Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6374 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 10.03.2008 15:42 Viestin aihe: |
|
|
No jos ne lihat on sillalailla räystään alla ettei se vesisade niitä kastele, niin kyllä ne säilyy. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6374 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 10.03.2008 16:04 Viestin aihe: |
|
|
Näkyy kaupatkin ihan selvästä varautuneen seinäsen tekoon: käväsin eilen Kuusamon Prismassa enkä voi muuta selitystä keksiä sille, että naudan sydäntä myytiin 20kg laatikoissa. Ei näyttänyt olevan hinnankirossa, alle euron kilo. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
iso Koo Kanta-asiakas
Liittynyt: 31 Tam 2007 Viestejä: 501 Paikkakunta: eteläinen-savo
|
Lähetetty: 10.03.2008 17:03 Viestin aihe: |
|
|
Sämpy kirjoitti: | No jos ne lihat on sillalailla räystään alla ettei se vesisade niitä kastele, niin kyllä ne säilyy. |
On on, Ja ovat vielä paikassa minne ei aurinko paista.
tuntuu vaa niin epäuskoiselta, että noista kelvollista tulee. Mutta saapahan vetästä hyvällä omallatunnolla kännit noita maistellessa. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Blis Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 16 Kes 2007 Viestejä: 80 Paikkakunta: oulusta etelään
|
Lähetetty: 10.03.2008 17:35 Viestin aihe: |
|
|
hmmm, saap nähä miten lihojen käynee, lämmintä muutama aste ja ns. märkä ilma, lauantaiksi onneksi näpiä pikkupakkanen tulossa....
mites muuten, kauan yleensä menee että lihoista saapi ensimmäiset siivut vuolasta? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6374 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 10.03.2008 19:07 Viestin aihe: |
|
|
Kävimpä minäkin nakkaamassa räystäälle kun oli niin lämmin ilma niitä laitella. Puolikymmentä palasta pistin savustamoon hakemaan makua ennenkuin nekin pistän kuivumaan. Kymmenkunta kiloa yhteensä, pääosin poroa, joku kilo hirveä. Loput paistit sitten kylmäsavuksi.
Tuskimpa noita seiniksiä alle neljän viikon tarttee haikailla valmiiksi. Riippuu ihan lihan paksuudesta ja ilmoista. _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Arsenjev Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 18 Jou 2005 Viestejä: 44
|
Lähetetty: 14.03.2008 12:20 Viestin aihe: |
|
|
Mulla on riippumassa hirveä, lammasta ja naudan sydäntä.
Viime viikko oli oulun seudulla melko lämmintä ja märkää. Yölläkin plussalla. Lihat olleet jo pari viikkoa kiikkumassa. Tarkastin ne nyt ja eivät olleet kuivanneet yhtään, semmosia tuoreen lihan tuntosia, mutta vähän tummuneita. Vähän epäilyttää menikö pilalle...?
-----------------------------------------------------------
Tällanen oli kalevassa:
Varas vei 40 kiloa kuivalihaa
Varas vei Rovaniemellä torstai-iltana talon seinältä 40 kiloa kuivalihaa. Lihat olivat kuivumassa talon seinällä Uittoniementiellä.
Omistajan onneksi lihat varastanut mies saatiin kiinni ja osa lihoista saatiin takaisin.
Kaleva |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 14.03.2008 12:35 Viestin aihe: |
|
|
Tänään alkaa lihasouvvi. Pitkään sai kelejä odotella. Varkaatkin on jo valmiiksi otettu kiinni _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapinleuku Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2006 Viestejä: 917 Paikkakunta: Inari
|
Lähetetty: 14.03.2008 12:40 Viestin aihe: |
|
|
Ja niin on vain Rastinsahi, epäilyistäsi huolimatta, Leukun ensimmäinen lihaerä valmis. Viikonloppuna uusi roikkumaan. _________________ www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Koukkupolovi Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Jou 2004 Viestejä: 6824 Paikkakunta: Kainuu-Koillismaa
|
Lähetetty: 14.03.2008 13:03 Viestin aihe: |
|
|
Oottele rauhassa Arsenjev! Nyt, kun alakaa vaihetella lämpö nollan kahta puolta, niin lihatki jämistyy. Jos niihin ei suoraan sada, niin ei huolta.
Käy kokeeksi tökkäämässä vaikka sukkapuikolla läpi, niin tunnet miten kuivuminen edistyy. Kivikovaa se ei saa olla.
Ennenvanhaan lihat kuivattiin talon katolle nostetuilla tellinkiillä, parvassa. Niihin satoi ja paistoi, kun suojana oli joku vanha verkkoraasu, kaikilla ei sitäkään.
Ja potria poikiahan meistä silti, tai ehkä siitä johtuen tuli _________________ Hoc iam omni varietate caret. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapinleuku Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2006 Viestejä: 917 Paikkakunta: Inari
|
Lähetetty: 14.03.2008 14:18 Viestin aihe: |
|
|
Kuhan on suoloja riittävästi niin ei se haittaa vaikka märkänäkin käyvät. Hyvää tulee. _________________ www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
Lähetetty: 14.03.2008 14:35 Viestin aihe: |
|
|
Lapinleuku kirjoitti: | Ja niin on vain Rastinsahi, epäilyistäsi huolimatta, Leukun ensimmäinen lihaerä valmis. Viikonloppuna uusi roikkumaan. |
No van siehän kehuitkin jättäväs ne raaoiksi, joten tottahan ne äkkiä valmistuu _________________ Tapion viljan puimakone
http://www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Lapinleuku Kanta-asiakas
Liittynyt: 20 Tam 2006 Viestejä: 917 Paikkakunta: Inari
|
Lähetetty: 14.03.2008 15:28 Viestin aihe: |
|
|
Eeeee!!! Ei se raakaa ole kun sisus pikkusen punottaa. Niin sen pittääkin! _________________ www.tajukankaan.com |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Rastinsahi Kanta-asiakas
Liittynyt: 08 Elo 2005 Viestejä: 7252 Paikkakunta: Lapin lääni
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Arsenjev Vakituinen kirjoittaja
Liittynyt: 18 Jou 2005 Viestejä: 44
|
Lähetetty: 18.03.2008 20:03 Viestin aihe: |
|
|
Sen narun pujottamisessa toimii tosi hyvin virkkuukoukku. Isokin virkkuukoukku menee kohtalaisen sulavasti lihasta läpi, eikä tarvi pujotella lankoja neulansilmiin.
Tänään tarkastin satsini. Hyvältä näyttää. Teki mieli jo maistella.... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Sämpy Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 6374 Paikkakunta: Uleåborg
|
Lähetetty: 19.03.2008 13:26 Viestin aihe: |
|
|
Joo, nyt kuivaa niin että rutisee, ei tarvitse Arsenjevinkaan huolta kantaa, on niin kuivat ilimat. Kuinka moni muu kävi jo lihojen nostoa seuraavana päivänä katsomassa, että "joko ne on kuivaneet?" vaikka tietää että ei ne nyt muutamassa tunnissa sitä kerkiä tekemään.... _________________ "Susi syö sunnuntaina ja mato pistää maanantaina" |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|