OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä riistaruokaa söit tänään
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 132, 133, 134 ... 190, 191, 192  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1853
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 19.11.2017 18:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Sepustelin jonkinlaisen ohjeenkin: http://www.kettunet.com/eramiehen-piirakka/
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Leijona Valametti
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Lok 2005
Viestejä: 703
Paikkakunta: Etelä-savo

LähetäLähetetty: 20.11.2017 21:19    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Alako tekkee ison miehen piirakkoo miel Crying or Very sad
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
AnttiSn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2010
Viestejä: 2120

LähetäLähetetty: 22.11.2017 15:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tein tuossa pari päivää sitten seuraavan. Jäinen kanukin rintafile pakkasesta vähän pehmenemään jääkaappiin. Sit ku puukko uppoaa sopivasti niin uhueksi siivuksi. Sipulia pilkoin. Voissa paistoin sipulit ja sitten ruskistin lihapalat, lisäsin vähän nestettä ja iskin joukkoon kuivattuja suppiksia. Ja sitten kermaa tilkan. Tarjoilin perunoiden ja höyrytettyjen parsakaalien kera. Ei huonoa, mutta jäi yllättävän sitkaaksi kuitenkin osa noista lihoista. Ens kerralla vähän muunneltu versio, jossa lihat uunissa reilusti pidempään niin tulee varmasti pehmeämpää...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1853
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 22.11.2017 15:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Noissa lintujen fileissä on pääsääntöisesti kaksi vaihtoehtoa; joko jättää roseeksi, tai hauduttaa pitkään mureaksi. Siltäväliltä on kyllä yleensä sitkeää.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17063
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 22.11.2017 16:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo siltähän tuo kuulostaa...

-Tosin noita lastuja nyt hiukan vaikee jättää roseeksi... Laughing

-Vuolee jäisenä kuin käristykseen ja h.vetin kuumalla pannulla tempasee voissa/öljyssä niin saattas luonata... Kermaton versio niin sweetchiliä pullo perään, riisin kanssa ääntä kohden niin syöhän sen.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fox66
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Tam 2005
Viestejä: 1853
Paikkakunta: Vaasa

LähetäLähetetty: 22.11.2017 17:05    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No on joo Very Happy Mutta kyllä noita käristyksiäkin joutuu hauduttelemaan. Riippuu sitten lihasta kuinka kauan. Parhaimmillaan silloin kun on mureaa mutta pysyy hyvin kasassa. Joskus mennyt niin yli että hajoaa pataan murusiksi, ei hyvä sekään.
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
AnttiSn
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2010
Viestejä: 2120

LähetäLähetetty: 22.11.2017 17:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Juu kyllä tiedossa oli, ettei kannata tuota välimuotoa kokeilla. Se koepala minkä maistoin haudutuksen perään olikin ihan OK. Siellä seassa oli vaan sitten enemmän noita sitkaita ja vähemmän noita OK eli liian lyhyt haudutus. Tuollaista pakasteesta otettua on paljon helpompi hauduttaa kuin vetää roseeksi. Tuoreena teen kyllä yleensä linnut sitten nopeasti kovalla lämmöllä ja foliossa/uunissa miedolla lämmöllä sisälämpötilan tasoittaen. En tiiä miten sitten tuollainen raavas isohko hanhi menisi edes noin? On aika miehekkään kokoiset filukatkin...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Takkutikka
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2017
Viestejä: 1243

LähetäLähetetty: 23.11.2017 17:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Suovaskäristystä kauriista, kuullotetun sipulin ja pottujen kera. Valitan ei ole kuvaa, kun katosi käkättimeen sen verta nopeaa Cool
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
JapiTre
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Lok 2012
Viestejä: 2090
Paikkakunta: Häme

LähetäLähetetty: 23.11.2017 19:18    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä



Hirven sisäfilettä, maustevoita, venepottuja ja salaattia. Kyytipojaksi punaviiniä. Rööyyhh!
_________________
V*tuttaa, sano kettu pihlajanmarjoista...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kankkunen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Huh 2004
Viestejä: 615
Paikkakunta: savo

LähetäLähetetty: 28.11.2017 18:12    Viestin aihe: Riistaruokaa Vastaa lainaamalla viestiä

Todellista lähiruokaa, oman kasvimaan perunoista ja sipulista perumuusi, kilometrin päähän torpasta tapetun hirven maksakastike ja 0,5 kilometrin päästä kerätyistä puolukoista hilloa ja kotitekoisen leivän päällä samaisen hirven keitettyä kieltä. Hyvää....
_________________
Kyllä koira kova saa olla, mutta tyhmä ei.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Latvajärvi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Huh 2008
Viestejä: 468

LähetäLähetetty: 28.11.2017 18:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

JapiTre kirjoitti:


Hirven sisäfilettä, maustevoita, venepottuja ja salaattia. Kyytipojaksi punaviiniä. Rööyyhh!


Nyt on uskallettu tehdä kunnolla medium miinusta, on jo itelle siinä rajoilla että onko liian raaka. Varmaan silti hyvä, sisäfileelle tuota uskaltais kokeilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35432

LähetäLähetetty: 28.11.2017 18:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Miten raakaa lihaa pystyy syömään?
Sen verran olen barbaari että kypsennän lihan ja kalan.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mörran
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Elo 2015
Viestejä: 136
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

LähetäLähetetty: 28.11.2017 19:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kokolailla täydelliseltä näyttää kypsyys kuvan perusteella omaan silmään. Vetäytyäkin on saanu.

Eipähän sen tuosta paljon tarvitse kypsempää olla, niin hieno raaka-aine on lähestulkoon pilalla. Mutta nää on varmaan sit makuasioita, eikä niin faktoja. Haarukalla tuo varmaan suuhun menee.
_________________
Luonto, onko sinne menemistä?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kyrätulli
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Syy 2014
Viestejä: 698

LähetäLähetetty: 29.11.2017 09:29    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Raa'alla ja ei kuumentamalla kypsytetyllä lihalla on eroa. Perheessämme häviää sekä hirvenpaistista tehty tartar että peuran ulkofileestä tehty riimiliha aika nopiaan parempiin suihin. Tuo kypsennysaste japitre:n kuvassa on minulle mieleinen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35432

LähetäLähetetty: 29.11.2017 09:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Aamiaissämpylän päällä meni useampi viipale leivinuunin jälkilämmössä paistettua hirveä,sellainen makoisan rapsakka pinta ja asiallisesti sisältä kypsä,vain aavistus punaista ja mehukkuus tallella.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 132, 133, 134 ... 190, 191, 192  Seuraava
Sivu 133 Yht. 192

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com