Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1853 Paikkakunta: Vaasa
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Leijona Valametti Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Lok 2005 Viestejä: 703 Paikkakunta: Etelä-savo
|
Lähetetty: 20.11.2017 21:19 Viestin aihe: |
|
|
Alako tekkee ison miehen piirakkoo miel |
|
Takaisin alkuun |
|
|
AnttiSn Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2010 Viestejä: 2120
|
Lähetetty: 22.11.2017 15:17 Viestin aihe: |
|
|
Tein tuossa pari päivää sitten seuraavan. Jäinen kanukin rintafile pakkasesta vähän pehmenemään jääkaappiin. Sit ku puukko uppoaa sopivasti niin uhueksi siivuksi. Sipulia pilkoin. Voissa paistoin sipulit ja sitten ruskistin lihapalat, lisäsin vähän nestettä ja iskin joukkoon kuivattuja suppiksia. Ja sitten kermaa tilkan. Tarjoilin perunoiden ja höyrytettyjen parsakaalien kera. Ei huonoa, mutta jäi yllättävän sitkaaksi kuitenkin osa noista lihoista. Ens kerralla vähän muunneltu versio, jossa lihat uunissa reilusti pidempään niin tulee varmasti pehmeämpää... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1853 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 22.11.2017 15:42 Viestin aihe: |
|
|
Noissa lintujen fileissä on pääsääntöisesti kaksi vaihtoehtoa; joko jättää roseeksi, tai hauduttaa pitkään mureaksi. Siltäväliltä on kyllä yleensä sitkeää. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17063 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 22.11.2017 16:44 Viestin aihe: |
|
|
Joo siltähän tuo kuulostaa...
-Tosin noita lastuja nyt hiukan vaikee jättää roseeksi...
-Vuolee jäisenä kuin käristykseen ja h.vetin kuumalla pannulla tempasee voissa/öljyssä niin saattas luonata... Kermaton versio niin sweetchiliä pullo perään, riisin kanssa ääntä kohden niin syöhän sen. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fox66 Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tam 2005 Viestejä: 1853 Paikkakunta: Vaasa
|
Lähetetty: 22.11.2017 17:05 Viestin aihe: |
|
|
No on joo Mutta kyllä noita käristyksiäkin joutuu hauduttelemaan. Riippuu sitten lihasta kuinka kauan. Parhaimmillaan silloin kun on mureaa mutta pysyy hyvin kasassa. Joskus mennyt niin yli että hajoaa pataan murusiksi, ei hyvä sekään. _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
AnttiSn Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2010 Viestejä: 2120
|
Lähetetty: 22.11.2017 17:13 Viestin aihe: |
|
|
Juu kyllä tiedossa oli, ettei kannata tuota välimuotoa kokeilla. Se koepala minkä maistoin haudutuksen perään olikin ihan OK. Siellä seassa oli vaan sitten enemmän noita sitkaita ja vähemmän noita OK eli liian lyhyt haudutus. Tuollaista pakasteesta otettua on paljon helpompi hauduttaa kuin vetää roseeksi. Tuoreena teen kyllä yleensä linnut sitten nopeasti kovalla lämmöllä ja foliossa/uunissa miedolla lämmöllä sisälämpötilan tasoittaen. En tiiä miten sitten tuollainen raavas isohko hanhi menisi edes noin? On aika miehekkään kokoiset filukatkin... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Takkutikka Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2017 Viestejä: 1243
|
Lähetetty: 23.11.2017 17:00 Viestin aihe: |
|
|
Suovaskäristystä kauriista, kuullotetun sipulin ja pottujen kera. Valitan ei ole kuvaa, kun katosi käkättimeen sen verta nopeaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JapiTre Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Lok 2012 Viestejä: 2090 Paikkakunta: Häme
|
Lähetetty: 23.11.2017 19:18 Viestin aihe: |
|
|
Hirven sisäfilettä, maustevoita, venepottuja ja salaattia. Kyytipojaksi punaviiniä. Rööyyhh! _________________ V*tuttaa, sano kettu pihlajanmarjoista... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kankkunen Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Huh 2004 Viestejä: 615 Paikkakunta: savo
|
Lähetetty: 28.11.2017 18:12 Viestin aihe: Riistaruokaa |
|
|
Todellista lähiruokaa, oman kasvimaan perunoista ja sipulista perumuusi, kilometrin päähän torpasta tapetun hirven maksakastike ja 0,5 kilometrin päästä kerätyistä puolukoista hilloa ja kotitekoisen leivän päällä samaisen hirven keitettyä kieltä. Hyvää.... _________________ Kyllä koira kova saa olla, mutta tyhmä ei. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Latvajärvi Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Huh 2008 Viestejä: 468
|
Lähetetty: 28.11.2017 18:37 Viestin aihe: |
|
|
JapiTre kirjoitti: |
Hirven sisäfilettä, maustevoita, venepottuja ja salaattia. Kyytipojaksi punaviiniä. Rööyyhh! |
Nyt on uskallettu tehdä kunnolla medium miinusta, on jo itelle siinä rajoilla että onko liian raaka. Varmaan silti hyvä, sisäfileelle tuota uskaltais kokeilla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35432
|
Lähetetty: 28.11.2017 18:49 Viestin aihe: |
|
|
Miten raakaa lihaa pystyy syömään?
Sen verran olen barbaari että kypsennän lihan ja kalan. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mörran Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Elo 2015 Viestejä: 136 Paikkakunta: Varsinais-Suomi
|
Lähetetty: 28.11.2017 19:02 Viestin aihe: |
|
|
Kokolailla täydelliseltä näyttää kypsyys kuvan perusteella omaan silmään. Vetäytyäkin on saanu.
Eipähän sen tuosta paljon tarvitse kypsempää olla, niin hieno raaka-aine on lähestulkoon pilalla. Mutta nää on varmaan sit makuasioita, eikä niin faktoja. Haarukalla tuo varmaan suuhun menee. _________________ Luonto, onko sinne menemistä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kyrätulli Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Syy 2014 Viestejä: 698
|
Lähetetty: 29.11.2017 09:29 Viestin aihe: |
|
|
Raa'alla ja ei kuumentamalla kypsytetyllä lihalla on eroa. Perheessämme häviää sekä hirvenpaistista tehty tartar että peuran ulkofileestä tehty riimiliha aika nopiaan parempiin suihin. Tuo kypsennysaste japitre:n kuvassa on minulle mieleinen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35432
|
Lähetetty: 29.11.2017 09:37 Viestin aihe: |
|
|
Aamiaissämpylän päällä meni useampi viipale leivinuunin jälkilämmössä paistettua hirveä,sellainen makoisan rapsakka pinta ja asiallisesti sisältä kypsä,vain aavistus punaista ja mehukkuus tallella. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|