OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Rusakko-ohjetta kaivataan pikaisesti
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2915

LähetäLähetetty: 18.01.2022 11:15    Viestin aihe: Rusakko-ohjetta kaivataan pikaisesti Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt on sousvideessä 55 asteessa rusakon filepalat ja luistaan erotellut paistit pörisemässä. Varmaan semmonen 6 tuntia ehtivät olla.

Lupasin jotain siitä illalla tehdä, mutta vähän jäi tämä valmistelu heikolle eikä jääkaapissakaan kauheasti mitään ole.

Onko ideoita? Uskoisin että kun ovat noin kauan hautuneet, niin luulisi pehmoista jo olevan. Ehkä joku kastike vaan ja pannun kautta lautaselle.

Porkkanaa ja myskikurpitsaa löytyi, eli pottua ja noita uuniisa paloina.

Ja jos menee perseelleen niin onneksi Foodora ja Woltti kulkee Smile
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hanzzi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Mar 2005
Viestejä: 817
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 18.01.2022 12:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No kastikevinkkinä voisin sanoa, että kaikelle riistalle toimiva kastike syntyy, kun ensin ruskistat lihat valurautapannulla öljy-voiseoksessa. Sit lihat folioon tekeytymään ja kuohukermapurkki pannulle paistorasvojen sekaan. Ruokalusikallinen puolukkahilloa, jauhettua mustapippuria ja suolaa maun mukaan. Pannu on hyvä ottaa levyltä pois aluksi ettei kuohu liikaa, tahtoo silti porista melkoisesti. Hiljalleen porisuttamalla sen voi sakeuttaa sen paksuiseksi kuin tykkää.

Potut ja kasvikset sitten niinku tykkäät.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Ollari
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Hei 2006
Viestejä: 12377

LähetäLähetetty: 18.01.2022 14:00    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tohon Hanzzin soossiin jos on kuivattuja sieniä heittää reilu kourallinen, niin eipä enää paremmasta väliä (sellaiselle joka sienistä tykkää).
Puolukasta en ite kyllä tykkää, niin en ole kastikkeisiin kokeillut.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaaleb
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2006
Viestejä: 3556

LähetäLähetetty: 18.01.2022 16:09    Viestin aihe: Re: Rusakko-ohjetta kaivataan pikaisesti Vastaa lainaamalla viestiä

KHaivula kirjoitti:
Nyt on sousvideessä 55 asteessa rusakon filepalat ja luistaan erotellut paistit pörisemässä. Varmaan semmonen 6 tuntia ehtivät olla.

...
Uskoisin että kun ovat noin kauan hautuneet, niin luulisi pehmoista jo olevan. Ehkä joku kastike vaan ja pannun kautta lautaselle.


Jäniksen ulkofileille riittää mainiosti 1,5 tuntia 55C Sous Vide, joten veikkaan, että ainakin nuo filepalat menee melko mössöksi kuudessa tunnissa. Infoileppa miten kävi.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2915

LähetäLähetetty: 18.01.2022 16:48    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiitos kaikille vinkeistä. Säilyyhän tuo sousvideejänö siinä pussissakin päivän kaksi, jos ei tänään saada pataan.

Vähistä värkeistä koitetaan tehdä, mutta Hanzzin ohjeen tarvikkeet löytyy kaapista. Kiitoksia vinkistä.

Samassa pussissa oli paistit ja fileet, mutta toivotaan ettei ole filee ihan hyytelöksi menneet.

Kerron miten käytiin .... sitten kun syödään
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Hanzzi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 18 Mar 2005
Viestejä: 817
Paikkakunta: Oulu

LähetäLähetetty: 18.01.2022 22:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kiinnostaa toki kuulla mitä pidit, makuasiat on niitä harvoja mistä enää voi kiistellä. Unohtui se mainita että kannattaa lastalla raapia pohjia siinä haudutuksen aikana. Lähtee kaikki maut irti. Tuosta valmiiksi haudutetusta en oo tehny, en tiedä lähteekö makua kastikkeeseen.

Tällä oon tehny hirvet, porot ja kaikki linnut. Eikä väliä onko filee vai jauhelihapihvi. Tuntuu että jauhelihasta jää enempi 'riistanmakua' ku kliinisestä fileestä. Nuo sienet toimii kyllä, joskus hifistelin ja kypsensin kaveriltani saadut suppikset ja lisäsin sit valmiiseen kastikkeeseen. Siinä oli liha jo melkein turha...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2915

LähetäLähetetty: 19.01.2022 09:40    Viestin aihe: Re: Rusakko-ohjetta kaivataan pikaisesti Vastaa lainaamalla viestiä

Kaaleb kirjoitti:
KHaivula kirjoitti:
Nyt on sousvideessä 55 asteessa rusakon filepalat ja luistaan erotellut paistit pörisemässä. Varmaan semmonen 6 tuntia ehtivät olla.

...
Uskoisin että kun ovat noin kauan hautuneet, niin luulisi pehmoista jo olevan. Ehkä joku kastike vaan ja pannun kautta lautaselle.


Jäniksen ulkofileille riittää mainiosti 1,5 tuntia 55C Sous Vide, joten veikkaan, että ainakin nuo filepalat menee melko mössöksi kuudessa tunnissa. Infoileppa miten kävi.


Tuota ... näinhän tässä juuri kävi että aivan liian pehmeäksi meni jänis. Ajattelin että ei haittaa vaikka on vähän pehmeänpääkin liha, mutta haittaisi se. Suutuntuma oli tosiaan juuri se mössö. Muuten hyvä mutta suutuntuma oli semmoinen että ei vaan tullut syömisestä mitään. Muut palat olivat vielä ihan OK, mutta filepalat käytännössä pilalla.

Harmittaa kyllä, mutta nytpä tietää että ainakin rusakon kanssa voi käydä niin että liian kauan pitää.

Kiitoksia vielä vinkeistä, vaikka itse mokasinkin jutun eikä oikein kokemuksia saatu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Kaaleb
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Syy 2006
Viestejä: 3556

LähetäLähetetty: 19.01.2022 09:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Joo, jäniksen ulkofileet kokonaisena sousvideen ja 1-1,5 tuntia riittää 55C on niin ohut ja muree.

Teeren täkkä 2 tuntia. Hirven sisäfile 2 tuntia, ulkofilettä ehkä jopa 2,5 tuntia.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2915

LähetäLähetetty: 19.01.2022 10:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaaleb kirjoitti:
Joo, jäniksen ulkofileet kokonaisena sousvideen ja 1-1,5 tuntia riittää 55C on niin ohut ja muree.

Teeren täkkä 2 tuntia. Hirven sisäfile 2 tuntia, ulkofilettä ehkä jopa 2,5 tuntia.


Teeren täkkää jokus enemmänkin pitänyt ja sitten ohuita siivuja leivälle. Hirven ulkofilettä kanssa joskus enemmän pitänyt, ja ihan ok. Rusakko meni tosiaan pilalle.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 19.01.2022 17:59    Viestin aihe: Re: Rusakko-ohjetta kaivataan pikaisesti Vastaa lainaamalla viestiä

KHaivula kirjoitti:


...


Tuota ... näinhän tässä juuri kävi että aivan liian pehmeäksi meni jänis. Ajattelin että ei haittaa vaikka on vähän pehmeänpääkin liha, mutta haittaisi se. Suutuntuma oli tosiaan juuri se mössö. Muuten hyvä mutta suutuntuma oli semmoinen että ei vaan tullut syömisestä mitään. Muut palat olivat vielä ihan OK, mutta filepalat käytännössä pilalla.

Harmittaa kyllä, mutta nytpä tietää että ainakin rusakon kanssa voi käydä niin että liian kauan pitää.

Kiitoksia vielä vinkeistä, vaikka itse mokasinkin jutun eikä oikein kokemuksia saatu.


Menikös treffit nyt ihan suteen, pehmeä jänis ei ollut sitten daamin mieleen...

-muistan jonkun muunkin panikoineen vastaavan kanssa kun piti nuoreennaisee tehdä vaikutus riistaruualla.... Myttyyn seki sillon meni muistaakseni.... Laughing


Tästäpä muistuu mieleen yksi omakohtainen treffihomma, nyt jo arvaa kertoa ja naurattaakin, homma karahti kiville ennenkuin alkoikaan ja merivartiosto pelasti hädästä.... Hauskinta oli että kaikki tapahtui kuivalla maalla. Treffikumppanin uskomatonta avarakatseisuutta pitää yhä ihailla kun soitin että ajoin auton kivenpäälle 10km ennen sovittua kahvipaikkaa ja merivartiosto on tässä apuna kun vedetään sitä pois... Naama kurassa ja vaatteet ryvettyneenä tunnin myöhässä sitten kahvittelemaan.... Sepä jäi siihen sen neidon kanssa, osin en kehdannut enää nähdä vaikka perään soitteli ja uudelleen tavata olisi halunnut.
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
KHaivula
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Kes 2013
Viestejä: 2915

LähetäLähetetty: 20.01.2022 11:13    Viestin aihe: Re: Rusakko-ohjetta kaivataan pikaisesti Vastaa lainaamalla viestiä

valmet 412s kirjoitti:
KHaivula kirjoitti:


...


Tuota ... näinhän tässä juuri kävi että aivan liian pehmeäksi meni jänis. Ajattelin että ei haittaa vaikka on vähän pehmeänpääkin liha, mutta haittaisi se. Suutuntuma oli tosiaan juuri se mössö. Muuten hyvä mutta suutuntuma oli semmoinen että ei vaan tullut syömisestä mitään. Muut palat olivat vielä ihan OK, mutta filepalat käytännössä pilalla.

Harmittaa kyllä, mutta nytpä tietää että ainakin rusakon kanssa voi käydä niin että liian kauan pitää.

Kiitoksia vielä vinkeistä, vaikka itse mokasinkin jutun eikä oikein kokemuksia saatu.


Menikös treffit nyt ihan suteen, pehmeä jänis ei ollut sitten daamin mieleen...

-muistan jonkun muunkin panikoineen vastaavan kanssa kun piti nuoreennaisee tehdä vaikutus riistaruualla.... Myttyyn seki sillon meni muistaakseni.... Laughing


Tästäpä muistuu mieleen yksi omakohtainen treffihomma, nyt jo arvaa kertoa ja naurattaakin, homma karahti kiville ennenkuin alkoikaan ja merivartiosto pelasti hädästä.... Hauskinta oli että kaikki tapahtui kuivalla maalla. Treffikumppanin uskomatonta avarakatseisuutta pitää yhä ihailla kun soitin että ajoin auton kivenpäälle 10km ennen sovittua kahvipaikkaa ja merivartiosto on tässä apuna kun vedetään sitä pois... Naama kurassa ja vaatteet ryvettyneenä tunnin myöhässä sitten kahvittelemaan.... Sepä jäi siihen sen neidon kanssa, osin en kehdannut enää nähdä vaikka perään soitteli ja uudelleen tavata olisi halunnut.


Mietinkin jo että eikö täällä ole toista pervoa joka tuon munansaannoksen huomaa Smile

Eivät onneksi olleet treffit vaan ihan perheen perus ruoka. Toisaalta pojalla oli tyttöystävä kylässä. Ei ole käsittääkseni kasvissyöjä, mutta olisi hyvinkin tuon jänömakuelämyksen jälkeen voinut olla. Kävin kyllä noeasti ilmoittamassa että ei olekaa jänistä vaan nugetteja.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Sigamees
Kanta-asiakas


Liittynyt: 09 Mar 2008
Viestejä: 11241

LähetäLähetetty: 20.01.2022 11:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kaaleb kirjoitti:
Joo, jäniksen ulkofileet kokonaisena sousvideen ja 1-1,5 tuntia riittää 55C on niin ohut ja muree.


Just viikonloppuna heitin vaan 1vrk marinoinnin jälkeen kokonaisena pannulle. Sopiva kypsyyn ja leikkaa siivuiksi. Ei voi sitkeäksi haukkua.
_________________
Running target!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
vonnegut
Kanta-asiakas


Liittynyt: 02 Jou 2008
Viestejä: 896
Paikkakunta: Länsrannikko

LähetäLähetetty: 10.02.2022 10:13    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Rusakko on metson ohella toinen vahvemman makuinen riistaeläin, joka kestää myös harkittua maustamista. Perinteisesti luineen keittäen tai uunipadassa hauduttaen saa mahtavat liemipohjat.

Riisi on tuntunut perunaa osuvammalta lisukkeelta rusakon kaverina ja sweet chilin kokeilut rasvaisen uunirusakon lihoissa on osunut omille makunystyröille, pakollisen pippurin kaverina.

Siispä russon liemeen vaikka herkkutattihöystöinen risotto. Lihat valurautapannun kautta pullet porkin näköiseksi ruskistettuna ja sweet chilin tuella.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20483
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 22.02.2024 11:42    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Meilläpäin on aika lailla katoavaa kansanperinnettä tuo rusakkoajo suomenajokoiralla. No, jonkun verrankin on sitten rusakkohommaa noilla matalilla pikkusorkkahommiin sopivilla ajokeilla.

Jonkinmoinen sesonkiaika rusakkorintamalla tuntuu olevan nykyään tuo ”peltokyttäys”, kun kausi kääntyy päätökseen, on hankikannot ja kuutamoaikaa. Toki peltokyttäykseen kannustaa nuo isännätkin, paalivahinkojen takia.

Helpostihan siinä käy sitten niin, että kohtuu lyhyeen aikaikkunaan tulee sitten sitä rusakkoa jonkun verran. Aika vahvasti viikonloppuna keskusteltiin, että ”ei sitä rusakkoa pysty kyllä määrättömästi syömään”.

Liekö rusakossakin vähän se, että on repertuaarissa vain se yksi kokkaustapa. Ja tuota varioimalla voisi se ”rusakon tökkiminen” vähentyä.

Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
poikamehto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Mar 2006
Viestejä: 2230
Paikkakunta: Koillismaa

LähetäLähetetty: 22.02.2024 15:25    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kokeile jäisistä fileistä se perinteinen käristys vuolla ja siitä ko tekkee lapinukonkeiton, niin jo on maittavaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com