Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 11.02.2019 13:50 Viestin aihe: |
|
|
Lihamaisteri savonlinnassa tekee suunmyötästä metukkaa. Kysäses siltä.http://www.lihamaisteri.net/metsastajat.htm |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MikaS Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Maa 2004 Viestejä: 3984
|
Lähetetty: 11.02.2019 21:31 Viestin aihe: |
|
|
Tänään reilu 21kg Metsärannan lihaan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 11.02.2019 21:39 Viestin aihe: |
|
|
135kg puhdasta(rasvatonta) leikkoa odottaa makkarantekoon lähtöä tehtaalle mutta kokeilen oman pikkusatsin nyt ensin... Kattoo miten luonaa.
Tilasin kamat, näkee nyt miten käy... Asialliset sivut oli kyllä vironpojilla.
Tuolla lihamaisterilla oli metukkaa listoilla 10e/valmiskilo, en yhtään ihmettele kun prosessi kestää viikkotolkulla... Tosta mein satsista tulis semmoset 1300e makkarat jos tuolla teettäs... Kuka sanoo että halpaa ku makkara. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
phh Kanta-asiakas
Liittynyt: 19 Lok 2004 Viestejä: 463
|
Lähetetty: 12.02.2019 09:48 Viestin aihe: |
|
|
valmet 412s kirjoitti: | 135kg puhdasta(rasvatonta) leikkoa odottaa makkarantekoon lähtöä tehtaalle mutta kokeilen oman pikkusatsin nyt ensin... Kattoo miten luonaa.
Tilasin kamat, näkee nyt miten käy... Asialliset sivut oli kyllä vironpojilla.
Tuolla lihamaisterilla oli metukkaa listoilla 10e/valmiskilo, en yhtään ihmettele kun prosessi kestää viikkotolkulla... Tosta mein satsista tulis semmoset 1300e makkarat jos tuolla teettäs... Kuka sanoo että halpaa ku makkara. |
Pekka Puska on ihmeissään, kun vetäset tuon toistasataa kiloa makkaraa neljään kuukauteen
Raakamakkaraa on tullut aiemmin tehtyä, tätä pitää varmaankin kokeilla seuraavaksi. Nuo ilmakuivatut kinkutkin vaikutti mielenkiintoiselle, muistan lukeneeni helsinkiläisestä kaverista, joka valmisti näitä kerrostalon ullakolla. Laitetaan tämäkin työjonoon, jos botuli ei tapa metukkaa maistaessa.. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 12.02.2019 10:43 Viestin aihe: |
|
|
Eipäs takerruta pikkuseikkoihin!!! Tottakai sitä ny satakiloo syä jos hyvää o....
-Sinänsä epäonnistuminen on täysin mahdollista mutta oikea bakteerikanta, polttoaineeksi sokeria, reilu suola ja pikkusen alkoholia sekä oikea kosteus/lämpö niin eiköhän se siitä. Kylmäsavu vielä lisäksi parantanee mahdollisuuksia.... _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Quad vadis Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Mar 2011 Viestejä: 2629
|
Lähetetty: 12.02.2019 11:22 Viestin aihe: |
|
|
Olen ain kovasti ihmetellyt, miten nuo tuolla euroopassa pysyy hengissä.
Maggarat ja lihat kuivataan kosteisa lämpimissä kellareissa tai pahimmillaan desinfioimattomissa luolissa.
Torilla lihat ja kalat on ilman roiskesuojia ja kylmäkoneet on mitä on. Vihannekset on meikäläisen mittapuun mukaan jo ylikypsiä, eli biojätettä.
Missään tapauksessa kysymys ei voi olla siitä, että ihminen saattaa sopeutua olosuhteisiin ja jopa voida paremmin jos kaikkea ei tehdä Eviran ja THL:n ylihygieniaohjeiden mukaan |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 14.02.2019 11:09 Viestin aihe: |
|
|
Etelä Amerikassa lihat oli todella lämpimässä, kärpäset pörräs niissä, liha erittäin mureeta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Weatherby Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Hei 2009 Viestejä: 1587 Paikkakunta: Länsi-uusimaa
|
Lähetetty: 18.02.2019 20:22 Viestin aihe: |
|
|
Quad vadis kirjoitti: | Olen ain kovasti ihmetellyt, miten nuo tuolla euroopassa pysyy hengissä.
Maggarat ja lihat kuivataan kosteisa lämpimissä kellareissa tai pahimmillaan desinfioimattomissa luolissa.
Torilla lihat ja kalat on ilman roiskesuojia ja kylmäkoneet on mitä on. Vihannekset on meikäläisen mittapuun mukaan jo ylikypsiä, eli biojätettä.
Missään tapauksessa kysymys ei voi olla siitä, että ihminen saattaa sopeutua olosuhteisiin ja jopa voida paremmin jos kaikkea ei tehdä Eviran ja THL:n ylihygieniaohjeiden mukaan |
Hyvä kysymys kyllä... eikä taida myöskään yhtä paljon allergioita kun suomessa löytyä mistään. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 12.10.2020 09:42 Viestin aihe: |
|
|
No nyt sitten toimeen.
Peuralla lähdetään ja 10kg massa on tulossa.
4 osaa peuraa 1 osa silavaa. Kuori 45cal nanofib.
Suolaksi nitriitti/meri 50/50 suhteella.
10kg satsi 45cal kuoreen niin 26 pötköä tuli. Katiskansinkilöillä kiinni eli innovointia....
Ja nyt kylmäsavua semmoset 60h
_________________ Varisjahdin veteraani...
Viimeinen muokkaaja, valmet 412s pvm 12.10.2020 17:38, muokattu 5 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 12.10.2020 10:13 Viestin aihe: |
|
|
Jos et tykkää nii laitan osoitteen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 12.10.2020 17:46 Viestin aihe: |
|
|
Kattotaan nyt miten onnistuu.... Koitin huolella tehdä kaikki vaiheet. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 14.10.2020 10:11 Viestin aihe: |
|
|
Jaahas nyt savua mennyt 3 kierrosta, vähän kylmä aamu vaan kopissa plussaa. On alkaneet ottaa jo väriä ja tuoksu ihan mahtava.
_________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
vekev Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Jou 2016 Viestejä: 15775
|
Lähetetty: 14.10.2020 12:13 Viestin aihe: |
|
|
Voi helvata. makialta näyttää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
overkill Kanta-asiakas
Liittynyt: 01 Hel 2009 Viestejä: 1489
|
Lähetetty: 15.10.2020 12:29 Viestin aihe: |
|
|
Valmetille kysymys tuosta akkukoneella vaivaamisesta niin millainen vispilä päästä löytyy ja miten onnistuu? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|