Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
webram Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Tou 2005 Viestejä: 702
|
Lähetetty: 27.03.2024 10:19 Viestin aihe: Mitäpä pääsiäispöytään? |
|
|
Miotäpä arvoisa cuormet-komppania on suunnitellut pääsiäispöytään? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Peto Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 10297 Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.
|
Lähetetty: 27.03.2024 11:51 Viestin aihe: |
|
|
Huippu uutuus testiin, gluteeniton mämmi. _________________ Vaikka muu häviää, niin metsästys jää. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Havumetsä Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Syy 2012 Viestejä: 1118 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 27.03.2024 12:15 Viestin aihe: |
|
|
Jänistähän se on syötävä. Varmaan aurajuustoinen jänispata. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 27.03.2024 12:40 Viestin aihe: |
|
|
Palvisaunassa juuri tulossa possua, hirveä, peuraa ja kaurista, viimesatsin kylmäsavustettua merilohta ottaa pakastimesta, lämminsavulohta tai siikaa kumpaa sattuu olemaan, siitä voisi ruisnappeihin tehdä moussea, pikku punasipulihake pintaan, reilun perunamuusin kylkeen niin eiköhän sillä jo.....
Saaristolaisleipää ja voisilmäpullia pari peltiä....
Jos niin itse tekisi sinappia vielä, oispa makeaa kinkun kaveriksi sipaista..... _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
heiluri Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Mar 2006 Viestejä: 35430
|
Lähetetty: 27.03.2024 13:22 Viestin aihe: |
|
|
Hirvee, mämmiä, lohta ja leivonnaisia. _________________ Kertalaakiyhdistys |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15769
|
Lähetetty: 27.03.2024 13:49 Viestin aihe: |
|
|
Lidlissä oli viime viikolla kotimainen luomukaritsan paisti tarjouksessa, tai ainakin myynnissä. Kyselin lapsilta ostettaisiinko, aika kielteinen reaktio, en sitten ostanut, itseä olisi kiinnostanut. Kostoksi ostin sitten pari pakettia kotimaista karitsan jauhelihaa ja anjovisfileitä, joku päivä syödään vorschmackia. Aika paljon tullut syötyä lammasta, pöndellä oli paljon tarjolla ja nytkin on lammastila naapurissa, olisko lapset jo vähän tyrtyneet. Vähän sellaista näpertelyähän se on mutta syödäänhän rapujakin.
Entinen työkaveri pisti facessa kuvan kinkusta, vähän hymähdytti mutta toden totta, cittarissa oli pikkukinkkuja tarjolla, ihan tuorekamaa, ei pakkasessa. Ei tunnu kuitenkaan ihan pääsiäisruualta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 27.03.2024 14:21 Viestin aihe: |
|
|
Täälläpäin on ollut perinnetapana ostaa joulun jälkeen alesta kinkku pääsiäispöytään, eli ennevanhaan syksyn teurastuksista toinen kinkku syötiin jouluna ja se toinen seuraavana juhlapyhänä eli pääsiäisenä....
Miten se lammas sen kummempi pääsiäisruoka, perustuuko johkin vanhoihin monttuhommiin sitten, viulusta voimaa nousta?
Mämmi tosiaan jäi, sitä se rove piisaa kerran vuotee.....
Noista juhlista juhannus lie vapaamielisin ruuiltaan, joulu on sitten eniten kaavoihin kangistunut, vappuna munkinpuoli ja sima.... _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tumpeelo Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2014 Viestejä: 5996 Paikkakunta: 06/09
|
Lähetetty: 27.03.2024 15:10 Viestin aihe: |
|
|
Prismasta ostin viimevuonna kaksi (NZ) lampaan paistia. Oli sitten ehkä huonointa lihaa mitä on tullut ikinä ostettua, että niiitä en ainakaan suosittele.
Pitääpä katsoa jos tulisi joulukinkku jostain vastaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15769
|
Lähetetty: 27.03.2024 15:23 Viestin aihe: |
|
|
Itse tykkään lampaan mausta. Viulun paistaminen on hankalaa, luu hidastaa kypsymistä, toisaalta kova paahtaminen tekee pinnasta pahvia. Sikäli paisti voisi olla helpompi. Pöndellä asuttiin paistelin noita viuluja leivinuunissa, valkosipulin kynnet upotettuna, kermakahvilla valellen. Aika homma, uuni ei saa olla liian kuuma ja toisaalta jäähtyykin. Ja aika pieninä palasina liha tuossa on, jos kalvoja vierastaa. On meillä nytkin "leivinuuni" joskin kinkut tulee paistettua sähköuunissa, edellä mainituista syistä.
Mämmi unohtui itseltäkin, unohtui kyllä edelliskerralla kaupassakin. Tästäkin keskustelin jälkikasvun kanssa, "yksi rove riittää". Onhan tuokin samanlaista "juhlapyhäruokaa" mitä kinkut ja paistit, syö kun on nälkä eikä viitsi laittaa oikeasti ruokaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 27.03.2024 15:32 Viestin aihe: |
|
|
Näkyi kotimainen karitsan kare olevan sittarissa 60e kilo, kun joku mainos tuli. Aika tömäkkä alkaa olla hinta. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
late2 Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Elo 2004 Viestejä: 15769
|
Lähetetty: 27.03.2024 15:54 Viestin aihe: |
|
|
Kare on ulkofile plus luut. Aika raju hinta, taisi tuo jauheliha olla parikymppiä kilo, paisti olisi ollut samaa. Pöndellä asuttiin niin lammas oli arkiruokaa, lähinnä file, kympin kilo, sama hinta sisä- ja ulkofileelle. Listahinta, vaimo saattoi saada halvemmallakin. Viime vuonna naapuri puhui että olisi lenkkajalka karitsa,"otatko". En ottanut, edellä mainituista syistä. Olen ottanut, tallin takavajassa on köysilenkki että saa karitsanruhon roikkumaan. Onko se sellainen "jäniksennylkymaja" mitä kuhna joskus kaipaili. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Voitt0 Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Kes 2013 Viestejä: 1205 Paikkakunta: Keski-Suomi
|
Lähetetty: 27.03.2024 15:58 Viestin aihe: |
|
|
Lahtinen kirjoitti: | Näkyi kotimainen karitsan kare olevan sittarissa 60e kilo, kun joku mainos tuli. Aika tömäkkä alkaa olla hinta. |
Kävin eilen lihakaupassa hakemassa verkkosukkaa savulihoille niin jäi mukaan NZ pakaste karitsan karetta paketti, alle puolet ym kilohinnasta. Verkkosukassa kauriin kinkku ilman luuta ja muutama hirven kappale häkäpöntössä. Miniosasto tilas jauhelihapihvejä (hirveetä). Kaipa noilla yhden pitemmän vkonlopun lihapuoli kuittaantuu. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
valmet 412s Kanta-asiakas
Liittynyt: 13 Maa 2004 Viestejä: 17039 Paikkakunta: pohjois-stakunta
|
Lähetetty: 27.03.2024 18:10 Viestin aihe: |
|
|
late2 kirjoitti: | . Viulun paistaminen on hankalaa, luu hidastaa kypsymistä, . |
Olen kyllä sitämieltä että paremmin kypsyy kun on se luu, luu johtaa lämmöt sinne sisälle....
Voitt0 kirjoitti: | Verkkosukassa kauriin kinkku ilman luuta ja muutama hirven kappale häkäpöntössä. . |
Näin palvarin näkökulmasta suosittelen savuhommissa että luu saa olla paikoillaa, potkan kun katkaisee tilaa viemästä.... On helpompi suolailla ja lopputulos parempi kun leikkopintaa vähemmän....
Juuri tuli samalta kaverilta palviin sekä kokonaisia että luistettuja kauriinperseitä....
Veikkaan että seuraavat on kokonaisia. _________________ Varisjahdin veteraani... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
jussi72 Kanta-asiakas
Liittynyt: 22 Jou 2004 Viestejä: 1656
|
Lähetetty: 27.03.2024 21:03 Viestin aihe: |
|
|
Yksi teeri ja pyy on vielä pakkasessa. Niistä jos jotain värkkäisi, ja alkuun ehkä parsaa. Mämmiä kermalla jälkkäriksi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Larsen Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2012 Viestejä: 2907
|
Lähetetty: 28.03.2024 20:17 Viestin aihe: |
|
|
Leipäjuustosalaattia, uusia perunoita Egyptistä keitettynä, hiiligrilliin herkkusieniä täytteineen, tankoparsaa, peuran ulkofilettä. Grillauksen lisäksi, lohen savustus, kalavoileipäkakkua ja itsetehtyä kääretorttua viime kauden marjoista. Runsaasti eri viinejä kuplilla ja ilman |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|