OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä riistaruokaa söit tänään
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 113, 114, 115 ... 190, 191, 192  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Larsen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2012
Viestejä: 2907

LähetäLähetetty: 14.01.2016 20:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

fox66 kirjoitti:
Pakkohan tuota on pakastaa kun ei kymmentä kiloa viiti kerralla vetästä Smile

Pataleivästä:
http://www.kettunet.com/pataleipa-lupa-tuunata/


Ajattelin vain kun savupeura oikein suolattuna säilyy jääkaapissa hyvinkin pitkään. Olisiko vakumoinnilla saanut vielä lisäaikaa säilyvyydelle. Ainakin vakumoinnilla saa jääkaapista savun hajun aisoihin. Eli ilmeisesti maku ei kovin paljoa muutu pakastamisella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16755

LähetäLähetetty: 14.01.2016 21:59    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Merimiespihviä hirvenlihasta. Yllätyin, kun oli hyvää minun tekemäksi.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 17.01.2016 21:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvenlihapullia jallukastikkeessa... Olipas hyvä Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nimrod
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Elo 2005
Viestejä: 15026

LähetäLähetetty: 17.01.2016 21:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvikäristystä ja pottumuusia peijaisissa. Söin liikaa. Paha virhe...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Turisti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2004
Viestejä: 611
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 18.01.2016 14:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvenlihakeittoa purkitetusta hirvestä laitettuna.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 18.01.2016 23:46    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Larsen kirjoitti:
fox66 kirjoitti:
Pakkohan tuota on pakastaa kun ei kymmentä kiloa viiti kerralla vetästä Smile

Pataleivästä:
http://www.kettunet.com/pataleipa-lupa-tuunata/


Ajattelin vain kun savupeura oikein suolattuna säilyy jääkaapissa hyvinkin pitkään. Olisiko vakumoinnilla saanut vielä lisäaikaa säilyvyydelle. Ainakin vakumoinnilla saa jääkaapista savun hajun aisoihin. Eli ilmeisesti maku ei kovin paljoa muutu pakastamisella.


Kyllä palvilihan voi pakastaa. Hyvänä säilyy. Sitä en tiedä kuinka kauan säilyy, kun ne on aina jotenkin kadonnu sieltä pakkasesta Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1853
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 19.01.2016 23:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En ole koskaan pitänyt kaalilaatikosta. Tänään otin härkää sarvista kun löysin mielenkiintoisen ohjeen. Tuli sitten väsättyä hirven jauhelihasta
Guinnesissa haudutettua kaalilaatikkoa. Aika muikeaa, junioritkin söivät monta lautasellista.

http://www.kettunet.com/guinnesilainen-hirvikaalilaatikko/


_________________


Viimeinen muokkaaja, fox66 pvm 20.01.2016 14:14, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Jussio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 696

LähetäLähetetty: 20.01.2016 12:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sydänpataa leivinuunissa. 1/2 aikuisen hirven sydän kuutioina, sipuli, pippuria, salviaa ja hieman paprikajauhetta + nesteeksi pari Karl Friedrichiä 5 tunniksi uuniin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16755

LähetäLähetetty: 20.01.2016 14:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täytyy kokeilla tuota Foxin luatikkoo. Itse kyllä tykkään kaalilaatikosta ja kaaliruuista yleensäkin, kuin hullu puurosta.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Weatherby
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Hei 2009
Viestejä: 1587
Paikkakunta: Länsi-uusimaa

LähetäLähetetty: 20.01.2016 17:41    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

9.3x622 kirjoitti:
Täytyy kokeilla tuota Foxin luatikkoo. Itse kyllä tykkään kaalilaatikosta ja kaaliruuista yleensäkin, kuin hullu puurosta.


Ehdottomasti menee kokeiluun itsellä myös. Kaalilaatikko on kyllä hyvää...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
wildmind
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Maa 2004
Viestejä: 1550
Paikkakunta: Merijärvi, Manse-Viinikka

LähetäLähetetty: 20.01.2016 20:33    Viestin aihe: Jauhelihakeitto Vastaa lainaamalla viestiä

Arkiruokaa, mutta herkullista...
Taloudesta löytyy hyvä 10 litran kattila... tulee joskus tehtyä hieman isompikakin annoksia.. Smile
Siispä
Hirven jauhelihasta tehty keitto:
-800g hirvijauhelihaa
-1kg perunaa
-300g palsternakkaa
-300g juuriselleriä
-300g lanttua
-4 isohkoa porkkanaa
-2sipulia
-purjo
-persiljanippu
-2-3tlk piparjuuritahnaa
Mausteet: suolaa, 20 maustepippuria, 16 valkopippuria, 4 laakerinlehteä
riistamaustetta
4 litraa hirvenluuliemellä terästettyä vettä (jos kauppavärkeillä pitää mennä 2 lihaliemikuutiota)
Lihat ruskistetaan pannulla sipulisilpun kaa..
kattilan pohjalle pikkasen rypsiöljyä ja siihen sitten lihat, annetaan lämmetä, lisätään vesi. kiehutellaan, kuoritaan roppa...jonkun ajan päästä lisätään juurekset..kiehutellaan vartti ja lisätään pottu ja purjot...
keitetään kypsäksi, tarkistetaan maku...Silputaan persijanippu sekaan...
voin kertoa... On hyvää
Tällä resetillä tulee noin 8 litraa soppaa... seuraavat pari päivää tätä tarjolla. loput sitten pakasterasioihin äkkitarvetta odotteleen...
_________________
Usu peritus hariolo veracior


Viimeinen muokkaaja, wildmind pvm 21.01.2016 12:58, muokattu 1 kertaa
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Käy lähettäjän sivustolla
metsiäinen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 10 Tam 2014
Viestejä: 173

LähetäLähetetty: 21.01.2016 10:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvenjauhelihasta kastike. Joukkoon maissia, pinaattia, varsiselleriä, porkkanaa, palsternakkaa ja hiven mausteita suolan lisäksi. Lopuksi vielä kermaa. Nam oli hyvää!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lonely Rider
Kanta-asiakas


Liittynyt: 27 Lok 2009
Viestejä: 2758
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 22.01.2016 09:31    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ketun kaalilaatikko vaikuttaa hyvältä Smile Ja siitä tuli mieleen että olen silloin tällöin tehnyt samanmallista soppaa kuin wildmind, mutta korvaten peruna kaalilla. Keittoaikakin sitten paljon pidempi. Hyvää tulee siitäkin.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Larsen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2012
Viestejä: 2907

LähetäLähetetty: 22.01.2016 16:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lonely Rider kirjoitti:
Larsen kirjoitti:
fox66 kirjoitti:
Pakkohan tuota on pakastaa kun ei kymmentä kiloa viiti kerralla vetästä Smile

Pataleivästä:
http://www.kettunet.com/pataleipa-lupa-tuunata/


Ajattelin vain kun savupeura oikein suolattuna säilyy jääkaapissa hyvinkin pitkään. Olisiko vakumoinnilla saanut vielä lisäaikaa säilyvyydelle. Ainakin vakumoinnilla saa jääkaapista savun hajun aisoihin. Eli ilmeisesti maku ei kovin paljoa muutu pakastamisella.


Kyllä palvilihan voi pakastaa. Hyvänä säilyy. Sitä en tiedä kuinka kauan säilyy, kun ne on aina jotenkin kadonnu sieltä pakkasesta Smile


Okei, kiitos tiedosta. Pitääpä rahdata muutama peurapaisti rahtipalvaukseen. Tuli mieleen kerran ravintolassa "pitkän kaavan mukaan" syömäni maukas illallinen palvatusta peurasta piparjuurikastikkeessa. Löysin vastaavanlaisen piparjuurikastikereseptin Särömaan kirjasta Metsästäjän Riistaherkut ja se menee suoraan kirjasta lainattuna näin;

" Sekoita neljä isoa ruokalusikallista paksua kermaa ja ruokalusikallinen punaista viinimarjahyytelöä. Hyytelöä pitää ensi hieman lämmittää, jotta se sekoittuu kermaan. Liota teelusikallinen englantilaista sinappipulveria vesitilkkaan. Lisää kastikkeeseen. Raasta neljä ruokalusikallista tuoretta piparjuurta ja sekoita joukkoon. Anna imeytyä jonkin aikaa jääkaapissa, jotta maut tasaantuvat. Voit myös pyöristää makua muutamalla hunajatipalla.

Jos pidät tuoreen piparjuuren makua liian voimakkaana, voit kastaa rasteen siivilässä hetkeksi kiehuvaan veteen. Piparjuuri muutoin piristää muitakin riistakastikkeita, mutta silloin on hyvä muistaa, että piparjuuri lisätään aivan viime hetkellä. Maku haihtuu, jos se saa kiehua pitempään."
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
9.3x622
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2004
Viestejä: 16755

LähetäLähetetty: 22.01.2016 17:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Paistettua vasanmaksaa.
_________________
Polku on kulkijaansa viisaampi. !&%¤# määrä on vakio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 113, 114, 115 ... 190, 191, 192  Seuraava
Sivu 114 Yht. 192

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com