Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 11.11.2006 00:06 Viestin aihe: Ruokaa peurasta |
|
|
Selasin nää sivut otsikoiden mukaan läpi ja en löytänyt niistä mainintaa peurasta. Tässä pari kappaletta:
Peuranlihakeitto n. 4 hengelle:
Peuran niska on aivan erinomainen vanhanajan lihakeiton raaka-aine:
Pilkotaan sopivankokoisiin paloihin ja laitetaan kiehumaan kattilaan väljässä vedessä.(pari senttiä vettä yli palojen) Kun vesi alkaa kiehua, niin silloin pitää olla tarkkana! Pienennä heti lämpö ja ota kauhalla se ruskea vaahto pois sitä mukaa kun sitä nousee pintaan.(sen pitää kyllä kiehua koko ajan, mutta ei porisemalla. Näin saat kirkkaan liemen.) Kun tämä on tehty, niin lisää keitokseen suola ja mausteet (maustepippuri ja valkopippuri yleensä riittää) Nyt on aikaa pilkkoa kasvikset! (Se saa rauhassa muhia tunnin verran) Pieni pala selleriä, muutama porkkana, pala lanttua ja yksi purjosipuli. (Ei se valkosipulikaan pahaa tee, jos siitä tykkää.) Lisää ne keitokseen ja ala kuorimaan perunoita. Pilko perunat n. 2*2 cm:n kokoisiksi (penemmätkin käy), ja laita ne keittoon kiehumaan. Vähän ennen, kuin perunat on kypsiä, niin leikkaa joukkoon runsaasti persiljaa!
Bon appetit.
Raaka-aine
Paloiteltuna kattilassa. Ei muuta, kuin tulta alle:
Vaahto pois
Tarvittavat lisukkeet. (mulla ei ollut purjoa. Piti tyytyä noihin tavallisiin)
Rehut pilkottuna
Lihat eroon luista ja niiden pienentäminen
Perunat pilkottuna
Loppusilausta vailla
Bon appetit
Peurapaistos yhdelle hengelle:
Yksi peuran sisäfile, nokare peuran rasvaa,pieni sipuli ja pieni punasipuli ja 3 valkosipulin kynttä, ruokalusikallinen hienonnettua kuivattua kanttarellia,suolaa, pippurisekoitusta, vettä, Yksi iso peruna, vajaa desi kermaa.Valurautapannu ja siihen kansi.(siinä ne tärkeimmät)
_________________
Viimeinen muokkaaja, Vilperi pvm 17.02.2008 10:17, muokattu 1 kertaa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tursas ***
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 2643
|
Lähetetty: 11.11.2006 23:18 Viestin aihe: |
|
|
Hyvä soppa.
Jos omistaa leivinuunin, sopasta tulee todella suunmyötäistä n. 100-asteisessa uunissa yön yli hauduttamalla. Aamulla pottujen kuorinta ja keitto.
Lihakeitto on myös niitä ruokia, jotka vain paranevat uudelleen lämmitettäessä. _________________ Totuus löytyy Elovenasta. Ongelmana on vain se, ettei kukaan tiedä, mistä paketista. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
olsa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Mar 2006 Viestejä: 3024
|
Lähetetty: 14.12.2006 22:30 Viestin aihe: |
|
|
Tosi hienoja ohjeita, näin on tullut tehtyä.Kaikkein suositummaa on lopuista,hyvin peratuista lihoista joista on tali tarkkaan poistettu.Sitten purkkiin,somerolla on suosituin paikka ainakin.10%sikaa mukaan. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tursas ***
Liittynyt: 06 Syy 2004 Viestejä: 2643
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 19.12.2006 11:52 Viestin aihe: |
|
|
Millä tavalla Tursas mä olen sinua loukannut, kun jaksat aina V-I-T-T-U-I-L-L-A !!!! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Over&Under ***
Liittynyt: 23 Syy 2004 Viestejä: 395
|
Lähetetty: 19.12.2006 14:52 Viestin aihe: |
|
|
Ehkä sä Vilperi vain olet joidenkin mielestä hieman kummallinen, etten sanoisi hassu tyyppi. Mahtaisiko johtua siitä? _________________ jepjep... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 19.12.2006 18:32 Viestin aihe: |
|
|
Over&Under: Luuleksää tosiaan, että ne jotka jaksaa istua ja tsekata näitäkin palstoja on täysin järjissään?? Eli tunnustan olen sekä kummallinen että hassu! _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
tavis Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 31 Hei 2006 Viestejä: 63
|
Lähetetty: 20.12.2006 00:58 Viestin aihe: |
|
|
Hyviä reseptejä toki, varsinkin keitto, mutta sisäfilettä ei kannattaisi hauduttaa. Siihen tarkoitukseen kelpaa paistit paremmin. Marinadi ja ruskistus pannulla sekä sopiva kastike (esim. madeirapohjainen) niin sisäfile on suussa sulavaa. Ehdottomasti pitää olla punainen sisältä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 08.04.2009 17:39 Viestin aihe: |
|
|
Yhdistä nää Vilperi saman otsikon alle! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
DPM Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Elo 2008 Viestejä: 972
|
Lähetetty: 08.04.2009 17:44 Viestin aihe: |
|
|
Kenenköhän kompostista Vilperi aina ton juures/vihannesosastonsa ottaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Anguilla Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tou 2008 Viestejä: 584
|
Lähetetty: 05.10.2009 12:09 Viestin aihe: |
|
|
Miten olette yleensä esikäsitelleet peuran lihoja? Minusta on aika työlästä poistaa kaikkea rasvaa ennen pakastusta. Niska ja lapalihat olen pilkkonut pieniksi paloiksi ja poistanut rasvan tarkasti. fileet ja takapaistit olen laittanut pakkaseen kokonaisina. Toiset vissiin syö peuran rasvaa mutta minusta siinä on pistävän paha maku. Mites muut tekee lihoille? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 06.10.2009 11:14 Viestin aihe: |
|
|
Miksi rasva pitää poistaa? Toki sellaiset köntit joista saisi sydämen ympärille rullaamalla kynttilän voivat olla tikkuisia, mutta rasva kuuluu asiaan peurassa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Vilperi ***
Liittynyt: 22 Elo 2005 Viestejä: 10580 Paikkakunta: Espoo/Kangasala
|
Lähetetty: 06.10.2009 11:49 Viestin aihe: |
|
|
Tuossa foto nuoresta peurasta nylkyvaiheessa:
Ja ei sitten mitään veetuiluja taustoista; ainoa paikka missä pystyin lämmön pitämään plussan puolella!!
Rasvaa löytyy nuoreltakin elukalta runsaasti ja itse poistin vain paksuimmat koska se on yksi niistä harvoista riistalajeista jotka eivät tarvitse possua seurakseen ruuaksi valmistattaessa. Se miten kukakin haluaa sen paistinsa irroittaa, mutta kokemuksesta tiedän että kun esim. takapaisteja eroitellaan toisistaan kalvoja seuraten, niin sieltä sisältäkin "rasvapallukoita" löytyy!
Vanhaa pukkia en ole päässyt käsittelemään; väittävät sen vaativan aika täydellisen rasvanpoiston!?? _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Jussio Kanta-asiakas
Liittynyt: 09 Maa 2004 Viestejä: 696
|
Lähetetty: 06.10.2009 12:22 Viestin aihe: |
|
|
No, sen verran takaisin, että pukissa rasva on tikkuisinta. Naaraassa rasvaa on enemmän, mutta ei ihan yhtä tujua. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Anguilla Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Tou 2008 Viestejä: 584
|
Lähetetty: 06.10.2009 12:36 Viestin aihe: |
|
|
Jahas, ette siis katso rasvan poistoa tarpeelliseksi. Jostain syystä en itse ole ihastunut peuran rasvan makuun ja olen siksi pyrkinyt poistamaan sen melko tarkkaan. Peurastahan saa tosi herkullista pataruokaa kun hauduttaa sen rautapadassa paloina kerman, suppilovahveroiden ja kuivattujen luumujen kanssa 150C 4 tuntia. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|