Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
AnttiSn Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2010 Viestejä: 2120
|
Lähetetty: 18.06.2014 11:47 Viestin aihe: |
|
|
No en tänään, mutta vastottain. Ensin pamautin rillissä jäniksen selkäfileitä neljättä kappaletta. Tuoreita yrttejä pihalta lautaselle, hitusen oliiviöljyä ja lihat siihen pyörimään. Sitten pinnat kiinni lämpimällä parilalla ja muistaa nuo yrtit sitten pitää siinä jatkuvasti lihojen ympärillä. Sitten eikun folioon hautumaan lyhyeksi toviksi. Pois rillistä ja kunnon tekeytyminen vielä ennen syöntiä. Kalvot pitää ens kerralla ottaa pois, muuten oli kyllä todella mureeta ja makukin kohdillaan. Jatkoin kokkailuja, kun kaivelin pakasteesta sattumanvaraisia lihoja sulamaan. Sattui neljä riekonrintaa käteen ja tein niistä kermaisen pastan. Tuo on yksi omia suosikkeja, etenkin tuoreesta riekosta. Erittäin maukasta ja täyttävää. Myös nuori teeri sopii tuohon, tahi pyy. Jos vaihtelua kaipaa, leipäjuusto sopii tuohon mukaan hyvin. Sorsasta ei tule yhtään niin hyvää pastaa. Vielä ois vajaa yksi hylly tavaraa ennen kauden aloitusta syötävänä - ainaskin koppelo, sorsia ja pari pyytä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Derzu Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 2457 Paikkakunta: Suomenselän vierillä, Perho
|
Lähetetty: 19.06.2014 20:24 Viestin aihe: |
|
|
Hirvenlihasta jauhelihakastiketta ja rotevia pohjalaisia puikulapottuja. Iltapalaksi sudeettipohjalaisen tekemää muikkukukkoa ruokajuomana Retsinaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mc-manteli Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Lok 2007 Viestejä: 3606 Paikkakunta: Länsirannikko
|
Lähetetty: 20.06.2014 00:07 Viestin aihe: |
|
|
Viimeiset 2 päivää syöty kaurista ja mettoa.
Leivinuunissa yön yli hautuneet pekonikääreessä kera sopivien mausteiden. (suola, pippuri, savu, jallu)
Voe helevettiläänen ku on maukasta, tähän ei ihan heti kyllästy. Onneksi on vielä huomiselle rippeet. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
slowhand Kanta-asiakas
Liittynyt: 28 Lok 2009 Viestejä: 2397
|
Lähetetty: 20.06.2014 16:07 Viestin aihe: |
|
|
Riekonrintaa lisukkeineen. Ja ennen kuin joku ehtii väittämään, ettei syksyn linnut pakkasessa näin kauan hyvänä säily, niin sanompa, jotta kannattaa kokeilla. Linnut takki päällä säilöön ja säilyvät tuoreena, ei kuivumista eikä makuhaittoja! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35488
|
Lähetetty: 22.06.2014 16:15 Viestin aihe: |
|
|
Hirvenvasan sisäfilettä pippurisessa kastikkeessa perunoiden ja sun muiden räättien kera,jälkkäriksi jäätelöä.
Pari Teertä pakkasessa,pitänee ensi viikonloppuna kääräistä noista ja juustoisesta kastikkeesta viikon riistaruoka...aina hirvee viiti. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 23.06.2014 11:34 Viestin aihe: |
|
|
Pihvejä grillaillessa tajusin, että ketsuppi alkaa olla lopussa. Samassa huomasin puutarhassa rehottavan raparperipuskan ja muistin kuinka hyvää ketsuppia raparpereista saa. Olen jo pidempään tehnyt omat ketsuppini itse hieman eri makuvivahtein vuoden ajan mukaan, mutta raparperiketsupin makeanhapan mausteinen ja pehmeä kirpeys on aivan erityisen sopivaa grillatun lihan ja makkaran seuraan.
Katajanmarjan ja raparperin kirpeän karvaassa maussa on selvää yhtäläisyyttä, niinpä raparperiketsuppi soveltuu erityisen hyvin myös riistalihan ja –makkaran makuja tasapainottamaan. Omatekoinen ketsuppi on niin paljon parempaa kuin kaupan heinzit, ettei niitä kannata edes verrata keskenään.
http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com/2014/06/raparperiketsuppi.html _________________ http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35488
|
Lähetetty: 23.06.2014 11:44 Viestin aihe: |
|
|
Tuosta sainkin lisää kimmoketta ketsupin tekoon,ottanut jo jonkin aikaa päähän kaupan kersuppien onneton maku. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
tapmar Kanta-asiakas
Liittynyt: 11 Hei 2006 Viestejä: 2712 Paikkakunta: polulla
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35488
|
Lähetetty: 25.06.2014 19:34 Viestin aihe: |
|
|
Tuli värkkäiltyä kolmenjuuston ruokakermasta,koskenlaskijasta ja lihaliemestä kastike hirvelle,eipä paskempaa. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
laonovi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Maa 2013 Viestejä: 25 Paikkakunta: SALO
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 25.06.2014 20:05 Viestin aihe: |
|
|
Vaikuttaa hyvältä versiolta tämäkin. Itse tosin jättäisin kananmunan pois, kun en oikein ymmärrä sen funkiota tuossa. Lisännee lähinnä kuohkeutta ja sakeutta. Monissa ohjeissa sitä tosiaan käytetään... _________________ http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
laonovi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 06 Maa 2013 Viestejä: 25 Paikkakunta: SALO
|
Lähetetty: 25.06.2014 20:13 Viestin aihe: |
|
|
Ihan oikein päätelty; kananmuna tosiaan tekee kuohkeutta ja sakeutta jotta kurkkkujen säilöntälientä voisi laittaa. Toki munan voi jättää pois jos vaikka laittaa korkillisen/kaks etikkaa. Kyllä sä tiiät!
Kiitti hyvästä blogista BTW! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
Lähetetty: 25.06.2014 20:26 Viestin aihe: |
|
|
laonovi kirjoitti: | Ihan oikein päätelty; kananmuna tosiaan tekee kuohkeutta ja sakeutta jotta kurkkkujen säilöntälientä voisi laittaa. Toki munan voi jättää pois jos vaikka laittaa korkillisen/kaks etikkaa. Kyllä sä tiiät!
Kiitti hyvästä blogista BTW! |
Kiitos, kiitos _________________ http://www.terveisetravintoketjunhuipulta.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|