Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Larsen Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2012 Viestejä: 2907
|
Lähetetty: 14.01.2016 20:52 Viestin aihe: |
|
|
Ajattelin vain kun savupeura oikein suolattuna säilyy jääkaapissa hyvinkin pitkään. Olisiko vakumoinnilla saanut vielä lisäaikaa säilyvyydelle. Ainakin vakumoinnilla saa jääkaapista savun hajun aisoihin. Eli ilmeisesti maku ei kovin paljoa muutu pakastamisella. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16755
|
Lähetetty: 14.01.2016 21:59 Viestin aihe: |
|
|
Merimiespihviä hirvenlihasta. Yllätyin, kun oli hyvää minun tekemäksi. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 17.01.2016 21:13 Viestin aihe: |
|
|
Hirvenlihapullia jallukastikkeessa... Olipas hyvä |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nimrod Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Elo 2005 Viestejä: 15026
|
Lähetetty: 17.01.2016 21:37 Viestin aihe: |
|
|
Hirvikäristystä ja pottumuusia peijaisissa. Söin liikaa. Paha virhe... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Turisti Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2004 Viestejä: 611 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 18.01.2016 14:18 Viestin aihe: |
|
|
Hirvenlihakeittoa purkitetusta hirvestä laitettuna. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 18.01.2016 23:46 Viestin aihe: |
|
|
Larsen kirjoitti: |
Ajattelin vain kun savupeura oikein suolattuna säilyy jääkaapissa hyvinkin pitkään. Olisiko vakumoinnilla saanut vielä lisäaikaa säilyvyydelle. Ainakin vakumoinnilla saa jääkaapista savun hajun aisoihin. Eli ilmeisesti maku ei kovin paljoa muutu pakastamisella. |
Kyllä palvilihan voi pakastaa. Hyvänä säilyy. Sitä en tiedä kuinka kauan säilyy, kun ne on aina jotenkin kadonnu sieltä pakkasesta |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1853 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 19.01.2016 23:07 Viestin aihe: |
|
|
En ole koskaan pitänyt kaalilaatikosta. Tänään otin härkää sarvista kun löysin mielenkiintoisen ohjeen. Tuli sitten väsättyä hirven jauhelihasta
Guinnesissa haudutettua kaalilaatikkoa. Aika muikeaa, junioritkin söivät monta lautasellista.
http://www.kettunet.com/guinnesilainen-hirvikaalilaatikko/
_________________
Viimeinen muokkaaja, fox66 pvm 20.01.2016 14:14, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 20.01.2016 12:18 Viestin aihe: |
|
|
Sydänpataa leivinuunissa. 1/2 aikuisen hirven sydän kuutioina, sipuli, pippuria, salviaa ja hieman paprikajauhetta + nesteeksi pari Karl Friedrichiä 5 tunniksi uuniin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16755
|
Lähetetty: 20.01.2016 14:49 Viestin aihe: |
|
|
Täytyy kokeilla tuota Foxin luatikkoo. Itse kyllä tykkään kaalilaatikosta ja kaaliruuista yleensäkin, kuin hullu puurosta. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 20.01.2016 17:41 Viestin aihe: |
|
|
9.3x622 kirjoitti: | Täytyy kokeilla tuota Foxin luatikkoo. Itse kyllä tykkään kaalilaatikosta ja kaaliruuista yleensäkin, kuin hullu puurosta. |
Ehdottomasti menee kokeiluun itsellä myös. Kaalilaatikko on kyllä hyvää... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
wildmind Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 1550 Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka
|
Lähetetty: 20.01.2016 20:33 Viestin aihe: Jauhelihakeitto |
|
|
Arkiruokaa, mutta herkullista...
Taloudesta löytyy hyvä 10 litran kattila... tulee joskus tehtyä hieman isompikakin annoksia..
Siispä
Hirven jauhelihasta tehty keitto:
-800g hirvijauhelihaa
-1kg perunaa
-300g palsternakkaa
-300g juuriselleriä
-300g lanttua
-4 isohkoa porkkanaa
-2sipulia
-purjo
-persiljanippu
-2-3tlk piparjuuritahnaa
Mausteet: suolaa, 20 maustepippuria, 16 valkopippuria, 4 laakerinlehteä
riistamaustetta
4 litraa hirvenluuliemellä terästettyä vettä (jos kauppavärkeillä pitää mennä 2 lihaliemikuutiota)
Lihat ruskistetaan pannulla sipulisilpun kaa..
kattilan pohjalle pikkasen rypsiöljyä ja siihen sitten lihat, annetaan lämmetä, lisätään vesi. kiehutellaan, kuoritaan roppa...jonkun ajan päästä lisätään juurekset..kiehutellaan vartti ja lisätään pottu ja purjot...
keitetään kypsäksi, tarkistetaan maku...Silputaan persijanippu sekaan...
voin kertoa... On hyvää
Tällä resetillä tulee noin 8 litraa soppaa... seuraavat pari päivää tätä tarjolla. loput sitten pakasterasioihin äkkitarvetta odotteleen... _________________ Usu peritus hariolo veracior
Viimeinen muokkaaja, wildmind pvm 21.01.2016 12:58, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
metsiäinen Kanta-asiakas
Liittynyt: 10 Tam 2014 Viestejä: 173
|
Lähetetty: 21.01.2016 10:17 Viestin aihe: |
|
|
Hirvenjauhelihasta kastike. Joukkoon maissia, pinaattia, varsiselleriä, porkkanaa, palsternakkaa ja hiven mausteita suolan lisäksi. Lopuksi vielä kermaa. Nam oli hyvää! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lonely Rider Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Lok 2009 Viestejä: 2758 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 22.01.2016 09:31 Viestin aihe: |
|
|
Ketun kaalilaatikko vaikuttaa hyvältä Ja siitä tuli mieleen että olen silloin tällöin tehnyt samanmallista soppaa kuin wildmind, mutta korvaten peruna kaalilla. Keittoaikakin sitten paljon pidempi. Hyvää tulee siitäkin. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Larsen Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2012 Viestejä: 2907
|
Lähetetty: 22.01.2016 16:43 Viestin aihe: |
|
|
Lonely Rider kirjoitti: | Larsen kirjoitti: |
Ajattelin vain kun savupeura oikein suolattuna säilyy jääkaapissa hyvinkin pitkään. Olisiko vakumoinnilla saanut vielä lisäaikaa säilyvyydelle. Ainakin vakumoinnilla saa jääkaapista savun hajun aisoihin. Eli ilmeisesti maku ei kovin paljoa muutu pakastamisella. |
Kyllä palvilihan voi pakastaa. Hyvänä säilyy. Sitä en tiedä kuinka kauan säilyy, kun ne on aina jotenkin kadonnu sieltä pakkasesta |
Okei, kiitos tiedosta. Pitääpä rahdata muutama peurapaisti rahtipalvaukseen. Tuli mieleen kerran ravintolassa "pitkän kaavan mukaan" syömäni maukas illallinen palvatusta peurasta piparjuurikastikkeessa. Löysin vastaavanlaisen piparjuurikastikereseptin Särömaan kirjasta Metsästäjän Riistaherkut ja se menee suoraan kirjasta lainattuna näin;
" Sekoita neljä isoa ruokalusikallista paksua kermaa ja ruokalusikallinen punaista viinimarjahyytelöä. Hyytelöä pitää ensi hieman lämmittää, jotta se sekoittuu kermaan. Liota teelusikallinen englantilaista sinappipulveria vesitilkkaan. Lisää kastikkeeseen. Raasta neljä ruokalusikallista tuoretta piparjuurta ja sekoita joukkoon. Anna imeytyä jonkin aikaa jääkaapissa, jotta maut tasaantuvat. Voit myös pyöristää makua muutamalla hunajatipalla.
Jos pidät tuoreen piparjuuren makua liian voimakkaana, voit kastaa rasteen siivilässä hetkeksi kiehuvaan veteen. Piparjuuri muutoin piristää muitakin riistakastikkeita, mutta silloin on hyvä muistaa, että piparjuuri lisätään aivan viime hetkellä. Maku haihtuu, jos se saa kiehua pitempään." |
|
Takaisin alkuun |
|
|
9.3x622 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2004 Viestejä: 16755
|
Lähetetty: 22.01.2016 17:32 Viestin aihe: |
|
|
Paistettua vasanmaksaa. _________________ Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|