OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitäpä pääsiäispöytään?
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
webram
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Tou 2005
Viestejä: 702

LähetäLähetetty: 27.03.2024 10:19    Viestin aihe: Mitäpä pääsiäispöytään? Vastaa lainaamalla viestiä

Miotäpä arvoisa cuormet-komppania on suunnitellut pääsiäispöytään? Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Peto
Kanta-asiakas


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 10297
Paikkakunta: Tre/P-pohjanmaa.

LähetäLähetetty: 27.03.2024 11:51    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Huippu uutuus testiin, gluteeniton mämmi.
_________________
Vaikka muu häviää, niin metsästys jää.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Havumetsä
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Syy 2012
Viestejä: 1118
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 27.03.2024 12:15    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Jänistähän se on syötävä. Varmaan aurajuustoinen jänispata.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 27.03.2024 12:40    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Palvisaunassa juuri tulossa possua, hirveä, peuraa ja kaurista, viimesatsin kylmäsavustettua merilohta ottaa pakastimesta, lämminsavulohta tai siikaa kumpaa sattuu olemaan, siitä voisi ruisnappeihin tehdä moussea, pikku punasipulihake pintaan, reilun perunamuusin kylkeen niin eiköhän sillä jo.....

Saaristolaisleipää ja voisilmäpullia pari peltiä....

Jos niin itse tekisi sinappia vielä, oispa makeaa kinkun kaveriksi sipaista.....
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
heiluri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Mar 2006
Viestejä: 35429

LähetäLähetetty: 27.03.2024 13:22    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvee, mämmiä, lohta ja leivonnaisia.
_________________
Kertalaakiyhdistys
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15769

LähetäLähetetty: 27.03.2024 13:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lidlissä oli viime viikolla kotimainen luomukaritsan paisti tarjouksessa, tai ainakin myynnissä. Kyselin lapsilta ostettaisiinko, aika kielteinen reaktio, en sitten ostanut, itseä olisi kiinnostanut. Kostoksi ostin sitten pari pakettia kotimaista karitsan jauhelihaa ja anjovisfileitä, joku päivä syödään vorschmackia. Aika paljon tullut syötyä lammasta, pöndellä oli paljon tarjolla ja nytkin on lammastila naapurissa, olisko lapset jo vähän tyrtyneet. Vähän sellaista näpertelyähän se on mutta syödäänhän rapujakin.

Entinen työkaveri pisti facessa kuvan kinkusta, vähän hymähdytti mutta toden totta, cittarissa oli pikkukinkkuja tarjolla, ihan tuorekamaa, ei pakkasessa. Ei tunnu kuitenkaan ihan pääsiäisruualta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 27.03.2024 14:21    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Täälläpäin on ollut perinnetapana ostaa joulun jälkeen alesta kinkku pääsiäispöytään, eli ennevanhaan syksyn teurastuksista toinen kinkku syötiin jouluna ja se toinen seuraavana juhlapyhänä eli pääsiäisenä....


Miten se lammas sen kummempi pääsiäisruoka, perustuuko johkin vanhoihin monttuhommiin sitten, viulusta voimaa nousta?


Mämmi tosiaan jäi, sitä se rove piisaa kerran vuotee.....

Noista juhlista juhannus lie vapaamielisin ruuiltaan, joulu on sitten eniten kaavoihin kangistunut, vappuna munkinpuoli ja sima....
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tumpeelo
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Jou 2014
Viestejä: 5996
Paikkakunta: 06/09

LähetäLähetetty: 27.03.2024 15:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Prismasta ostin viimevuonna kaksi (NZ) lampaan paistia. Oli sitten ehkä huonointa lihaa mitä on tullut ikinä ostettua, että niiitä en ainakaan suosittele.

Pitääpä katsoa jos tulisi joulukinkku jostain vastaan.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15769

LähetäLähetetty: 27.03.2024 15:23    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Itse tykkään lampaan mausta. Viulun paistaminen on hankalaa, luu hidastaa kypsymistä, toisaalta kova paahtaminen tekee pinnasta pahvia. Sikäli paisti voisi olla helpompi. Pöndellä asuttiin paistelin noita viuluja leivinuunissa, valkosipulin kynnet upotettuna, kermakahvilla valellen. Aika homma, uuni ei saa olla liian kuuma ja toisaalta jäähtyykin. Ja aika pieninä palasina liha tuossa on, jos kalvoja vierastaa. On meillä nytkin "leivinuuni" joskin kinkut tulee paistettua sähköuunissa, edellä mainituista syistä.

Mämmi unohtui itseltäkin, unohtui kyllä edelliskerralla kaupassakin. Tästäkin keskustelin jälkikasvun kanssa, "yksi rove riittää". Onhan tuokin samanlaista "juhlapyhäruokaa" mitä kinkut ja paistit, syö kun on nälkä eikä viitsi laittaa oikeasti ruokaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Lahtinen
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 20483
Paikkakunta: Suur-Satakunta

LähetäLähetetty: 27.03.2024 15:32    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Näkyi kotimainen karitsan kare olevan sittarissa 60e kilo, kun joku mainos tuli. Aika tömäkkä alkaa olla hinta.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
late2
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Elo 2004
Viestejä: 15769

LähetäLähetetty: 27.03.2024 15:54    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kare on ulkofile plus luut. Aika raju hinta, taisi tuo jauheliha olla parikymppiä kilo, paisti olisi ollut samaa. Pöndellä asuttiin niin lammas oli arkiruokaa, lähinnä file, kympin kilo, sama hinta sisä- ja ulkofileelle. Listahinta, vaimo saattoi saada halvemmallakin. Viime vuonna naapuri puhui että olisi lenkkajalka karitsa,"otatko". En ottanut, edellä mainituista syistä. Olen ottanut, tallin takavajassa on köysilenkki että saa karitsanruhon roikkumaan. Onko se sellainen "jäniksennylkymaja" mitä kuhna joskus kaipaili.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Voitt0
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Kes 2013
Viestejä: 1205
Paikkakunta: Keski-Suomi

LähetäLähetetty: 27.03.2024 15:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Lahtinen kirjoitti:
Näkyi kotimainen karitsan kare olevan sittarissa 60e kilo, kun joku mainos tuli. Aika tömäkkä alkaa olla hinta.


Kävin eilen lihakaupassa hakemassa verkkosukkaa savulihoille niin jäi mukaan NZ pakaste karitsan karetta paketti, alle puolet ym kilohinnasta. Verkkosukassa kauriin kinkku ilman luuta ja muutama hirven kappale häkäpöntössä. Miniosasto tilas jauhelihapihvejä (hirveetä). Kaipa noilla yhden pitemmän vkonlopun lihapuoli kuittaantuu.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
valmet 412s
Kanta-asiakas


Liittynyt: 13 Maa 2004
Viestejä: 17039
Paikkakunta: pohjois-stakunta

LähetäLähetetty: 27.03.2024 18:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

late2 kirjoitti:
. Viulun paistaminen on hankalaa, luu hidastaa kypsymistä, .


Olen kyllä sitämieltä että paremmin kypsyy kun on se luu, luu johtaa lämmöt sinne sisälle....


Voitt0 kirjoitti:
Verkkosukassa kauriin kinkku ilman luuta ja muutama hirven kappale häkäpöntössä. .


Näin palvarin näkökulmasta suosittelen savuhommissa että luu saa olla paikoillaa, potkan kun katkaisee tilaa viemästä.... On helpompi suolailla ja lopputulos parempi kun leikkopintaa vähemmän....
Juuri tuli samalta kaverilta palviin sekä kokonaisia että luistettuja kauriinperseitä....

Veikkaan että seuraavat on kokonaisia. Cool
_________________
Varisjahdin veteraani...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
jussi72
Kanta-asiakas


Liittynyt: 22 Jou 2004
Viestejä: 1656

LähetäLähetetty: 27.03.2024 21:03    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Yksi teeri ja pyy on vielä pakkasessa. Niistä jos jotain värkkäisi, ja alkuun ehkä parsaa. Mämmiä kermalla jälkkäriksi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Larsen
Kanta-asiakas


Liittynyt: 08 Elo 2012
Viestejä: 2907

LähetäLähetetty: 28.03.2024 20:17    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Leipäjuustosalaattia, uusia perunoita Egyptistä keitettynä, hiiligrilliin herkkusieniä täytteineen, tankoparsaa, peuran ulkofilettä. Grillauksen lisäksi, lohen savustus, kalavoileipäkakkua ja itsetehtyä kääretorttua viime kauden marjoista. Runsaasti eri viinejä kuplilla ja ilman Very Happy
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2  Seuraava
Sivu 1 Yht. 2

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com