OhjeOhje   HakuHaku   KäyttäjälistaKäyttäjälista   KäyttäjäryhmätKäyttäjäryhmät   RekisteröidyRekisteröidy 
 KäyttäjätiedotKäyttäjätiedot   Kirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestitKirjaudu sisään tarkistaaksesi yksityiset viestit   Kirjaudu sisäänKirjaudu sisään 

Tärppi testaa porojalosteita

 
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista
Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe  
Kirjoittaja Viesti
Tärppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Mar 2004
Viestejä: 1699
Paikkakunta: Pallas

LähetäLähetetty: 27.03.2008 22:44    Viestin aihe: Tärppi testaa porojalosteita Vastaa lainaamalla viestiä

Sainpa tuossa pikarahtina poroa erilaisina variaatioina tuolta Raattaman kylästä. Kiitoksia nopeasta toimituksesta!
-730km ja 9 1/2 tuntia, siihen ei posti pysty Wink

Äiteelle kiitoksia Loimuun Smile


Tämmöisiä poropaketteja löytyy nyt riittävästi:

Kylmäsavuporoa, sisäpaistia ajattelin tänään testata...
Sipulia, voita, tinjamia, perusmuussia, sekä erinaisia mausteita kaivelin kaapista. (valkosipulia en laittanut)

Tässäpä esim. kylmäsavua. Pakkauspäivä 20.03.2008.


Poronpaisti otetaan reilusti ennen paistamista huoneen lämpöön..
Silputaan sipuli ja kylmäsavuporo pieneksi. Voi myös huoneen lämpöön.


Kulhossa on siis kylmäsavuporovoin ainekset, eli:
-kylmäsavua, sipulisilppua, voita, tinjamia ja kokin speciaalimaustetta


Sekoitetaan ainekset kunnolla ja kääritään voipaperiin. Muotoillaan pötköksi ja pakkaseen jähmettymään.


Sitten pääosanesittäjä, eli paisti/pihviliha pöydälle Wink
(Roope ottaa tuoksuja)

Leikataan neljään osaan..

Kuumalle pannulle ja mausteiksi:
- Suolaa, pippuria ja päälle nokareet maustevoita. Paistetaan tosi vähän!
(Itse paistoin minuutin liikaa) Embarassed


Tässä olisi olleet mediumeja, mutta jätin kuitenkin levylle kannen alle muhimaan.


Perunat oli (kuorittuna) kypsät ja muussin teko oli peruskauraa! Voita, maitoa ja suolaa...


Sitten annos lautaselle ja puolukoita ja maustevoita myös sekaan.
(Muita rehuja en sekaan roiminut) Kyytipojaksi halpaa olutta= 1,25 egeä/tölkki Laughing


Ja lopputulos lautasella. Oli kyllä mureaa ja makoisaa! Emäntäkin sanoi olleensa paras lihaklöntti, mitä pihvinmuodossa on syönyt, joten eiköhän tuota tule tehtyä toistekkin...



Ja edelleenkin kiitän Raattaman-kylän poromiehiä, Arctifoodin porukkaa, Äitiä ja Jussia, sisko-likkoja ja Jannea paketin tuomisesta perille ja lisäksi terveisiä tutuille!
_________________
Tärpin ja Roopen sympioosi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
olsa
Kanta-asiakas


Liittynyt: 24 Mar 2006
Viestejä: 3024

LähetäLähetetty: 27.03.2008 23:39    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Kyllä kelpais, hienosti laitettu.
Tärppi, vesi kielelle herahti. Laughing
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Repesorsa
***


Liittynyt: 05 Maa 2004
Viestejä: 9356
Paikkakunta: Sieltä

LähetäLähetetty: 28.03.2008 00:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Saitko?

Wink
_________________
I'm back!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tärppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Mar 2004
Viestejä: 1699
Paikkakunta: Pallas

LähetäLähetetty: 28.03.2008 01:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Repesorsa kirjoitti:
Saitko?

Wink


Juu'u Very Happy Par pusua ja saunaseuraa, sekä luvan ottaa pari olutta lisää Wink
Ja saunaseurana oli Roope, kun tuo emäntä nukahti tuohon sohvalle Laughing
Joten ilmeisesti oli ruoka raskasta, kun vaatii tuota lepoa noinkin paljon...

Ja äitee tuossa äsken soitteli Raattamasta ja kyseli porojalosteiden kohtalosta.
Kerroin, että onhan tuo ihan hyvvää, kun koirillekkin kelpaa ja jopa emännykselle Surprised

Terv. Pitkätukka-Tärpätti, (joka lähtee kevväämmällä Lappiin jelppimään poropihvien paistossa)

_________________
Tärpin ja Roopen sympioosi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
Tärppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Mar 2004
Viestejä: 1699
Paikkakunta: Pallas

LähetäLähetetty: 28.03.2008 22:28    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tänään jatkoin tuotteiden testaamista ja koepalaksi otin pätkän ulkofilettä..
Ensin sipulisilppu ja kuivattuja suppilovahveroita voisulaan pehmenemään.


Siivut sekaan ja väriä pintaan.


Sipulit saavat liikaakin väriä pintaan. Onkohan pannussa vika Wink
Mutta pihvit jätän nyt mediumiksi!


Sitten kastikeainekset kaapista. Ensin ruskistetaan hieman vehnäjauhoja reilussa voissa.
Sitten kermat sekaan ja mausteiksi perussettiä. Helppoa kuin rehunteko Smile


Ja sekaan tietysti eilistä savuporovoita.


Eilistä muussia jatkoin kermalla ja eiku lautaselle.
Lisukkeeksi kurkkusiivu, tomaattia, puolukkahilloa ja salaista salatiinkastiketta Smile


Ja taas kokintekele sai aikaiseksi jotain syötävää...
Ei taida porosta edes saadakkaan sitkeää?
_________________
Tärpin ja Roopen sympioosi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
tetri
Kanta-asiakas


Liittynyt: 16 Huh 2005
Viestejä: 7344

LähetäLähetetty: 28.03.2008 22:56    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä


Rolling Eyes
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tärppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Mar 2004
Viestejä: 1699
Paikkakunta: Pallas

LähetäLähetetty: 29.03.2008 00:24    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No, ei ehkä noin raaka lopputulos ollut kuitenkaan Wink
Tein vaan viillon kokeeksi, että näen sitten lopputuloksen.
Vaikka pinta oli todella ruskea, niin silti keskeltä olis jäänyt raa'aksi, ellen olisi tarkastanut tilannetta.
Mutta syödäänhän sitä poroa raakanakin, suolan ja pippurin kera jäisiä viipaleita, onpahan sekin tullut testattua Smile
_________________
Tärpin ja Roopen sympioosi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 29.03.2008 10:52    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tärppi kirjoitti:
sekä luvan ottaa pari olutta lisää Wink
No joo Crying or Very sad Crying or Very sad
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
petra
Kanta-asiakas


Liittynyt: 12 Lok 2006
Viestejä: 2802

LähetäLähetetty: 29.03.2008 10:58    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Nyt taitaapi olla tetrillä punaliha mielessä Wink Vae onko se niin kun sillä entisellä miehellä,kun meni urheilukauppaan...Myyjä kysy,et mikä miehellä mielessä??mies siihen:no v!ttuhan se mielessä van verkon ostasin!!!
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Tärppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Mar 2004
Viestejä: 1699
Paikkakunta: Pallas

LähetäLähetetty: 31.03.2008 19:07    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Very Happy
Ja tänään vuorossa Tärpin- porokäristys:
Oman maan perunat tuolla kiehuvatkin, käristykseen tuleekin hieman Tärppimäisiä ainesosia Wink
Esim. omakasvattamat sipulit, perunat ja itsekerätyt ja kuivatut suppilovahverot/kanttarellit...
_________________
Tärpin ja Roopen sympioosi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
Tärppi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 07 Mar 2004
Viestejä: 1699
Paikkakunta: Pallas

LähetäLähetetty: 31.03.2008 20:10    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

No niin, syöty on ja ihanhan tuo kelpasi Wink

Perusraaka-aineiksi otin savupekonia ja poroa:


Pekoni, sipulit ja kuivatut sienet pannuvalmiina:


Kuullotetaan reilussa voissa:


Lisätään porosuikaleet:


Nuo keltaiset on kanttarellejä. Antaa mukavan säväykset suppilovahveroiden kera:


Lorautetaan olutta kuumalle pannulle ja haihdutetaan tovi. Laitoin vielä hieman kylmäsavuporoa sekaan:


Haudutellaan muutaman minuuttia kannen alla ja tehdään välillä perusmuussi.
Sitten annostellaan lautaselle ja puolukoita päälle.


Tämä oli meikäläisen variaatio kyseisestä ruoasta Smile
Eihän tuohon olisi oikeasti noita lisukkeita kuulunut laittaa, mutta itse tykkään laitella hieman vaihtelua noihin perusresepteihin...
_________________
Tärpin ja Roopen sympioosi
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti Lähetä sähköposti MSN Messenger
egi
Kanta-asiakas


Liittynyt: 25 Hei 2005
Viestejä: 563

LähetäLähetetty: 01.04.2008 07:11    Viestin aihe: Vastaa lainaamalla viestiä

Tärpin käristyksessä samat ainesosat, kuin mtv3:n reseptien riistakäristyksessä, mitä tuli koitetuksi viikonloppuna ja hyvää oli.
Takaisin alkuun
Näytä käyttäjän tiedot Lähetä yksityinen viesti
Näytä edelliset viestit:   
Lähetä uusi viesti   Vastaa viestiin    Foorumi kaikille metsästyksestä ja aseista kiinnostuneille. Foorumin päävalikko -> Keskustelua riistaruuista Kaikki ajat ovat GMT + 3 tuntia
Sivu 1 Yht. 1

 
Siirry:  
Et voi kirjoittaa uusia viestejä tässä foorumissa
Et voi vastata viesteihin tässä foorumissa
Et voi muokata viestejäsi tässä foorumissa
Et voi poistaa viestejäsi tässä foorumissa
Et voi äänestää tässä foorumissa


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Käännös Jorma Aaltonen, jorma@pitro.com
Päivittänyt Lurttinen www.phpbbsuomi.com