OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä riistaruokaa söit tänään
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 93, 94, 95 ... 192, 193, 194  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
AnttiSn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2010
Viestejä: 2120

LähetäLähetetty: 18.06.2014 11:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No en tänään, mutta vastottain. Ensin pamautin rillissä jäniksen selkäfileitä neljättä kappaletta. Tuoreita yrttejä pihalta lautaselle, hitusen oliiviöljyä ja lihat siihen pyörimään. Sitten pinnat kiinni lämpimällä parilalla ja muistaa nuo yrtit sitten pitää siinä jatkuvasti lihojen ympärillä. Sitten eikun folioon hautumaan lyhyeksi toviksi. Pois rillistä ja kunnon tekeytyminen vielä ennen syöntiä. Kalvot pitää ens kerralla ottaa pois, muuten oli kyllä todella mureeta ja makukin kohdillaan. Jatkoin kokkailuja, kun kaivelin pakasteesta sattumanvaraisia lihoja sulamaan. Sattui neljä riekonrintaa käteen ja tein niistä kermaisen pastan. Tuo on yksi omia suosikkeja, etenkin tuoreesta riekosta. Erittäin maukasta ja täyttävää. Myös nuori teeri sopii tuohon, tahi pyy. Jos vaihtelua kaipaa, leipäjuusto sopii tuohon mukaan hyvin. Sorsasta ei tule yhtään niin hyvää pastaa. Vielä ois vajaa yksi hylly tavaraa ennen kauden aloitusta syötävänä - ainaskin koppelo, sorsia ja pari pyytä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Derzu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 2457
Paikkakunta: Suomenselän vierillä, Perho

LähetäLähetetty: 19.06.2014 20:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvenlihasta jauhelihakastiketta ja rotevia pohjalaisia puikulapottuja. Iltapalaksi sudeettipohjalaisen tekemää muikkukukkoa ruokajuomana Retsinaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mc-manteli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Lok 2007
Viestejä: 3606
Paikkakunta: Länsirannikko

LähetäLähetetty: 20.06.2014 00:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viimeiset 2 päivää syöty kaurista ja mettoa.
Leivinuunissa yön yli hautuneet pekonikääreessä kera sopivien mausteiden. (suola, pippuri, savu, jallu)

Voe helevettiläänen ku on maukasta, tähän ei ihan heti kyllästy. Onneksi on vielä huomiselle rippeet.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
slowhand
Kanta-asiakas


Liittynyt: 28 Lok 2009
Viestejä: 2397

LähetäLähetetty: 20.06.2014 16:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Riekonrintaa lisukkeineen. Ja ennen kuin joku ehtii väittämään, ettei syksyn linnut pakkasessa näin kauan hyvänä säily, niin sanompa, jotta kannattaa kokeilla. Linnut takki päällä säilöön ja säilyvät tuoreena, ei kuivumista eikä makuhaittoja! Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35489

LähetäLähetetty: 22.06.2014 16:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvenvasan sisäfilettä pippurisessa kastikkeessa perunoiden ja sun muiden räättien kera,jälkkäriksi jäätelöä.

Pari Teertä pakkasessa,pitänee ensi viikonloppuna kääräistä noista ja juustoisesta kastikkeesta viikon riistaruoka...aina hirvee viiti.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 23.06.2014 11:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



Pihvejä grillaillessa tajusin, että ketsuppi alkaa olla lopussa. Samassa huomasin puutarhassa rehottavan raparperipuskan ja muistin kuinka hyvää ketsuppia raparpereista saa. Olen jo pidempään tehnyt omat ketsuppini itse hieman eri makuvivahtein vuoden ajan mukaan, mutta raparperiketsupin makeanhapan mausteinen ja pehmeä kirpeys on aivan erityisen sopivaa grillatun lihan ja makkaran seuraan.

Katajanmarjan ja raparperin kirpeän karvaassa maussa on selvää yhtäläisyyttä, niinpä raparperiketsuppi soveltuu erityisen hyvin myös riistalihan ja –makkaran makuja tasapainottamaan. Omatekoinen ketsuppi on niin paljon parempaa kuin kaupan heinzit, ettei niitä kannata edes verrata keskenään.

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2014/06/raparperiketsuppi.html
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35489

LähetäLähetetty: 23.06.2014 11:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuosta sainkin lisää kimmoketta ketsupin tekoon,ottanut jo jonkin aikaa päähän kaupan kersuppien onneton maku.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 23.06.2014 11:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

heiluri kirjoitti:
Tuosta sainkin lisää kimmoketta ketsupin tekoon,ottanut jo jonkin aikaa päähän kaupan kersuppien onneton maku.


Joo suosittelen Smile Täältä löytyy perusketsupin ohje: http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2013/08/kotitekoinen-ketsuppi.html
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
tapmar
Kanta-asiakas


Liittynyt: 11 Hei 2006
Viestejä: 2712
Paikkakunta: polulla

LähetäLähetetty: 23.06.2014 22:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mä tein merihanhesta "wellingtonia" Smile Lisukkeeksi polentaa ja päärynäsalaattia.



http://www.tapiolantakamailla.com/2014/06/riista-ateria-merihanhesta.html
_________________
http://www.tapiolantakamailla.com/ - Ulkoilmaelämän tunnelmapaloja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 25.06.2014 19:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



Raparperiketsuppiohjeen jälkeen sain pari kysymystä sinapin valmistuksesta. Sinapin tekeminen on vieläkin helpompaan kuin ketsupin ja makuvaihtoehtoja on lähes rajattomasti. Itse pidän erityisesti dijon-sinapista ja käytän sitä paljon ruuanlaitossa. Itse tekemällä lopputuloskin on selvästi parempi kuin kaupan dijonissa.

Sinappiohjeita löytyy täältä:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2014/06/kotitekoinen-dijon-sinappi-ja.html
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35489

LähetäLähetetty: 25.06.2014 19:34    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuli värkkäiltyä kolmenjuuston ruokakermasta,koskenlaskijasta ja lihaliemestä kastike hirvelle,eipä paskempaa.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
laonovi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Maa 2013
Viestejä: 25
Paikkakunta: SALO

LähetäLähetetty: 25.06.2014 19:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaarle Martel kirjoitti:


Raparperiketsuppiohjeen jälkeen sain pari kysymystä sinapin valmistuksesta. Sinapin tekeminen on vieläkin helpompaan kuin ketsupin ja makuvaihtoehtoja on lähes rajattomasti. Itse pidän erityisesti dijon-sinapista ja käytän sitä paljon ruuanlaitossa. Itse tekemällä lopputuloskin on selvästi parempi kuin kaupan dijonissa.

Sinappiohjeita löytyy täältä:

http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2014/06/kotitekoinen-dijon-sinappi-ja.html


Ehdottomasti vain ja ainoastaan Collmanssin jauhetta! Tässä mun versio makeammasta

http://lapanen.blogspot.fi/2006/12/kartanon-sinappi.html
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 25.06.2014 20:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

laonovi kirjoitti:
Ehdottomasti vain ja ainoastaan Collmanssin jauhetta! Tässä mun versio makeammasta

http://lapanen.blogspot.fi/2006/12/kartanon-sinappi.html


Vaikuttaa hyvältä versiolta tämäkin. Itse tosin jättäisin kananmunan pois, kun en oikein ymmärrä sen funkiota tuossa. Lisännee lähinnä kuohkeutta ja sakeutta. Monissa ohjeissa sitä tosiaan käytetään...
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
laonovi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 06 Maa 2013
Viestejä: 25
Paikkakunta: SALO

LähetäLähetetty: 25.06.2014 20:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ihan oikein päätelty; kananmuna tosiaan tekee kuohkeutta ja sakeutta jotta kurkkkujen säilöntälientä voisi laittaa. Toki munan voi jättää pois jos vaikka laittaa korkillisen/kaks etikkaa. Kyllä sä tiiät! Smile

Kiitti hyvästä blogista BTW!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaarle Martel
Sisällöntuottaja


Liittynyt: 25 Tou 2009
Viestejä: 3593

LähetäLähetetty: 25.06.2014 20:26    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

laonovi kirjoitti:
Ihan oikein päätelty; kananmuna tosiaan tekee kuohkeutta ja sakeutta jotta kurkkkujen säilöntälientä voisi laittaa. Toki munan voi jättää pois jos vaikka laittaa korkillisen/kaks etikkaa. Kyllä sä tiiät! Smile

Kiitti hyvästä blogista BTW!


Kiitos, kiitos Very Happy
_________________
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 93, 94, 95 ... 192, 193, 194  Seuraava
Sivu 94 Yht. 194

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com