Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Lapinleuku Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2006 Viestejä: 917 Paikkakunta: Inari
|
Lähetetty: 19.10.2007 21:21 Viestin aihe: Kreikkalaista sorsaa melkein reaaliajassa |
|
|
Yksinäisen miehen melkein reaaliaikainen eräkeittiö esittää: Kreikkalaista sorsaa Inarilaisittain.
Tarvitset seuraavia aineksia:
Sorsalinnun rintapaloja (tässä tapauksessa haapanaa, 6 filettä)
3-3,5 dl valkoviiniä
oliiviöljyä
Tomaattimurskaa
1 iso sipuli
Voita tai korviketta
Suolaa, pippuria, maustepippuria ja kanelitangon
fetajuustoa
tomaattia
chiliä
riisiä
sekä tietysti ruoanlaittojuomat.
Aloita maustamalla rintapalat suolalla ja pippurilla. Anna maustua hetken.
Kuullota sipulit reilussa mällissä voita, lisää joukkoon rintapalat ja ruskista joka puolelta.
Lisää pataan tomaattimurska ja valkoviini, lorauta joukkoon reilusti oliiviöljyä.
Mausta kanelitangolla ja maustepippurilla. Voit myös lisätä suolaa maun mukaan. Maustepippuria tulee olla aika reilusti. Lisää myös hyppysellinen chiliä antamaan takapotkua.
Pata jätetään hautumaan noin tunniksi ilman kantta ja annetaan nesteiden haihtua pois. Samalla voi rentoutua.
Padasta alkaa olla ylimääräiset nesteet hävinneet. Koostumuksen tulee olla sopivan kiinteä. Riisit kypsyvät taustalla.
Ja valmis annos näyttää tältä. Tomaatit ja fetajuuston olet jossain välissä viipaloinut. Mausta ne suolalla, pippurilla ja oliiveilla sekä oliiöljyllä. Sommittele ja syö. Ruokajuomana olut tai retsina-valkkari kreikkalaiseen tyyliin. Ouzoa jälkiruoaksi.
Hyvää ruokahalua! _________________ www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Juha Kanta-asiakas
Liittynyt: 30 Maa 2004 Viestejä: 1001 Paikkakunta: Rovaniemi
|
Lähetetty: 19.10.2007 23:01 Viestin aihe: |
|
|
Jälkeenpäin ajateltuna sen grillireissun olisi voinut jättää väliin ja tehdä tämän vaikka jo eilen... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapinleuku Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2006 Viestejä: 917 Paikkakunta: Inari
|
Lähetetty: 19.10.2007 23:15 Viestin aihe: |
|
|
Joo, eikä tuossa kyllä kovin kauaa loppujen lopuksi nokka tuhise laitellessa. Ja oli kyllä aivan järjettömän hyvää, vaikka itse sanonkin. _________________ www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
eupa Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Tam 2005 Viestejä: 261 Paikkakunta: Satakunta
|
Lähetetty: 20.10.2007 16:02 Viestin aihe: |
|
|
oi perskules ko tuli vesi kielelle. Tarskohan 4 linnun fileitä mitä pakastimesta löytyy niin uhrata tollaseen...melkeimpä! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 20.10.2007 21:49 Viestin aihe: |
|
|
Missä välissä Lapinleuku on Kreikassa sorsalla käyny jospa kuitennii suomalaista Ellääkö muuten niin lähellä napajäätiköitä jopa vesilinnuthi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapinleuku Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2006 Viestejä: 917 Paikkakunta: Inari
|
Lähetetty: 21.10.2007 09:16 Viestin aihe: |
|
|
Ihan on Inarilaista haapanaa. Haapanoitahan on yleensä ihan mukavasti ja myös heinäsorsia, joskin onhan se pyynti pikkusen erilaista täällä kuin etelänpänä. _________________ www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lahtinen ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 20483 Paikkakunta: Suur-Satakunta
|
Lähetetty: 22.10.2007 14:12 Viestin aihe: |
|
|
Nämä on aina mukaansatempaavia nämä: "Viis euroa ruokakauppaan ja viiskyt euroa viinakauppaan"-ohjeet.
Nuo yleensä takaavat varmemmin myös sen kokonaiselämyksellisen kulinaarikokemuksen . |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kuhna Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2004 Viestejä: 2871
|
Lähetetty: 22.10.2007 16:04 Viestin aihe: |
|
|
Lainaus: kokonaiselämyksellisen kulinaarikokemuksen.
Olen samaa mieltä. Kokonaisvaltain kulinaarikokemus on pirun hyvää. pon appetit, niiku myä herrat sanotah! _________________ Ammuin ohi ! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
FOSTER´S Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Tou 2006 Viestejä: 116
|
Lähetetty: 22.10.2007 18:08 Viestin aihe: |
|
|
Peijjuuni kun närästää |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapinleuku Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2006 Viestejä: 917 Paikkakunta: Inari
|
Lähetetty: 22.10.2007 18:42 Viestin aihe: |
|
|
Närästyksenkö pukkasi päälle? Laitoikko sie liikaa voita. _________________ www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
kuhna Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Lok 2004 Viestejä: 2871
|
Lähetetty: 22.10.2007 20:47 Viestin aihe: |
|
|
Ei siihen liikaa voita tullut. Siihen tuli liikaa kuhnaa!!! _________________ Ammuin ohi ! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
FOSTER´S Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Tou 2006 Viestejä: 116
|
Lähetetty: 22.10.2007 21:01 Viestin aihe: |
|
|
Se kun oli vosterssi laiska koulussa, niin tahtoo väliin mennä desit ja litrat pahasti sekaisin |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 22.10.2007 21:31 Viestin aihe: |
|
|
FOSTER´S kirjoitti: | Se kun oli vosterssi laiska koulussa, niin tahtoo väliin mennä desit ja litrat pahasti sekaisin |
Eikös se reseptikielessä ole, että tl = tesilitra. Esim. suolaa tai leivinjauhetta... _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
FOSTER´S Kanta-asiakas
Liittynyt: 14 Tou 2006 Viestejä: 116
|
Lähetetty: 22.10.2007 21:55 Viestin aihe: |
|
|
No sitähän minäki!
On ne nämä ihte laitetut sapuskat melko tymäkkää tavaraa |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|