OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

joko joko joko ootte laittaneet "kuivatlihat" roik
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 51, 52, 53, 54, 55  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
fiulir
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tam 2013
Viestejä: 1464
Paikkakunta: E-P

LähetäLähetetty: 20.03.2018 10:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jaatinen voisi jakaa tuon reseptin, jos ei ole salainen?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VeeMu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Syy 2016
Viestejä: 178
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 20.03.2018 23:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään laitoin kuivamaan lihat. Vähän turhan kylmät kelit kyllä vielä mutta tehty mikä tehty Rolling Eyes n.40kg poroa ja muutama kilo lammasta testiksi kuivumassa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Klpr
Kanta-asiakas


Liittynyt: 19 Tam 2011
Viestejä: 536
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 23.03.2018 13:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään oli tarkoitus suolata ja huomenna laittaa roikkumaan, 10kg saksanhirvensyäntä tuli ostettua lapin lihasta. Mielellään olisin vielä viikon odottanut mutta pääsiäisenä häätyy olla reissussa niin näillä mennään...
_________________
sole mikhän.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kukkuja
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 15 Syy 2015
Viestejä: 77

LähetäLähetetty: 28.03.2018 10:16    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

18 kg tehty ja valmiit on. Loppua kohti kelit parani ja soirot kypsyi vauhdilla, oikein buenoa tuli taas!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VeeMu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Syy 2016
Viestejä: 178
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 28.03.2018 21:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään kävin kokeilemassa lihoja, ohkasimmat palat alkaa oleen valmiita ja suolauskin tuntu onnistuneen.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
korpinpoika
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 20 Huh 2014
Viestejä: 53

LähetäLähetetty: 29.03.2018 10:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

10.3 panin yhen tunturiporon lavan roikkumhan ja nyt viimeistä palasta vuoleskelen. Aina yhtä huonosti säilyvää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nuuska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2008
Viestejä: 1833

LähetäLähetetty: 29.03.2018 11:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Viimi sunnuntaina laitoin hirvenlihat ja pari haukifilettä roikkumaan. Harvoin on ollut näin hyät kelit lihan kuivaukseen. Viikon päästä saattaa olla valmista.
_________________
Sako, Riihimäki, Suomi
ABU, Svängsta, Sverige
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
VeeMu
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Syy 2016
Viestejä: 178
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 01.04.2018 14:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tuota haukea pitäs kyllä itekki joskus kokkeilla
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3986

LähetäLähetetty: 01.04.2018 17:12    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Mites hauki kuivuu, ei ole koskaan tullu kokeiltua.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
kolopesijä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Tam 2006
Viestejä: 2301
Paikkakunta: itä-suomi

LähetäLähetetty: 02.04.2018 08:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

MikaS kirjoitti:
Mites hauki kuivuu, ei ole koskaan tullu kokeiltua.

Silläi, että siitä poistuu nestettä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
MikaS
Kanta-asiakas


Liittynyt: 17 Maa 2004
Viestejä: 3986

LähetäLähetetty: 02.04.2018 12:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Twisted Evil täällä etelässä on pakko käyttää keinovoimaa kuivaamiseen. Nyt pääsiäisenä tuli tehtyä pari kasviskuivurillista hirvi ja peura jerkyä. Täytyy tota "kapakalaa" kanssa joskus kokeilla.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
fiulir
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Tam 2013
Viestejä: 1464
Paikkakunta: E-P

LähetäLähetetty: 04.04.2018 19:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

MikaS kirjoitti:
Twisted Evil täällä etelässä on pakko käyttää keinovoimaa kuivaamiseen. Nyt pääsiäisenä tuli tehtyä pari kasviskuivurillista hirvi ja peura jerkyä. Täytyy tota "kapakalaa" kanssa joskus kokeilla.


Mikä on etelää. Täällä E-P.llä oli tänä vuonna ihan optimaaliset kelit. Alle viikossa lihat valmiit.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
HAK
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Lok 2014
Viestejä: 106

LähetäLähetetty: 04.04.2018 19:47    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

MikaS kirjoitti:
Twisted Evil täällä etelässä on pakko käyttää keinovoimaa kuivaamiseen. Nyt pääsiäisenä tuli tehtyä pari kasviskuivurillista hirvi ja peura jerkyä. Täytyy tota "kapakalaa" kanssa joskus kokeilla.


Oon parina viime vuonna tehny keväällä ihan ilmakuivaamalla terassi lipan alla kuivalihaa aivan etelä-suomessa. Hirveä ja peuraa. Ja hyvin on onnistunut. Pohjoisen miehet kyllä vakuutteli että ei voi onnistua etelässä vaan hyvin on onnistunut. Eiköhän tuo menetelmä ole ollut käytössä koko suomessa aikanaan. Olosuhteet ei ole niin hyvät, kuin lapissa, mutta luulen että vaatii vaan hieman pidemmän kuivaus ajan. Tuota haukea pitääkin ottaa talteen ensi vuoden kevääksi ja kokeilumielessä tehdä.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Nuuska
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2008
Viestejä: 1833

LähetäLähetetty: 04.04.2018 20:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kala (hauki) kutistuu paljon enemmän kuin liha, joten suolauksen kanssa pitää olla tarkkana. 2-3 tuntia kevyessä graavissa riittää. Omaan käyttöön olen kuivannut nahatonta filettä, mutta nyt on suomustetun nahan kanssa, koska pystis on ihan hulluna kapahaukeen. Nahattoman fileen rakenne on aika hutero, joten 2-pisteen kiinnitys estää fileen tippumisen. Pyrstöpuoli alas.
_________________
Sako, Riihimäki, Suomi
ABU, Svängsta, Sverige
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
HAK
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 13 Lok 2014
Viestejä: 106

LähetäLähetetty: 04.04.2018 20:37    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nuuska kirjoitti:
Kala (hauki) kutistuu paljon enemmän kuin liha, joten suolauksen kanssa pitää olla tarkkana. 2-3 tuntia kevyessä graavissa riittää. Omaan käyttöön olen kuivannut nahatonta filettä, mutta nyt on suomustetun nahan kanssa, koska pystis on ihan hulluna kapahaukeen. Nahattoman fileen rakenne on aika hutero, joten 2-pisteen kiinnitys estää fileen tippumisen. Pyrstöpuoli alas.


Hyvä vinkki. Oon miettiny että laittaisin pakkaseen sattumahaukia syksyltä/talvelta ja sitten suolan kautta riippumaan. Ens vuodelle menee, ei nyt haukia tullu otettua talteen eikä paljoa tullutkaan.Pakastamisella elinoituu matoriski samalla. Koiran evääksi oon miettiny kanssa noita vaikka pitää tuota maistaa kyllä. Ootko ihan ruodottomaksi fileerannu, heikentää kyllä rakennetta riiputusta ajatellen? Hapristuuko ruodot kuivauksessa?

Tuosta äsken katoin niin pari viikkoa riippunut tälle keväälle hirveä ja pienemmät palat valmiit ja hyvää tuli, eka pala tulikin maisteltua pois äsken. Isommat saa vielä riippua. Olosuhteet ei täällä etelässä varmasti huiput mutta onnistuu. Äskenkin vettä kuuro. Kuitenkin yöllä pakkasia ja päivällä käyttää vähän plussalla niin tuntuu täälläkin onnistuvan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle Edellinen  1, 2, 3 ... 51, 52, 53, 54, 55  Seuraava
Sivu 52 Yht. 55

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com