Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
trip Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 17 Jou 2012 Viestejä: 32
|
Lähetetty: 27.01.2014 14:56 Viestin aihe: |
|
|
Tein joku aika takaperin pari erää testiksi. Liha oli sisäpaistia ja marinaadit soija, suola, pippuri ja soija, makea chilikastike, suola. Aivan hyvää tuli molemmista. Tiedä sitten tuon thaikkukastikkeen säilyvyyttä mutta hyvin se sopi, sopivaa tulisuutta ja makeutta antoi. Cayennepippuria lisäsin vielä molempiin liemiin. 1,5kiloa taisi lihaa olla ja olikohan seuraava päivä valmistumisesta ja purkki ammotti jo tyhjyyttään. Pitää tässä joku päivä taas väsäillä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
AnttiSn Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2010 Viestejä: 2120
|
Lähetetty: 27.01.2014 19:31 Viestin aihe: |
|
|
astalo kirjoitti: | Onhan tuo chili määrä jo melkoinen joten saattaakin poltella,voi olla retkikäyttöön liian stydiä tavaraa. |
Tuli kokeiltua vähän tulisempi, kun viimeksi. Nytpähän tietää suunnilleen, mikä on itelle se sopivin. Kyllä tuota vielä retkellekin ottaa matkaan, kun vähän valkkaa paloja. Isommat kuiten vähemmän ottaneet poltetta ja pienet palat sitten tulisimpia. Niin se vaan tuli eka pussukka otettua pakkasesta, vaikka kuin ei pitänyt. Saas nyt nähdä, mutta kaupastahan sitä uutta lihaa saa! Tuota rommitavaraa säästelen vielä johonkin sopivaan hetkeen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
astalo Kanta-asiakas
Liittynyt: 23 Lok 2004 Viestejä: 6040
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
MikaS Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 3984
|
Lähetetty: 10.05.2014 00:20 Viestin aihe: |
|
|
Oletteko kokeilleet palvatusta ja pakastetusta lihasta? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jaago
Liittynyt: 29 Hei 2015 Viestejä: 4
|
Lähetetty: 04.08.2015 22:50 Viestin aihe: |
|
|
Tulipa ihte just eka satsi laitettua uuniin ja huomena pääsis maisteleen tuli ehkä vähän turhan paksuja siivuja mutta ensi kerralla pitää melkein käyttää se tunti pari pakkasessa ennen leikkuuta.(ja hommata kunnon veitsi). Kolmella eri mauste seoksella kokeilla heti alkuun. Mausteeksi laitoin ihan perus suola+chili, grillaus mauste ja aromi suola. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MikaS Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 3984
|
Lähetetty: 05.08.2015 07:09 Viestin aihe: |
|
|
Omat on muopdostuneet nykyään siten että perusta on soijassakastikkeessa ja koska siinä on ollut 14% suolaa, niin ei (enää) lisätä sitä. Lisäksi olen laittanut viskiä, nestemäistä savuaromia, jotain tomaattipohjaista grillauskastiketta, mausteita mm. eri pippureita ja valkosipulihjauhetta. Oleellista oli alusta asti ettei mitään öljyä ole tuotteissa mitä lihoihin laitetaan.
Itse ostin halvahkon kasvikuivurin ja en ole katunut. Lihan lisäksi nyt on kuivattu sieniä, omenoita ja kokeilussa on mustikat.
Ongelma on myös että miten tuota säilyttäisi (ilman syömistä ), koska kuiva liha imee ilmankostetta. Lasipurkissa säilyy jonkin aikaa. Viime viikolla tein muutamasta kilosta peuraa jerkyä ja yritin vetää vakuumiin, noin puolet pusseista kesti ja toinen puoli alkoi vuotaan kun liha tuli pusseista läpi. Itse haluaisin että sitä olisi aina saatavilla, sopivissa annospusseissa. Nyt löin nuo vakuumit pakkaseen, todennäköisesti kostumista tapahtuu kun ne ottaa sieltä pois, mutta eiköhän ne syömiseen asti säily.
Yksi tapa olisi ostaa ilmansyöjiä ja pussittaa niitä samaan pussiin. Mutta millä tavalla muut säilyttävät isompia kuivaliha määriä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 07.08.2015 10:07 Viestin aihe: |
|
|
MikaS kirjoitti: |
Ongelma on myös että miten tuota säilyttäisi (ilman syömistä ), koska kuiva liha imee ilmankostetta. Lasipurkissa säilyy jonkin aikaa. Viime viikolla tein muutamasta kilosta peuraa jerkyä ja yritin vetää vakuumiin, noin puolet pusseista kesti ja toinen puoli alkoi vuotaan kun liha tuli pusseista läpi. Itse haluaisin että sitä olisi aina saatavilla, sopivissa annospusseissa. Nyt löin nuo vakuumit pakkaseen, todennäköisesti kostumista tapahtuu kun ne ottaa sieltä pois, mutta eiköhän ne syömiseen asti säily.
Yksi tapa olisi ostaa ilmansyöjiä ja pussittaa niitä samaan pussiin. Mutta millä tavalla muut säilyttävät isompia kuivaliha määriä? |
Yksinkertaisin tapa on pakata tavara ensin paksuhkoon muovipussiin ja vakumoida paketti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaaleb Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Syy 2006 Viestejä: 3556
|
Lähetetty: 13.10.2015 18:17 Viestin aihe: |
|
|
Tein puolikkaasta hirven sydämestä jerkyä. 840g suikaleita, 1 rkl suolaa, 1 rkl grillimaustetta ja 1 rkl valkosipulimurskaa. Hyvä tuli. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
haylone Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Mar 2012 Viestejä: 1450
|
Lähetetty: 10.10.2016 09:16 Viestin aihe: |
|
|
Jep.
Viimeinen muokkaaja, haylone pvm 20.11.2016 10:53, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MikaS Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 3984
|
Lähetetty: 10.10.2016 10:38 Viestin aihe: |
|
|
Viimesatsista unohtui viski hyvää siitä siltikin tuli |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JSP Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Syy 2009 Viestejä: 8022 Paikkakunta: Pohjois-pohjanmaa
|
Lähetetty: 10.10.2016 18:59 Viestin aihe: |
|
|
Jussio kirjoitti: | MikaS kirjoitti: |
Ongelma on myös että miten tuota säilyttäisi (ilman syömistä ), koska kuiva liha imee ilmankostetta. Lasipurkissa säilyy jonkin aikaa. Viime viikolla tein muutamasta kilosta peuraa jerkyä ja yritin vetää vakuumiin, noin puolet pusseista kesti ja toinen puoli alkoi vuotaan kun liha tuli pusseista läpi. Itse haluaisin että sitä olisi aina saatavilla, sopivissa annospusseissa. Nyt löin nuo vakuumit pakkaseen, todennäköisesti kostumista tapahtuu kun ne ottaa sieltä pois, mutta eiköhän ne syömiseen asti säily.
Yksi tapa olisi ostaa ilmansyöjiä ja pussittaa niitä samaan pussiin. Mutta millä tavalla muut säilyttävät isompia kuivaliha määriä? |
Yksinkertaisin tapa on pakata tavara ensin paksuhkoon muovipussiin ja vakumoida paketti. |
Ainakin niistä paksuista pakastepusseista irtoaa kauhea saippuan maku lihaan tai mihin vaan jos yhtään kauemmin pitää huoneen lämmössä. Ainakin kuivat jauhelihat, kanat ja maitojauheet menee alle vuodessa sellaiseksi ettei voi syödä. Olen laittanut eka sellaiseen paperiseen eväspussiin ja sen sitte muovipussiin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
torant Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Huh 2009 Viestejä: 2238
|
Lähetetty: 02.11.2016 23:07 Viestin aihe: |
|
|
Nyt olisi tarkoitus kokeilla uunissa kuivalihan tekoa. Uhriksi päätyi noin kilo peuranpaistia. Ohjeen löysin netistä, ja siinä suositeltiin maustamaan noin vuorokausi ihan soijassa. Onko tuo maustaminen miten tarkkaa? Tehdäänkö todella suolaista, vai meneeko vituiksi jos jää kovin suolattomaksi? _________________ "Sananvapaus tarkoittaa sitä, että saa sanoa mitä haluaa kunhan ei tarkoita mitään" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MikaS Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 3984
|
Lähetetty: 03.11.2016 05:00 Viestin aihe: |
|
|
Peurasta kannattaa sitten poistaa rasva. Soijassa on noin 14% jos oikein muistan suolaa. Itse en ole ensimmäisten kokeilujen jälkeen lisännyt muita kuin mausteita, viskiä, nestemäistä savuaromia ja jotain rasvatonta tomaattipohjaisia maustemarinadeja. Lihat on leikattu valmiiksi ja noin vuorokausi marinointia.
Alussa tuli laskettua desejä ja ruokalusikoita eri ainesosia, nyt menee fiilispohjalta loraukset. Muista pitää uuni sopivan kylmänä ettei valkuainen kypsy. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
torant Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Huh 2009 Viestejä: 2238
|
Lähetetty: 03.11.2016 20:39 Viestin aihe: |
|
|
Ohjeessa oli että 70-90 astetta 12-16h. Luukku hienan raollaan. Onkos sillä raon koolla joku sopiva väli, ettei liian iso ole? Kaikkea oon riistasta tehnyt käristyksestä nyhtöhirveen, mutta kuivalihaa en koskaan. Voiko tämä mennä pieleen, ja jos voi niin miten? _________________ "Sananvapaus tarkoittaa sitä, että saa sanoa mitä haluaa kunhan ei tarkoita mitään" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MikaS Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 3984
|
Lähetetty: 03.11.2016 20:51 Viestin aihe: |
|
|
Käsittääkseni liha pitäisi olla alta 45 astetta. Itse käytän kuivaukseen kasviskuivuria. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|