Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
mk2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2005 Viestejä: 810 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 22.09.2005 13:28 Viestin aihe: Näppäriä ruokia riistasta nuotiolla? |
|
|
Nyt tarttis hyviä reseptejä/vinkkejä riistan valmistuksesta nuotiolla.
Näistä voi valita:
-Teeri
-Riekko
-Pyy
-Jänis
Onko joku kokeillu pistää linnuista tai jäniksestä sopivia paloja tikkuun ja suolaa ja pippuria pintaan ja paistetaan ku lenkkiä? Tuleekohan liian kuivaa lihasta? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mk2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2005 Viestejä: 810 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 26.09.2005 13:52 Viestin aihe: |
|
|
Taitaa kaikki olla täällä etelän miehiä ku ei ole ruokia tehny nuotiolla? Vai?
Nuotio olis ja riistaaki kohta mut resepti/ohje puuttuu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA Kanta-asiakas
Liittynyt: 26 Huh 2005 Viestejä: 987 Paikkakunta: Ala-Ounasjoki
|
Lähetetty: 26.09.2005 20:42 Viestin aihe: |
|
|
Katoppa tuo lintukeitto linkki. Muut emmeet vaan kotona valmiiksi pusseihin ja pakki mukaan. Toivottavasti ei tarvi keittotarpeita kovin montaa päivää kannella tai voihan niistä tehä kasviskeiton jos ei lihaa satu tulemaan
Tikussa paistamista parempi vaihtoehto on kuljettaa pientä paistinpannua mukana ja siinä sitten voissa käristää, a vot on hyvää.
Sitten kun on tarpeellinen määrä pakkeja pannuja yms. mukana niin saadut elukat on melkein pakko heti laittaa ruuaksi, koska eihän ne sovi reppuun |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mk2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Syy 2005 Viestejä: 810 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 26.09.2005 23:39 Viestin aihe: |
|
|
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA kirjoitti: | Katoppa tuo lintukeitto linkki. Muut emmeet vaan kotona valmiiksi pusseihin ja pakki mukaan. Toivottavasti ei tarvi keittotarpeita kovin montaa päivää kannella tai voihan niistä tehä kasviskeiton jos ei lihaa satu tulemaan
Tikussa paistamista parempi vaihtoehto on kuljettaa pientä paistinpannua mukana ja siinä sitten voissa käristää, a vot on hyvää.
Sitten kun on tarpeellinen määrä pakkeja pannuja yms. mukana niin saadut elukat on melkein pakko heti laittaa ruuaksi, koska eihän ne sovi reppuun |
Katoin tuon lintukeitto linkin, mut siinä on ihan liikaa rehuja minun makuun. Laiskana miehenä vois ottaa pakista vain kannen ja nokareen voita sekä suolaa ja mustapippuria ja paistella pieniä eriä pakin kannessa... Ei tulis niin kuivaa ku tikun nokassa...
Tuli niin paljon marjoja että joutu ostaan uuden pakastimen niitä varten. Tuntuu että pitää ostaa toinen mokoma riistaa varten vaikka metässäki syön osan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Paukku Masa Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Tou 2005 Viestejä: 652 Paikkakunta: Helsinki
|
Lähetetty: 27.09.2005 02:57 Viestin aihe: |
|
|
Linnun rintaliha folioon mausteiden ja voin kera ja tikun nokkaan paistumaan!! Siinä hautuu ja hyvää tulee!! _________________ Kahta ei saa kokeilla: Siskoa sormella ja kansantansseja |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 10.10.2005 13:20 Viestin aihe: |
|
|
Maksat on tavattu tuoreeltaan notskilla pannuttaa. Suolaa ja pippuria sekaan (silavaakin joskus joukkoon ja koristeeksi kourallinen puolukoita)...namia. Sydän ohuiksi siivuiksi (esim. metto tai jänis) voisi olla kova sana - pitänee testata ja kertoa sitten arvio. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
juhatapio Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Elo 2005 Viestejä: 2803 Paikkakunta: eteläpohjanmaa
|
Lähetetty: 10.10.2005 13:39 Viestin aihe: |
|
|
Mulla ku se pannu on aina mukana niin tapaan pistää lihat paloiks ja suolan va hierasen pintaan ja jos pippuri on mukana nii senki sitte vaa, pannu kuumaksi ja reilusti voita ja lihat mukaan, joskus oon sientäki laittanu maastos ku on löytyny, paista lihat melkein kypsiks ja ny tulleeki tärkiä jutska, kotua oon ottanu kermapurkin mukkaaa lähties ja nyt se sitte sekkaan ja kuumaks sillätappaa ett väriki muuttuu tummemmaksi ja siinä se konsti, kermasta tuli riistanmakunen höystö ja lusikalla vaa suuhun, hyvvää on |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 10.10.2005 15:02 Viestin aihe: |
|
|
No reseptejähän kyllä löytyis ja aina illalla kämpällä värkkäillään, mutta ymmärsin tuosta alkup. kysymyksestä, että mitä voisi tauko-/kynsitulilla kätevästi makkaran asemesta käristellä. Siksi edelliset maksahtavat pikapöperöaatokset. Kyllä riista yleensä vaatii vähintään pientä hauduttelua ruskistelun lisäksi. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 11.10.2005 11:27 Viestin aihe: |
|
|
tetri kirjoitti: | Kyllä riista yleensä vaatii vähintään pientä hauduttelua ruskistelun lisäksi. |
Höpö höpö. Pitää vaan tietää ne mureat osat mitkä voi syödä "väri ja maut pintaan ja naamariin"-tyyliin. Esim. kaikkien nuorten lintujen rintalihat, nuoren jäniksen fileet, nuoren hirven sisäfileet, maksa jne. Vaativat vain tosiaan sen paistinpannun tapaisen, jotta parasta saa.
Ongelmahan tuossa tikkupaistossa on kuivettuminen, mutta tuo foliokikka olisi kiva testata. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 12.10.2005 09:55 Viestin aihe: |
|
|
Oikeassa olet: kaikkea voi syödä, ja varsinkin maistella - mutta makuasioista ei voi kiistellä: Itse tykkään haudutella kaikessa rauhassa, (imeytyy ne maut muuallekin, kuin pintaan) - varsinkin kun sitä haudutusviiniä täytyy aina säännöllisesti maistella siinä ohessa. Fileet on hyviä ja sisäfileet tietysti parasta pintapyöräytyksellä, viimeksi vielä liekitin nelikymppisellä riistaryypyllä.
("Höpö höpötellään" vastakin!) |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jarih Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 2086 Paikkakunta: Kirkkonummi
|
Lähetetty: 12.10.2005 10:11 Viestin aihe: |
|
|
Vieläkö joku tänäpäivänä pilaa esim. riekon tai teeren rintapalat hauduttamalla
Rintapalat huoneen lämpöön puolituntia ennen paistamista. Paistoa pari minuuttia pannulla molemmin puolin, väri pintaan ja sen jälkeen folioon vetäytymään kymmeneksi minuutiksi _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Retonkimies Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 1407 Paikkakunta: Riekkomailla
|
Lähetetty: 12.10.2005 10:29 Viestin aihe: |
|
|
jarih kirjoitti: | Vieläkö joku tänäpäivänä pilaa esim. riekon tai teeren rintapalat hauduttamalla
Rintapalat huoneen lämpöön puolituntia ennen paistamista. Paistoa pari minuuttia pannulla molemmin puolin, väri pintaan ja sen jälkeen folioon vetäytymään kymmeneksi minuutiksi |
Oikein!
Mutta mitä tehdä kun vaimo ja anoppi eivät voi sitä "veristä" lihaa syödä ja pitäis kuitenkin koko porukalle hienot pöperöt aina loppusyksystä tehdä? Taidan perskuta vääntää käristyksen niin ei tarvitse akkojen mussuttaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 12.10.2005 11:38 Viestin aihe: |
|
|
Taitaapi tuo "hauduttaminen" termi olla venyvä käsite.
Sitäpaitsi se mikä osuu nuoreen lintuun ei päde vanhan linnun (hirven jne) valmistuksessa tänäkään päivänä. Liika yksinkertaistaminen voi johtaa aloittelevan kokin vaikeuksiin.
Kotiväelle on tosiaan oltava läpikystä...valitettavasti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Parta-Jeesus Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 20 Mar 2005 Viestejä: 19 Paikkakunta: Savo (Ylä- ja Ala-)
|
Lähetetty: 07.12.2005 00:54 Viestin aihe: |
|
|
Ei taida olla enää ajankohtainen mk2:lle eikä vesilinnutkaan olleet listalla, mutta sopii ehkä muuten otsikon alle...
Aloituspäivän ensimmäinen sinikko joutui koekaniiniksi ja nylkemisen jälkeen folion sisään (kaksinkertainen folio). Mukana oli grillimaustetta, suolaa ja sipuliakin sinne lohkottiin.
Tulet olivat hiipuneet, kepillä nuotionpohjalle sorsan kokoinen kuoppa. Alle ja ympärille muutama hiipuva hiili ja tuhkalla kevyesti peittoon. Vielä kytevät hiilet siihen päälle ja muutama sopivan pieni oksa, että hyvin pieni tuli/hiillos pysyy jonkin aikaa. Paketti jätettiin n. 1,5 - 2 tunnin ajaksi muhimaan ja tämmöinen sieltä paljastui:
[img][/img]
Kyllä se alkupalaksi hyvin maistui, maustepuolta tietysti voi vähän kehittää.
Joka tapauksessa ei ollut kuivunut tai palanut pilalle eikä ollut raakaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jazka Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2004 Viestejä: 1140 Paikkakunta: Pirkkala
|
Lähetetty: 10.12.2005 14:57 Viestin aihe: |
|
|
Meikäläinen on pariin kertaan koittanut sitä että nyljetyn linnun rintalihoihin vetää puukolla pari viiltoa molemmille puolille ja sinne viiltoihin mausteet esim. suola ja pippuri oman maun mukaan, sitten on vaan kääritty folioon ja takkaan minä olen laittanut noin 10 sentin päään liekstä ja siinä antanu olla pari kolome tuntia.. ihan hyvvää muuten mutta mauste kirjoa voisi vähän lisätä! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|