OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Näppäriä ruokia riistasta nuotiolla?
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
mk2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2005
Viestejä: 810
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 22.09.2005 13:28    Viestin aihe: Näppäriä ruokia riistasta nuotiolla? Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt tarttis hyviä reseptejä/vinkkejä riistan valmistuksesta nuotiolla.

Näistä voi valita:

-Teeri
-Riekko
-Pyy
-Jänis

Onko joku kokeillu pistää linnuista tai jäniksestä sopivia paloja tikkuun ja suolaa ja pippuria pintaan ja paistetaan ku lenkkiä? Tuleekohan liian kuivaa lihasta?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mk2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2005
Viestejä: 810
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 26.09.2005 13:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taitaa kaikki olla täällä etelän miehiä ku ei ole ruokia tehny nuotiolla? Vai?

Nuotio olis ja riistaaki kohta mut resepti/ohje puuttuu. Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA
Kanta-asiakas


Liittynyt: 26 Huh 2005
Viestejä: 987
Paikkakunta: Ala-Ounasjoki

LähetäLähetetty: 26.09.2005 20:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Katoppa tuo lintukeitto linkki. Muut emmeet vaan kotona valmiiksi pusseihin ja pakki mukaan. Toivottavasti ei tarvi keittotarpeita kovin montaa päivää kannella tai voihan niistä tehä kasviskeiton jos ei lihaa satu tulemaan Wink

Tikussa paistamista parempi vaihtoehto on kuljettaa pientä paistinpannua mukana ja siinä sitten voissa käristää, a vot on hyvää.

Sitten kun on tarpeellinen määrä pakkeja pannuja yms. mukana niin saadut elukat on melkein pakko heti laittaa ruuaksi, koska eihän ne sovi reppuun Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
mk2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Syy 2005
Viestejä: 810
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 26.09.2005 23:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

VOSTOZNOSIBIRSKAJA LAIKA kirjoitti:
Katoppa tuo lintukeitto linkki. Muut emmeet vaan kotona valmiiksi pusseihin ja pakki mukaan. Toivottavasti ei tarvi keittotarpeita kovin montaa päivää kannella tai voihan niistä tehä kasviskeiton jos ei lihaa satu tulemaan Wink

Tikussa paistamista parempi vaihtoehto on kuljettaa pientä paistinpannua mukana ja siinä sitten voissa käristää, a vot on hyvää.

Sitten kun on tarpeellinen määrä pakkeja pannuja yms. mukana niin saadut elukat on melkein pakko heti laittaa ruuaksi, koska eihän ne sovi reppuun Laughing


Katoin tuon lintukeitto linkin, mut siinä on ihan liikaa rehuja minun makuun. Wink Laiskana miehenä vois ottaa pakista vain kannen ja nokareen voita sekä suolaa ja mustapippuria ja paistella pieniä eriä pakin kannessa... Ei tulis niin kuivaa ku tikun nokassa...

Tuli niin paljon marjoja että joutu ostaan uuden pakastimen niitä varten. Tuntuu että pitää ostaa toinen mokoma riistaa varten vaikka metässäki syön osan. Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Paukku Masa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Tou 2005
Viestejä: 652
Paikkakunta: Helsinki

LähetäLähetetty: 27.09.2005 02:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Linnun rintaliha folioon mausteiden ja voin kera ja tikun nokkaan paistumaan!! Siinä hautuu ja hyvää tulee!!
_________________
Kahta ei saa kokeilla: Siskoa sormella ja kansantansseja
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 10.10.2005 13:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Maksat on tavattu tuoreeltaan notskilla pannuttaa. Suolaa ja pippuria sekaan (silavaakin joskus joukkoon ja koristeeksi kourallinen puolukoita)...namia. Sydän ohuiksi siivuiksi (esim. metto tai jänis) voisi olla kova sana - pitänee testata ja kertoa sitten arvio.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
juhatapio
Kanta-asiakas


Liittynyt: 14 Elo 2005
Viestejä: 2803
Paikkakunta: eteläpohjanmaa

LähetäLähetetty: 10.10.2005 13:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mulla ku se pannu on aina mukana niin tapaan pistää lihat paloiks ja suolan va hierasen pintaan ja jos pippuri on mukana nii senki sitte vaa, pannu kuumaksi ja reilusti voita ja lihat mukaan, joskus oon sientäki laittanu maastos ku on löytyny, paista lihat melkein kypsiks ja ny tulleeki tärkiä jutska, kotua oon ottanu kermapurkin mukkaaa lähties ja nyt se sitte sekkaan ja kuumaks sillätappaa ett väriki muuttuu tummemmaksi ja siinä se konsti, kermasta tuli riistanmakunen höystö ja lusikalla vaa suuhun, hyvvää on
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 10.10.2005 15:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No reseptejähän kyllä löytyis ja aina illalla kämpällä värkkäillään, mutta ymmärsin tuosta alkup. kysymyksestä, että mitä voisi tauko-/kynsitulilla kätevästi makkaran asemesta käristellä. Siksi edelliset maksahtavat pikapöperöaatokset. Kyllä riista yleensä vaatii vähintään pientä hauduttelua ruskistelun lisäksi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 11.10.2005 11:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

tetri kirjoitti:
Kyllä riista yleensä vaatii vähintään pientä hauduttelua ruskistelun lisäksi.


Höpö höpö. Pitää vaan tietää ne mureat osat mitkä voi syödä "väri ja maut pintaan ja naamariin"-tyyliin. Esim. kaikkien nuorten lintujen rintalihat, nuoren jäniksen fileet, nuoren hirven sisäfileet, maksa jne. Vaativat vain tosiaan sen paistinpannun tapaisen, jotta parasta saa.

Ongelmahan tuossa tikkupaistossa on kuivettuminen, mutta tuo foliokikka olisi kiva testata.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 12.10.2005 09:55    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Oikeassa olet: kaikkea voi syödä, ja varsinkin maistella - mutta makuasioista ei voi kiistellä: Itse tykkään haudutella kaikessa rauhassa, (imeytyy ne maut muuallekin, kuin pintaan) - varsinkin kun sitä haudutusviiniä täytyy aina säännöllisesti maistella siinä ohessa. Fileet on hyviä ja sisäfileet tietysti parasta pintapyöräytyksellä, viimeksi vielä liekitin nelikymppisellä riistaryypyllä. Wink
("Höpö höpötellään" vastakin!)
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jarih
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 2086
Paikkakunta: Kirkkonummi

LähetäLähetetty: 12.10.2005 10:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vieläkö joku tänäpäivänä pilaa esim. riekon tai teeren rintapalat hauduttamalla Shocked

Rintapalat huoneen lämpöön puolituntia ennen paistamista. Paistoa pari minuuttia pannulla molemmin puolin, väri pintaan ja sen jälkeen folioon vetäytymään kymmeneksi minuutiksi
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Retonkimies
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 1407
Paikkakunta: Riekkomailla

LähetäLähetetty: 12.10.2005 10:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

jarih kirjoitti:
Vieläkö joku tänäpäivänä pilaa esim. riekon tai teeren rintapalat hauduttamalla Shocked

Rintapalat huoneen lämpöön puolituntia ennen paistamista. Paistoa pari minuuttia pannulla molemmin puolin, väri pintaan ja sen jälkeen folioon vetäytymään kymmeneksi minuutiksi


Oikein!

Mutta mitä tehdä kun vaimo ja anoppi eivät voi sitä "veristä" lihaa syödä ja pitäis kuitenkin koko porukalle hienot pöperöt aina loppusyksystä tehdä? Taidan perskuta vääntää käristyksen niin ei tarvitse akkojen mussuttaa Evil or Very Mad
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 12.10.2005 11:38    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Taitaapi tuo "hauduttaminen" termi olla venyvä käsite.
Sitäpaitsi se mikä osuu nuoreen lintuun ei päde vanhan linnun (hirven jne) valmistuksessa tänäkään päivänä. Liika yksinkertaistaminen voi johtaa aloittelevan kokin vaikeuksiin.
Kotiväelle on tosiaan oltava läpikystä...valitettavasti.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Parta-Jeesus
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Mar 2005
Viestejä: 19
Paikkakunta: Savo (Ylä- ja Ala-)

LähetäLähetetty: 07.12.2005 00:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Ei taida olla enää ajankohtainen mk2:lle eikä vesilinnutkaan olleet listalla, mutta sopii ehkä muuten otsikon alle...

Aloituspäivän ensimmäinen sinikko joutui koekaniiniksi ja nylkemisen jälkeen folion sisään (kaksinkertainen folio). Mukana oli grillimaustetta, suolaa ja sipuliakin sinne lohkottiin.
Tulet olivat hiipuneet, kepillä nuotionpohjalle sorsan kokoinen kuoppa. Alle ja ympärille muutama hiipuva hiili ja tuhkalla kevyesti peittoon. Vielä kytevät hiilet siihen päälle ja muutama sopivan pieni oksa, että hyvin pieni tuli/hiillos pysyy jonkin aikaa. Paketti jätettiin n. 1,5 - 2 tunnin ajaksi muhimaan ja tämmöinen sieltä paljastui:

[img][/img]

Kyllä se alkupalaksi hyvin maistui, maustepuolta tietysti voi vähän kehittää.
Joka tapauksessa ei ollut kuivunut tai palanut pilalle eikä ollut raakaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Jazka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2004
Viestejä: 1140
Paikkakunta: Pirkkala

LähetäLähetetty: 10.12.2005 14:57    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meikäläinen on pariin kertaan koittanut sitä että nyljetyn linnun rintalihoihin vetää puukolla pari viiltoa molemmille puolille ja sinne viiltoihin mausteet esim. suola ja pippuri oman maun mukaan, sitten on vaan kääritty folioon ja takkaan minä olen laittanut noin 10 sentin päään liekstä ja siinä antanu olla pari kolome tuntia.. Smile ihan hyvvää muuten mutta mauste kirjoa voisi vähän lisätä! Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com