Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 25.01.2007 10:53 Viestin aihe: Mitä syödään metsällä/metsässä |
|
|
Heräsi idea tuolta toisesta aiheesta...
Mitä porukka syö ja tekee metsästysreissuilla? Itse suosin reissuilla metodia -sitä syödään mitä metsä antaa. Toki on tullut muutakin ruokaa metsään ja reissuille kannettua kuin pelkkää riistaa. T
Tuo ruuanlaitto on vaan niin pirun mukavaa puuhaa ja kun tykkää hyvästä ruuasta metsällä niin miksi sitä ei siellä myös tekisi siellä.
Hirvijahdissa syksyllä valmistuu usein päivän päätteeksi majalla hirveä eri muodoissa. Pari esimerkkiä, hirvikäristys, sinihomejuustoinen hirvi, chilihirvi, karjalanpaisti hirvestä (laitetaan aamulla leivinuuniin muhimaan), hirvikeitto ja joskus myös tulee liekitettyä hirvenmaksaakin tehtyä... Yleensä kotiseudun mettästysmajalla pöydät notkuu vielä kalasta (siika, lohi ja muikku) eri jalostusmuodoissa.
Lintujahdissa tuli mm viimesyksynä tehtyä mm. autiotuvalla kermainen teeripata perunamuussilla, Pekoniteertä + keitetyt perunat ja porkkanat.
Pitää kaivaa tänne kuvia noilta mettästysreissuilta joissa on ruokaa tehty metsässä/kämpällä...
Haahkajahdista jokunen vuosi sitten:
Kokkimme (En itse) vääntää hirvikäristyksen tapaista porukalle.
Viimeksi tuli luolajahdissa syötyä erittäin hyvä ateria metsässä. Meny sisälsi: Lohkoperunat, peuranfilettä ja punaviinikastike... Päivän jo hämärtäessä medium peuranfile kyseisillä lisukkeilla maistui taivaalliselta...
Mites muilla? Minkälaista jälkeä tulee? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juha Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Maa 2004 Viestejä: 1001 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 25.01.2007 11:49 Viestin aihe: |
|
|
Knorrin Carbonara. Ei edes rakovalkea laavun edessä muuta sitä makua
yhdeksäntenä päivänä... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
susihiisi Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2006 Viestejä: 1396 Paikkakunta: Työvoimapula
|
Lähetetty: 25.01.2007 12:22 Viestin aihe: Mitä syödään... |
|
|
Juha kirjoitti: | Knorrin Carbonara. Ei edes rakovalkea laavun edessä muuta sitä makua
yhdeksäntenä päivänä... |
Yleensä se on pussiosasto. Päiväretkellä lenksu, kahvi ja kalja. Kuten topicin aloittajan kuvista näkee, vaatii gourmet jonkun verran esivalmistelua, tavaroiden roudausta ja ennenkaikkea hyvät puitteet. _________________ Joka sialle joulu koittaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Mippi Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Lok 2005 Viestejä: 1384 Paikkakunta: Lappi
|
Lähetetty: 25.01.2007 22:30 Viestin aihe: |
|
|
Hirvikäryä talvella ko ei sula reppuun, kesäällä suolaläskiä, silavaa, kyröläistä, makkaraa, pekonia ja lihamureketta. Lisukkeena pottua ja rukiista. jälkiruokana useasti lettuja..taikina tehdään kotona pulloon. _________________ Eihän sitä kukhan jaksa... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 26.01.2007 14:44 Viestin aihe: |
|
|
Vaatiihan se tietty pientä vaivaa tuo kokkailu eräreissuilla...
Kumminkin usein on niin helposti järjestettävissä nuo puitteet, että näen vaivanarvoiseksi. Yleensä on joku tukikohta jossa on mahdollisuus tehdä kunnolla ruokaa. Hommahan muuttuu sitten jos lähtee vaeltamaan viikoksi korpeen ja pitää kantaa viikon "lisukkeet" matkassa.
Riippuu aina kantomatkasta mitä ruuanvalmistusreperttuaaria kehtaan kantaa mukana. Pienimmillään selvitään trangian paketilla ja suurimmillaan on ollut matkassa metrin levyinen paellapannu kaasupolttimineen. Yleensä hyvin yksinkertaisillakin välineillä saa tehtyä todella hyviä ruokia. Mausteet joita itse tykkään käyttää ei paina paljon, kastikkeita saa suhteellisen valmiina (lisää vain vesi) tyyppisenä. Silloin kun kulkuneuvolla pääsee alta kilometrin päähän tukikohdasta niin rojun ja romppeen märällä ei ole juurikaan merkitystä.
Hyvä ruoka, parempi mieli |
|
Takaisin alkuun |
|
|
speedhead Kanta-asiakas
Liittynyt: 15 Huh 2004 Viestejä: 146 Paikkakunta: Pohjois-Karjala
|
Lähetetty: 26.01.2007 15:04 Viestin aihe: |
|
|
Vähälläkin vaivalla voi saada gourmeeta. Esimerkiksi maksaa viipaloituna ja marinoituna repun pohjalle muovipussiin, paistetaan nuotiolla tikussa tai halstarissa. mmmmm..... yksinkertaista kuin makkaran paisto. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 26.01.2007 20:35 Viestin aihe: |
|
|
mehtäläisen evväitä työ syöttä siellä tien vieressä:myö tilattaan tuonne perukkaan chez dominiquesta evväät täyvellä kattauksella!!Eikait sitä vähemmällä metälle Voe helevett1 teijän kans _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 26.01.2007 20:43 Viestin aihe: |
|
|
En ymmärrä miten joku jaksaa kantaa metälle tuommosen määrän tavaraa!?Tai sitten ei olla kun pitkää viikonloppua viettämässä metästysseuran kodalla/kämpällä ja mersu hyrisee 5 metrin päässä ja luullaan olevamme erällä Mutta mukavaa se on se pitkän vkl:n viettäminenkin....ja vielä kun ois naisia... _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Loikka ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 948 Paikkakunta: Kotimaa
|
Lähetetty: 26.01.2007 21:02 Viestin aihe: |
|
|
petra kirjoitti: | En ymmärrä miten joku jaksaa kantaa metälle tuommosen määrän tavaraa!?Tai sitten ei olla kun pitkää viikonloppua viettämässä metästysseuran kodalla/kämpällä ja mersu hyrisee 5 metrin päässä ja luullaan olevamme erällä Mutta mukavaa se on se pitkän vkl:n viettäminenkin....ja vielä kun ois naisia... |
Taaskaan luulo ei ole tiedon väärti...
Olet tuonut jo tuolla toisen aiheen alla näkemyksesi riistaruuista. Mielestäni kuitenkin osoittaa jonkinlaista mielikuvituksen puutetta jos pitää riistaa aina syödä saman kaavan mukaan samoilla mausteilla.
Lihaa kun vuodessa kertyy kumminkin tuonne pakkaseen ja vatsaan sen verta, että kyllästyminen iskee aika alta yksinkön jos yhden reseptin mukaan sitä väsää. Itse käytän hirveä aivan kuten nautaa, onko tässä sitten jotain väärää? Lintuja ja muita riistaa sitten tilanteen mukaan.
Sitten noihin reissuihin...
Reissut on vaihdelleet tunneista kolmeen viikkoon. Yleensä mitä pidenpi reissu ja kiinteämpi tukikohta niin sitä paremmat eväät...
Jotenkin tuntuu ettet ole Chez Dominique:ssa koskaan vieraillut tuon heittosi jälkeen. Itselle ruoka on harrastus siinä missä metsästyskin, mikä sen parempaa kuin yhdistää nämä molemmat.
Mitä tulee noihin asumuksiin niin...
Osaat ilmeisesti lukea, niin olen tuolla maininnut, että eväät suhteutetaan reissuun. Metsästysmaja kun sattuu tuolla kotopuolessa hyvällä paikalla sekä suhteellisen hyvin varusteltu niin mikäs siellä ei ole ruokia väsätessä. Metsässä kun ollaan usein pimeästä pimeään niin kyllä siinä kunnon ruokakin maistuu. Sitten jos ollaan autiotupien ja muiden majoitteiden varassa on askeettisempikin kalusto kelvannut.
Eiköhän jatketa aiheesta! Jos tunnet kiivasta halua vastata niin voit tehdä sen ihan hyvin YV:llä, niin pidetään aihe siihen tarkoitukseen mihin se on varattu -kiitos. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 26.01.2007 21:20 Viestin aihe: |
|
|
Loikka kirjoitti: | petra kirjoitti: | En ymmärrä miten joku jaksaa kantaa metälle tuommosen määrän tavaraa!?Tai sitten ei olla kun pitkää viikonloppua viettämässä metästysseuran kodalla/kämpällä ja mersu hyrisee 5 metrin päässä ja luullaan olevamme erällä Mutta mukavaa se on se pitkän vkl:n viettäminenkin....ja vielä kun ois naisia... |
Taaskaan luulo ei ole tiedon väärti...
Olet tuonut jo tuolla toisen aiheen alla näkemyksesi riistaruuista. Mielestäni kuitenkin osoittaa jonkinlaista mielikuvituksen puutetta jos pitää riistaa aina syödä saman kaavan mukaan samoilla mausteilla.
Lihaa kun vuodessa kertyy kumminkin tuonne pakkaseen ja vatsaan sen verta, että kyllästyminen iskee aika alta yksinkön jos yhden reseptin mukaan sitä väsää. Itse käytän hirveä aivan kuten nautaa, onko tässä sitten jotain väärää? Lintuja ja muita riistaa sitten tilanteen mukaan.
Sitten noihin reissuihin...
Reissut on vaihdelleet tunneista kolmeen viikkoon. Yleensä mitä pidenpi reissu ja kiinteämpi tukikohta niin sitä paremmat eväät...
Jotenkin tuntuu ettet ole Chez Dominique:ssa koskaan vieraillut tuon heittosi jälkeen. Itselle ruoka on harrastus siinä missä metsästyskin, mikä sen parempaa kuin yhdistää nämä molemmat.
Mitä tulee noihin asumuksiin niin...
Osaat ilmeisesti lukea, niin olen tuolla maininnut, että eväät suhteutetaan reissuun. Metsästysmaja kun sattuu tuolla kotopuolessa hyvällä paikalla sekä suhteellisen hyvin varusteltu niin mikäs siellä ei ole ruokia väsätessä. Metsässä kun ollaan usein pimeästä pimeään niin kyllä siinä kunnon ruokakin maistuu. Sitten jos ollaan autiotupien ja muiden majoitteiden varassa on askeettisempikin kalusto kelvannut.
Eiköhän jatketa aiheesta! Jos tunnet kiivasta halua vastata niin voit tehdä sen ihan hyvin YV:llä, niin pidetään aihe siihen tarkoitukseen mihin se on varattu -kiitos. | Sainpahan keskustelua!Toisekseen sinä vaikutat espoossa minä täällä syän mailla,en tiijä niistä pakastimista?!?Mut sieltä päin kun tulee niitä "metsästäjiä"On niitä katottu silmät puukon piätä pitkällä.Voe herra jumala mitä touhua,ensinnää ollaa niin päissään,et ei autosta poes piäse ja sitten jos sattuu jalolleen piäsemään niin ollaan kun jotakin ramboja.Parrailla kaks panosvyötä rinnan yli ja kaikki hilavitkuttimet vyöllä ja niin erämiestä!!Satun asumaan valtion maitten keskellä.Mut ei ne nyt tänne pakkauvu kun pitäs tuonne kylmään,lumiseen mehtään lähteä!Saapuvat taas 20.8 erästelemään _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
esteri Kanta-asiakas
Liittynyt: 06 Maa 2004 Viestejä: 3918
|
Lähetetty: 26.01.2007 21:27 Viestin aihe: |
|
|
Omille riistamaille olemma kätkeneet lähestulkoon kaikille autiotuville/laavuille paistinpannun.
Gurmeeta tulee niin kalasta kuin lihasta, tilanteen mukaan. Reppuun suolaa, sipulia,voita, läskiä,mausteita ja leipää (ja vähän "virvokkeita"). Loppu onkin sitten itsestä kiinni.
Yleensä ollaan ähkyyn päästy... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 26.01.2007 21:27 Viestin aihe: |
|
|
Loikka kirjoitti: | petra kirjoitti: | En ymmärrä miten joku jaksaa kantaa metälle tuommosen määrän tavaraa!?Tai sitten ei olla kun pitkää viikonloppua viettämässä metästysseuran kodalla/kämpällä ja mersu hyrisee 5 metrin päässä ja luullaan olevamme erällä Mutta mukavaa se on se pitkän vkl:n viettäminenkin....ja vielä kun ois naisia... |
Jotenkin tuntuu ettet ole Chez Dominique:ssa koskaan vieraillut tuon heittosi jälkeen. | No empä ihan kerenny tälle iltaa täältä perukasta.Vielä minä siellä kerran ainahi käyn _________________
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 26.01.2007 22:56 Viestin aihe: |
|
|
Teetä, leipää, kuivalihhaa, savuläskiä, sokeria, suolaa, harvemmin kahvia, juustoleipää/juustoa- Koskenlaskija on hyvää- joskus 4-viljaa tai kauraryynejä pikkupussissa ja malliksi viinaksia, kuten 60% Dynamitea, 54% Peqoulia tahi muuten tömäkkää. Täälläpäin kun lantinkivettä on järvissä ihan rannasta pittäin. Tämä siis useamman päivän retkelle.
Parin päivän reissussa lihapuolta edustaa kotona aiemmin tehty käristys tai karjalanpaisti pakasterasiassa. Saatua riistaa sitten syödään saalismäärän tai tarpeen mukaan. Ja justiin kun on loppuviikosta vauhtiin päässy, soitetaan kotuva, että äkkiä pois, täällä on sinun hommasi tekemätä!! _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Korpisusi Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 17 Jou 2006 Viestejä: 60 Paikkakunta: Ylämylly
|
Lähetetty: 27.01.2007 11:09 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä se evästys riippuu aina reissun luonteesta, kestosta ja vuodenajasta. Säilyvyys ratkaisee. Vaellussapuskat ovat lähes poikkeuksetta valittu painon ja maun kompromisseilla. Melko usein ne ovat pasta / riisilinjaa kuivatun jauhelihan tms kanssa. Tosin on sitä vaellusreissulla paistettu pizzaakin nuotiolla kun haluttiin vähän "kurmeeta".
Lyhyemmille reissuille otataan sitten paremmat sapuskat, kun painolla ei ole väliä, eikä ruokia tarvitse kantaa päiväkausia rinkassa. Tässäkin tietysti säilyvyys ratkaisee. Metsästysreissuilla ruoka on yleensä nopeasti valmistettavaa, koska silloin itse metsästys on pääasia, siis päiväreissuilla. Pitemmillä metsästysreissuilla ruoka on kuitenkin yleensä parempaa kuin vaellusreissuilla, sillä painoon ei tarvitse kiinnittää niin paljon huomiota. Auto on kuitenkin jossain kohtuumatkan päässä.
Maku on tärkeää olipa ruoka mitä tahansa, sillä hyvä ruoka virkistää mieltä kummasti metsäoloissa. Siksi homejuustot ja valkosipulit yms. ovatkin lähes aina mukana, joskus tosin kuivattuina.
Iltaisin kuitenkin on aina se pääateria, jolla tehdään jotain parempaa ja valmistuskin saa kestää pitemmän aikaa. Lounas syödään yleensä vauhdikkaammin, jotta päästään taas kiinni itse pääasiaan vaeltamiseen tai metsästykseen.
"Viihdereissut" ovatkin sitten luku sinänsä ... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
susihiisi Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2006 Viestejä: 1396 Paikkakunta: Työvoimapula
|
Lähetetty: 27.01.2007 21:11 Viestin aihe: Mitä syödään... |
|
|
On noita eräfeikkiruokia joskus tullut väännettyä. Eli kunnon keittiössä esivalmistelut ja pakkaamiset. Posliinit ja kristallit kuljetuslaatikoihin. Kuljetus jo aiemmin pystytetylle kotalaavulle. Siellä valmiiksi tehdyn keiton lämmitys. Pihvin paisto kuusenoksien sisään piilotetulla kehäpolttimella ja juustoleipäjälkiruoka avotulella. No syöjät tietysti ihmettelevät miten täällä keskellä mettää...
Työstä käy. Jotkut tekevätkin työkseen. _________________ Joka sialle joulu koittaa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|