lähetetty: 02.06.2014 19:19 Viestin aihe: |
|
|
Nyt pikkuisen käyttökokemusta kertynyt Swiss Diamond pannuista. Ovat parhaita pinnoitettuja pannuja, joita minulla on ollut. Hinta normaalisti on korkea. Rajoittaa varmasti monen innostusta hankkia.
Mitäs sitten pihvinpaisto verrattuna valurautapannuun. Lopputulos lähes identtinen. Puhdistus valurautaista paljon helpompaa.
Kalan paistossa valurautapannussa joutuu käyttämään rasvaa aika paljon. Vähemmällä rasvalla selviää pinnoitetulla. Pinnoitettu, pieniä kaloja lukuunottamatta, on suosikki. Silakoilla ei mitään eroa lopputuloksessa. Pesu pinnoitetulla helppoa.
Munakas pinnoitetussa on parempi ja helpompi tehdä. Lämpötila ei läheskään yhtä tarkka. Irtoaa hyvin jopa ilman rasvaa.
Liekitetyt pihvit mahdollliset vain valurautaisessa.
Jostakin syystä aamupalan; pekoni, sienet ja sipulirenkaat teen valurautapannussa. Syytä en tiedä. Olisiko pekonin tiristely ja rasvan sulattelu ennen sienien lisäämistä syynä?
Poika kanssa kehui Swiss Diamond pannua myös induktioliedellä käytettäessä. Sopii kuulemma poikamiehelle. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kalmisto Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 20 Maa 2013 Viestejä: 88 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 19.08.2014 21:58 Viestin aihe: |
|
|
Kertokaas Kalmistolle joku hyvä paistinpannu, mikä kestää avotulella kokkaamisen ja mitä jaksaa kantaa repussa eräretkillä mukana.
Valurautainen pannu jää painonsa takia pois laskuista. Onko ainoa vaihtoehto alumiininen, vai onko jotain muuta tarjolla? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|