OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Mitä syödään metsällä/metsässä
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava
 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 25.01.2007 10:53    Viestin aihe: Mitä syödään metsällä/metsässä Vastaa lainaamalla viestiä

Heräsi idea tuolta toisesta aiheesta...

Mitä porukka syö ja tekee metsästysreissuilla? Itse suosin reissuilla metodia -sitä syödään mitä metsä antaa. Toki on tullut muutakin ruokaa metsään ja reissuille kannettua kuin pelkkää riistaa. T

Tuo ruuanlaitto on vaan niin pirun mukavaa puuhaa ja kun tykkää hyvästä ruuasta metsällä niin miksi sitä ei siellä myös tekisi siellä.

Hirvijahdissa syksyllä valmistuu usein päivän päätteeksi majalla hirveä eri muodoissa. Pari esimerkkiä, hirvikäristys, sinihomejuustoinen hirvi, chilihirvi, karjalanpaisti hirvestä (laitetaan aamulla leivinuuniin muhimaan), hirvikeitto ja joskus myös tulee liekitettyä hirvenmaksaakin tehtyä... Yleensä kotiseudun mettästysmajalla pöydät notkuu vielä kalasta (siika, lohi ja muikku) eri jalostusmuodoissa.

Lintujahdissa tuli mm viimesyksynä tehtyä mm. autiotuvalla kermainen teeripata perunamuussilla, Pekoniteertä + keitetyt perunat ja porkkanat.

Pitää kaivaa tänne kuvia noilta mettästysreissuilta joissa on ruokaa tehty metsässä/kämpällä...

Haahkajahdista jokunen vuosi sitten:



Kokkimme (En itse) vääntää hirvikäristyksen tapaista porukalle.

Viimeksi tuli luolajahdissa syötyä erittäin hyvä ateria metsässä. Meny sisälsi: Lohkoperunat, peuranfilettä ja punaviinikastike... Päivän jo hämärtäessä medium peuranfile kyseisillä lisukkeilla maistui taivaalliselta...

Mites muilla? Minkälaista jälkeä tulee?
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
Juha
Kanta-asiakas


Liittynyt: 30 Maa 2004
Viestejä: 1001
Paikkakunta: Rovaniemi

LähetäLähetetty: 25.01.2007 11:49    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Knorrin Carbonara. Ei edes rakovalkea laavun edessä muuta sitä makua
yhdeksäntenä päivänä...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
susihiisi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2006
Viestejä: 1396
Paikkakunta: Työvoimapula

LähetäLähetetty: 25.01.2007 12:22    Viestin aihe: Mitä syödään... Vastaa lainaamalla viestiä

Juha kirjoitti:
Knorrin Carbonara. Ei edes rakovalkea laavun edessä muuta sitä makua
yhdeksäntenä päivänä...


Yleensä se on pussiosasto. Päiväretkellä lenksu, kahvi ja kalja. Kuten topicin aloittajan kuvista näkee, vaatii gourmet jonkun verran esivalmistelua, tavaroiden roudausta ja ennenkaikkea hyvät puitteet.
_________________
Joka sialle joulu koittaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Mippi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 29 Lok 2005
Viestejä: 1384
Paikkakunta: Lappi

LähetäLähetetty: 25.01.2007 22:30    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Hirvikäryä talvella ko ei sula reppuun, kesäällä suolaläskiä, silavaa, kyröläistä, makkaraa, pekonia ja lihamureketta. Lisukkeena pottua ja rukiista. jälkiruokana useasti lettuja..taikina tehdään kotona pulloon.
_________________
Eihän sitä kukhan jaksa...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 26.01.2007 14:44    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vaatiihan se tietty pientä vaivaa tuo kokkailu eräreissuilla...

Kumminkin usein on niin helposti järjestettävissä nuo puitteet, että näen vaivanarvoiseksi. Yleensä on joku tukikohta jossa on mahdollisuus tehdä kunnolla ruokaa. Hommahan muuttuu sitten jos lähtee vaeltamaan viikoksi korpeen ja pitää kantaa viikon "lisukkeet" matkassa.

Riippuu aina kantomatkasta mitä ruuanvalmistusreperttuaaria kehtaan kantaa mukana. Pienimmillään selvitään trangian paketilla ja suurimmillaan on ollut matkassa metrin levyinen paellapannu kaasupolttimineen. Yleensä hyvin yksinkertaisillakin välineillä saa tehtyä todella hyviä ruokia. Mausteet joita itse tykkään käyttää ei paina paljon, kastikkeita saa suhteellisen valmiina (lisää vain vesi) tyyppisenä. Silloin kun kulkuneuvolla pääsee alta kilometrin päähän tukikohdasta niin rojun ja romppeen märällä ei ole juurikaan merkitystä.

Hyvä ruoka, parempi mieli Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
speedhead
Kanta-asiakas


Liittynyt: 15 Huh 2004
Viestejä: 146
Paikkakunta: Pohjois-Karjala

LähetäLähetetty: 26.01.2007 15:04    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Vähälläkin vaivalla voi saada gourmeeta. Esimerkiksi maksaa viipaloituna ja marinoituna repun pohjalle muovipussiin, paistetaan nuotiolla tikussa tai halstarissa. mmmmm..... yksinkertaista kuin makkaran paisto.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 26.01.2007 20:35    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

mehtäläisen evväitä työ syöttä siellä tien vieressä:myö tilattaan tuonne perukkaan chez dominiquesta evväät täyvellä kattauksella!!Eikait sitä vähemmällä metälle Rolling Eyes Rolling Eyes Voe helevett1 teijän kans Shocked Shocked
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 26.01.2007 20:43    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

En ymmärrä miten joku jaksaa kantaa metälle tuommosen määrän tavaraa!?Tai sitten ei olla kun pitkää viikonloppua viettämässä metästysseuran kodalla/kämpällä ja mersu hyrisee 5 metrin päässä ja luullaan olevamme erällä Rolling Eyes Laughing Shocked Mutta mukavaa se on se pitkän vkl:n viettäminenkin....ja vielä kun ois naisia...
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Loikka
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 948
Paikkakunta: Kotimaa

LähetäLähetetty: 26.01.2007 21:02    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

petra kirjoitti:
En ymmärrä miten joku jaksaa kantaa metälle tuommosen määrän tavaraa!?Tai sitten ei olla kun pitkää viikonloppua viettämässä metästysseuran kodalla/kämpällä ja mersu hyrisee 5 metrin päässä ja luullaan olevamme erällä Rolling Eyes Laughing Shocked Mutta mukavaa se on se pitkän vkl:n viettäminenkin....ja vielä kun ois naisia...


Taaskaan luulo ei ole tiedon väärti...

Olet tuonut jo tuolla toisen aiheen alla näkemyksesi riistaruuista. Mielestäni kuitenkin osoittaa jonkinlaista mielikuvituksen puutetta jos pitää riistaa aina syödä saman kaavan mukaan samoilla mausteilla.

Lihaa kun vuodessa kertyy kumminkin tuonne pakkaseen ja vatsaan sen verta, että kyllästyminen iskee aika alta yksinkön jos yhden reseptin mukaan sitä väsää. Itse käytän hirveä aivan kuten nautaa, onko tässä sitten jotain väärää? Lintuja ja muita riistaa sitten tilanteen mukaan.

Sitten noihin reissuihin...

Reissut on vaihdelleet tunneista kolmeen viikkoon. Yleensä mitä pidenpi reissu ja kiinteämpi tukikohta niin sitä paremmat eväät...

Jotenkin tuntuu ettet ole Chez Dominique:ssa koskaan vieraillut tuon heittosi jälkeen. Itselle ruoka on harrastus siinä missä metsästyskin, mikä sen parempaa kuin yhdistää nämä molemmat.

Mitä tulee noihin asumuksiin niin...

Osaat ilmeisesti lukea, niin olen tuolla maininnut, että eväät suhteutetaan reissuun. Metsästysmaja kun sattuu tuolla kotopuolessa hyvällä paikalla sekä suhteellisen hyvin varusteltu niin mikäs siellä ei ole ruokia väsätessä. Metsässä kun ollaan usein pimeästä pimeään niin kyllä siinä kunnon ruokakin maistuu. Sitten jos ollaan autiotupien ja muiden majoitteiden varassa on askeettisempikin kalusto kelvannut.

Eiköhän jatketa aiheesta! Jos tunnet kiivasta halua vastata niin voit tehdä sen ihan hyvin YV:llä, niin pidetään aihe siihen tarkoitukseen mihin se on varattu -kiitos.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti Käy lähettäjän sivustolla
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 26.01.2007 21:20    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Loikka kirjoitti:
petra kirjoitti:
En ymmärrä miten joku jaksaa kantaa metälle tuommosen määrän tavaraa!?Tai sitten ei olla kun pitkää viikonloppua viettämässä metästysseuran kodalla/kämpällä ja mersu hyrisee 5 metrin päässä ja luullaan olevamme erällä Rolling Eyes Laughing Shocked Mutta mukavaa se on se pitkän vkl:n viettäminenkin....ja vielä kun ois naisia...


Taaskaan luulo ei ole tiedon väärti...

Olet tuonut jo tuolla toisen aiheen alla näkemyksesi riistaruuista. Mielestäni kuitenkin osoittaa jonkinlaista mielikuvituksen puutetta jos pitää riistaa aina syödä saman kaavan mukaan samoilla mausteilla.

Lihaa kun vuodessa kertyy kumminkin tuonne pakkaseen ja vatsaan sen verta, että kyllästyminen iskee aika alta yksinkön jos yhden reseptin mukaan sitä väsää. Itse käytän hirveä aivan kuten nautaa, onko tässä sitten jotain väärää? Lintuja ja muita riistaa sitten tilanteen mukaan.

Sitten noihin reissuihin...

Reissut on vaihdelleet tunneista kolmeen viikkoon. Yleensä mitä pidenpi reissu ja kiinteämpi tukikohta niin sitä paremmat eväät...

Jotenkin tuntuu ettet ole Chez Dominique:ssa koskaan vieraillut tuon heittosi jälkeen. Itselle ruoka on harrastus siinä missä metsästyskin, mikä sen parempaa kuin yhdistää nämä molemmat.

Mitä tulee noihin asumuksiin niin...

Osaat ilmeisesti lukea, niin olen tuolla maininnut, että eväät suhteutetaan reissuun. Metsästysmaja kun sattuu tuolla kotopuolessa hyvällä paikalla sekä suhteellisen hyvin varusteltu niin mikäs siellä ei ole ruokia väsätessä. Metsässä kun ollaan usein pimeästä pimeään niin kyllä siinä kunnon ruokakin maistuu. Sitten jos ollaan autiotupien ja muiden majoitteiden varassa on askeettisempikin kalusto kelvannut.

Eiköhän jatketa aiheesta! Jos tunnet kiivasta halua vastata niin voit tehdä sen ihan hyvin YV:llä, niin pidetään aihe siihen tarkoitukseen mihin se on varattu -kiitos.
Sainpahan keskustelua!Toisekseen sinä vaikutat espoossa minä täällä syän mailla,en tiijä niistä pakastimista?!?Mut sieltä päin kun tulee niitä "metsästäjiä"On niitä katottu silmät puukon piätä pitkällä.Voe herra jumala mitä touhua,ensinnää ollaa niin päissään,et ei autosta poes piäse ja sitten jos sattuu jalolleen piäsemään niin ollaan kun jotakin ramboja.Parrailla kaks panosvyötä rinnan yli ja kaikki hilavitkuttimet vyöllä ja niin erämiestä!!Satun asumaan valtion maitten keskellä.Mut ei ne nyt tänne pakkauvu kun pitäs tuonne kylmään,lumiseen mehtään lähteä!Saapuvat taas 20.8 erästelemään Laughing
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
esteri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 06 Maa 2004
Viestejä: 3918

LähetäLähetetty: 26.01.2007 21:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Omille riistamaille olemma kätkeneet lähestulkoon kaikille autiotuville/laavuille paistinpannun.
Gurmeeta tulee niin kalasta kuin lihasta, tilanteen mukaan. Reppuun suolaa, sipulia,voita, läskiä,mausteita ja leipää (ja vähän "virvokkeita"). Loppu onkin sitten itsestä kiinni.
Yleensä ollaan ähkyyn päästy...
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 26.01.2007 21:27    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Loikka kirjoitti:
petra kirjoitti:
En ymmärrä miten joku jaksaa kantaa metälle tuommosen määrän tavaraa!?Tai sitten ei olla kun pitkää viikonloppua viettämässä metästysseuran kodalla/kämpällä ja mersu hyrisee 5 metrin päässä ja luullaan olevamme erällä Rolling Eyes Laughing Shocked Mutta mukavaa se on se pitkän vkl:n viettäminenkin....ja vielä kun ois naisia...



Jotenkin tuntuu ettet ole Chez Dominique:ssa koskaan vieraillut tuon heittosi jälkeen.
No empä ihan kerenny tälle iltaa täältä perukasta.Vielä minä siellä kerran ainahi käyn Cool
_________________
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Koukkupolovi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 20 Jou 2004
Viestejä: 6824
Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa

LähetäLähetetty: 26.01.2007 22:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Teetä, leipää, kuivalihhaa, savuläskiä, sokeria, suolaa, harvemmin kahvia, juustoleipää/juustoa- Koskenlaskija on hyvää- joskus 4-viljaa tai kauraryynejä pikkupussissa ja malliksi viinaksia, kuten 60% Dynamitea, 54% Peqoulia tahi muuten tömäkkää. Täälläpäin kun lantinkivettä on järvissä ihan rannasta pittäin. Tämä siis useamman päivän retkelle.
Parin päivän reissussa lihapuolta edustaa kotona aiemmin tehty käristys tai karjalanpaisti pakasterasiassa. Saatua riistaa sitten syödään saalismäärän tai tarpeen mukaan. Ja justiin kun on loppuviikosta vauhtiin päässy, soitetaan kotuva, että äkkiä pois, täällä on sinun hommasi tekemätä!!
_________________
Hoc iam omni varietate caret.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Korpisusi
Vakituinen kirjoittaja


Liittynyt: 17 Jou 2006
Viestejä: 60
Paikkakunta: Ylämylly

LähetäLähetetty: 27.01.2007 11:09    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä se evästys riippuu aina reissun luonteesta, kestosta ja vuodenajasta. Säilyvyys ratkaisee. Vaellussapuskat ovat lähes poikkeuksetta valittu painon ja maun kompromisseilla. Melko usein ne ovat pasta / riisilinjaa kuivatun jauhelihan tms kanssa. Tosin on sitä vaellusreissulla paistettu pizzaakin nuotiolla kun haluttiin vähän "kurmeeta".

Lyhyemmille reissuille otataan sitten paremmat sapuskat, kun painolla ei ole väliä, eikä ruokia tarvitse kantaa päiväkausia rinkassa. Tässäkin tietysti säilyvyys ratkaisee. Metsästysreissuilla ruoka on yleensä nopeasti valmistettavaa, koska silloin itse metsästys on pääasia, siis päiväreissuilla. Pitemmillä metsästysreissuilla ruoka on kuitenkin yleensä parempaa kuin vaellusreissuilla, sillä painoon ei tarvitse kiinnittää niin paljon huomiota. Auto on kuitenkin jossain kohtuumatkan päässä.

Maku on tärkeää olipa ruoka mitä tahansa, sillä hyvä ruoka virkistää mieltä kummasti metsäoloissa. Siksi homejuustot ja valkosipulit yms. ovatkin lähes aina mukana, joskus tosin kuivattuina.

Iltaisin kuitenkin on aina se pääateria, jolla tehdään jotain parempaa ja valmistuskin saa kestää pitemmän aikaa. Lounas syödään yleensä vauhdikkaammin, jotta päästään taas kiinni itse pääasiaan vaeltamiseen tai metsästykseen.

"Viihdereissut" ovatkin sitten luku sinänsä ... Wink
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
susihiisi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 31 Lok 2006
Viestejä: 1396
Paikkakunta: Työvoimapula

LähetäLähetetty: 27.01.2007 21:11    Viestin aihe: Mitä syödään... Vastaa lainaamalla viestiä

On noita eräfeikkiruokia joskus tullut väännettyä. Eli kunnon keittiössä esivalmistelut ja pakkaamiset. Posliinit ja kristallit kuljetuslaatikoihin. Kuljetus jo aiemmin pystytetylle kotalaavulle. Siellä valmiiksi tehdyn keiton lämmitys. Pihvin paisto kuusenoksien sisään piilotetulla kehäpolttimella ja juustoleipäjälkiruoka avotulella. No syöjät tietysti ihmettelevät miten täällä keskellä mettää...

Työstä käy. Jotkut tekevätkin työkseen.
_________________
Joka sialle joulu koittaa.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Siirry sivulle 1, 2, 3, 4  Seuraava
Sivu 1 Yht. 4

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com