Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
fiulir Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tam 2013 Viestejä: 1464 Paikkakunta: E-P
|
Lähetetty: 20.03.2018 10:27 Viestin aihe: |
|
|
Jaatinen voisi jakaa tuon reseptin, jos ei ole salainen? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VeeMu Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Syy 2016 Viestejä: 178 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 20.03.2018 23:47 Viestin aihe: |
|
|
Tänään laitoin kuivamaan lihat. Vähän turhan kylmät kelit kyllä vielä mutta tehty mikä tehty n.40kg poroa ja muutama kilo lammasta testiksi kuivumassa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Klpr Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Tam 2011 Viestejä: 536 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 23.03.2018 13:22 Viestin aihe: |
|
|
Tänään oli tarkoitus suolata ja huomenna laittaa roikkumaan, 10kg saksanhirvensyäntä tuli ostettua lapin lihasta. Mielellään olisin vielä viikon odottanut mutta pääsiäisenä häätyy olla reissussa niin näillä mennään... _________________ sole mikhän. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Kukkuja Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 15 Syy 2015 Viestejä: 77
|
Lähetetty: 28.03.2018 10:16 Viestin aihe: |
|
|
18 kg tehty ja valmiit on. Loppua kohti kelit parani ja soirot kypsyi vauhdilla, oikein buenoa tuli taas! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VeeMu Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Syy 2016 Viestejä: 178 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 28.03.2018 21:02 Viestin aihe: |
|
|
Tänään kävin kokeilemassa lihoja, ohkasimmat palat alkaa oleen valmiita ja suolauskin tuntu onnistuneen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
korpinpoika Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 20 Huh 2014 Viestejä: 53
|
Lähetetty: 29.03.2018 10:30 Viestin aihe: |
|
|
10.3 panin yhen tunturiporon lavan roikkumhan ja nyt viimeistä palasta vuoleskelen. Aina yhtä huonosti säilyvää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nuuska Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2008 Viestejä: 1833
|
Lähetetty: 29.03.2018 11:42 Viestin aihe: |
|
|
Viimi sunnuntaina laitoin hirvenlihat ja pari haukifilettä roikkumaan. Harvoin on ollut näin hyät kelit lihan kuivaukseen. Viikon päästä saattaa olla valmista. _________________ Sako, Riihimäki, Suomi
ABU, Svängsta, Sverige |
|
Takaisin alkuun |
|
|
VeeMu Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Syy 2016 Viestejä: 178 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 01.04.2018 14:09 Viestin aihe: |
|
|
Tuota haukea pitäs kyllä itekki joskus kokkeilla |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MikaS Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 3986
|
Lähetetty: 01.04.2018 17:12 Viestin aihe: |
|
|
Mites hauki kuivuu, ei ole koskaan tullu kokeiltua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kolopesijä Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2006 Viestejä: 2301 Paikkakunta: itä-suomi
|
Lähetetty: 02.04.2018 08:52 Viestin aihe: |
|
|
MikaS kirjoitti: | Mites hauki kuivuu, ei ole koskaan tullu kokeiltua. |
Silläi, että siitä poistuu nestettä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MikaS Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 3986
|
Lähetetty: 02.04.2018 12:22 Viestin aihe: |
|
|
täällä etelässä on pakko käyttää keinovoimaa kuivaamiseen. Nyt pääsiäisenä tuli tehtyä pari kasviskuivurillista hirvi ja peura jerkyä. Täytyy tota "kapakalaa" kanssa joskus kokeilla. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
fiulir Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tam 2013 Viestejä: 1464 Paikkakunta: E-P
|
Lähetetty: 04.04.2018 19:35 Viestin aihe: |
|
|
MikaS kirjoitti: | täällä etelässä on pakko käyttää keinovoimaa kuivaamiseen. Nyt pääsiäisenä tuli tehtyä pari kasviskuivurillista hirvi ja peura jerkyä. Täytyy tota "kapakalaa" kanssa joskus kokeilla. |
Mikä on etelää. Täällä E-P.llä oli tänä vuonna ihan optimaaliset kelit. Alle viikossa lihat valmiit. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
HAK Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 13 Lok 2014 Viestejä: 106
|
Lähetetty: 04.04.2018 19:47 Viestin aihe: |
|
|
MikaS kirjoitti: | täällä etelässä on pakko käyttää keinovoimaa kuivaamiseen. Nyt pääsiäisenä tuli tehtyä pari kasviskuivurillista hirvi ja peura jerkyä. Täytyy tota "kapakalaa" kanssa joskus kokeilla. |
Oon parina viime vuonna tehny keväällä ihan ilmakuivaamalla terassi lipan alla kuivalihaa aivan etelä-suomessa. Hirveä ja peuraa. Ja hyvin on onnistunut. Pohjoisen miehet kyllä vakuutteli että ei voi onnistua etelässä vaan hyvin on onnistunut. Eiköhän tuo menetelmä ole ollut käytössä koko suomessa aikanaan. Olosuhteet ei ole niin hyvät, kuin lapissa, mutta luulen että vaatii vaan hieman pidemmän kuivaus ajan. Tuota haukea pitääkin ottaa talteen ensi vuoden kevääksi ja kokeilumielessä tehdä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Nuuska Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2008 Viestejä: 1833
|
Lähetetty: 04.04.2018 20:22 Viestin aihe: |
|
|
Kala (hauki) kutistuu paljon enemmän kuin liha, joten suolauksen kanssa pitää olla tarkkana. 2-3 tuntia kevyessä graavissa riittää. Omaan käyttöön olen kuivannut nahatonta filettä, mutta nyt on suomustetun nahan kanssa, koska pystis on ihan hulluna kapahaukeen. Nahattoman fileen rakenne on aika hutero, joten 2-pisteen kiinnitys estää fileen tippumisen. Pyrstöpuoli alas. _________________ Sako, Riihimäki, Suomi
ABU, Svängsta, Sverige |
|
Takaisin alkuun |
|
|
HAK Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 13 Lok 2014 Viestejä: 106
|
Lähetetty: 04.04.2018 20:37 Viestin aihe: |
|
|
Nuuska kirjoitti: | Kala (hauki) kutistuu paljon enemmän kuin liha, joten suolauksen kanssa pitää olla tarkkana. 2-3 tuntia kevyessä graavissa riittää. Omaan käyttöön olen kuivannut nahatonta filettä, mutta nyt on suomustetun nahan kanssa, koska pystis on ihan hulluna kapahaukeen. Nahattoman fileen rakenne on aika hutero, joten 2-pisteen kiinnitys estää fileen tippumisen. Pyrstöpuoli alas. |
Hyvä vinkki. Oon miettiny että laittaisin pakkaseen sattumahaukia syksyltä/talvelta ja sitten suolan kautta riippumaan. Ens vuodelle menee, ei nyt haukia tullu otettua talteen eikä paljoa tullutkaan.Pakastamisella elinoituu matoriski samalla. Koiran evääksi oon miettiny kanssa noita vaikka pitää tuota maistaa kyllä. Ootko ihan ruodottomaksi fileerannu, heikentää kyllä rakennetta riiputusta ajatellen? Hapristuuko ruodot kuivauksessa?
Tuosta äsken katoin niin pari viikkoa riippunut tälle keväälle hirveä ja pienemmät palat valmiit ja hyvää tuli, eka pala tulikin maisteltua pois äsken. Isommat saa vielä riippua. Olosuhteet ei täällä etelässä varmasti huiput mutta onnistuu. Äskenkin vettä kuuro. Kuitenkin yöllä pakkasia ja päivällä käyttää vähän plussalla niin tuntuu täälläkin onnistuvan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|