Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Havumetsä Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Syy 2012 Viestejä: 1121 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 02.10.2015 12:17 Viestin aihe: |
|
|
Tavipataa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kaarle Martel Sisällöntuottaja
Liittynyt: 25 Tou 2009 Viestejä: 3593
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 19.10.2015 11:09 Viestin aihe: |
|
|
Ei kovin yllättävää, mutta hirvi on ollut agendalla jo muutaman viikon. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
.22 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Mar 2005 Viestejä: 339
|
Lähetetty: 19.10.2015 21:51 Viestin aihe: |
|
|
Hirven potkasta tehtyä pataa, yön kun oli uunissa niin on jänteet pehmosia |
|
Takaisin alkuun |
|
|
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2915
|
Lähetetty: 20.10.2015 08:55 Viestin aihe: |
|
|
Oikein hyvä kysymys tuo otsikko. 1. kerran lihaosilla hirvestä eikä oikein varmalla pysty sanomaan mikä osa oli. Ulkofileenä vaimon kanssa se syötiin, mutta saattoi olla sisäfilekin tai anopinfile ...
Melkoista päänraapimista muutenkin pakkaseenpussitus oli. Ei voinut muuta kuin ottaa "koepaloja", paistaa ja maistaa. Noin uskon erottavani fileen paistista ja paistin kintereestä Toisaalta ihan mukavasti siinä meni ilta koepalamaistiaisissa kyykkyviinin kera. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 20.10.2015 17:48 Viestin aihe: |
|
|
KHaivula kirjoitti: | Oikein hyvä kysymys tuo otsikko. 1. kerran lihaosilla hirvestä eikä oikein varmalla pysty sanomaan mikä osa oli. Ulkofileenä vaimon kanssa se syötiin, mutta saattoi olla sisäfilekin tai anopinfile ...
Melkoista päänraapimista muutenkin pakkaseenpussitus oli. Ei voinut muuta kuin ottaa "koepaloja", paistaa ja maistaa. Noin uskon erottavani fileen paistista ja paistin kintereestä Toisaalta ihan mukavasti siinä meni ilta koepalamaistiaisissa kyykkyviinin kera. |
Viitseliäisyys palkitaan:D |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1853 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 25.10.2015 09:11 Viestin aihe: |
|
|
Se on aikalailla saletti että syödessä kyllä erottaa anopin fileen muista fileistä... nimim. kokemusta on
Eilen hirven jauhelihapihvejä, valmistus vähän Wallenbergin tapaan. Lisänä paahdettuja kasviksia ja kantarellikastiketta.
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16755
|
Lähetetty: 27.10.2015 14:24 Viestin aihe: |
|
|
Hirvenjauhelihasta ja tummasta makaronista makaronilaatikkoa, kun äkkiä piti jotain henkensä pitimeksi tehdä. Ketsupin tilalla hieman mustaherukkahyytelöä (äepän tekemä) ja maistui hyvältä. Saa ketsupit olla tämän jälkeen rauhassa. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1853 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 01.11.2015 13:09 Viestin aihe: |
|
|
http://www.kettunet.com/hirven-file-kaskijuureksilla/
Alkuruoka maa-artisokkakeittoa ja palvipeuraa
Pääruoka kaskijuurekset, hirven filettä, yrttivoi ja punaviinikastike
Jälkkäri tyrni-valkosuklaapannacotta
_________________
Viimeinen muokkaaja, fox66 pvm 10.11.2015 15:19, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
TKH Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Hei 2008 Viestejä: 730
|
Lähetetty: 01.11.2015 21:35 Viestin aihe: |
|
|
Sunnuntain ratoksi valmistelin viimevuotisesta peuran sisäfileestä pihvejä konjakkipippurikermakastikkeella,uunijuureksia ja ristikkoperunoita. Kelpas vaimolle ja itselle. Päälle tietty pari olutta.
Pakastimesta löytyy aika löytöjä näin syksyisin kun alkaa sinne jo uusia lihoja ahtaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
PieniValkoinenMetsästäjä Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Syy 2012 Viestejä: 908
|
Lähetetty: 01.11.2015 22:56 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä on komiat tarjoilut! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
KHaivula Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Kes 2013 Viestejä: 2915
|
Lähetetty: 04.11.2015 09:06 Viestin aihe: |
|
|
Vaimo sai reseptin hirvenpaistille. Paistia keiteltiin pari tuntia bissessä ja herukkamehussa ja siitä sitten uuniin. Vähän hirvitti kun keittämisessä tahtoo maut kadota, mutta ihan hyvää tuli. Varsinkin lapset tykkäsi kun oli liha niin pehmeetä. Yleensä harmitusta herättävät "kuminauhatkin" olivat pehmenneet niin että eipä niistäkään valitusta kuulunut.
Onko kukaan kokeillut tehdä pihvejä esim. sisäpaistista? Kuinka sellaset pitäisi tehdä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 04.11.2015 10:07 Viestin aihe: |
|
|
Onko kukaan kokeillut tehdä pihvejä esim. sisäpaistista? Kuinka sellaset pitäisi tehdä?[/quote]
Meillä paremmat paistit, erityisesti nuorten eläinten, menevät pihveksi. Esim. hirven tai peuran sisäpaistista saa raakakypsentämällä noin 40-60 astevurookautta erinomaista pihvivärkkiä
Oikeastaaan se, että muistaa leikata lihan poikkisyin on ainoa pulmakohta. Jos ei tätä muista, niin saattaapi tulla sitkasta. Paahtopaisti on ehkä hankalin leikattava, mutta lihana fileen veroista.
Jopa pyöröpaisti sopii nuijittuna leikevärkiksi kunhan liha on raakakypsennettyä.
Yksinkertaista, nopeaa ja herkullista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1853 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 11.11.2015 18:31 Viestin aihe: |
|
|
Nyt lähdettiin aika kauas perinteisestä makumaailmasta... tänään tuli tehtyä Himalayan hirveä... eli hirvipöyryköitä garam masala-kastikkeessa, riisiä, naan-leipää ja jugurttiraitaa.
http://www.kettunet.com/himalayan-hirvea/
_________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
jölli Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Jou 2006 Viestejä: 1437 Paikkakunta: kymenlaakso
|
Lähetetty: 12.11.2015 23:24 Viestin aihe: |
|
|
vergi olut ja virolaista villisikamakkaraa. _________________ my name is El Muerte |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|