Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
Tärppi Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Mar 2004 Viestejä: 1699 Paikkakunta: Pallas
|
Lähetetty: 27.03.2008 22:44 Viestin aihe: Tärppi testaa porojalosteita |
|
|
Sainpa tuossa pikarahtina poroa erilaisina variaatioina tuolta Raattaman kylästä. Kiitoksia nopeasta toimituksesta!
-730km ja 9 1/2 tuntia, siihen ei posti pysty
Äiteelle kiitoksia Loimuun
Tämmöisiä poropaketteja löytyy nyt riittävästi:
Kylmäsavuporoa, sisäpaistia ajattelin tänään testata...
Sipulia, voita, tinjamia, perusmuussia, sekä erinaisia mausteita kaivelin kaapista. (valkosipulia en laittanut)
Tässäpä esim. kylmäsavua. Pakkauspäivä 20.03.2008.
Poronpaisti otetaan reilusti ennen paistamista huoneen lämpöön..
Silputaan sipuli ja kylmäsavuporo pieneksi. Voi myös huoneen lämpöön.
Kulhossa on siis kylmäsavuporovoin ainekset, eli:
-kylmäsavua, sipulisilppua, voita, tinjamia ja kokin speciaalimaustetta
Sekoitetaan ainekset kunnolla ja kääritään voipaperiin. Muotoillaan pötköksi ja pakkaseen jähmettymään.
Sitten pääosanesittäjä, eli paisti/pihviliha pöydälle
(Roope ottaa tuoksuja)
Leikataan neljään osaan..
Kuumalle pannulle ja mausteiksi:
- Suolaa, pippuria ja päälle nokareet maustevoita. Paistetaan tosi vähän!
(Itse paistoin minuutin liikaa)
Tässä olisi olleet mediumeja, mutta jätin kuitenkin levylle kannen alle muhimaan.
Perunat oli (kuorittuna) kypsät ja muussin teko oli peruskauraa! Voita, maitoa ja suolaa...
Sitten annos lautaselle ja puolukoita ja maustevoita myös sekaan.
(Muita rehuja en sekaan roiminut) Kyytipojaksi halpaa olutta= 1,25 egeä/tölkki
Ja lopputulos lautasella. Oli kyllä mureaa ja makoisaa! Emäntäkin sanoi olleensa paras lihaklöntti, mitä pihvinmuodossa on syönyt, joten eiköhän tuota tule tehtyä toistekkin...
Ja edelleenkin kiitän Raattaman-kylän poromiehiä, Arctifoodin porukkaa, Äitiä ja Jussia, sisko-likkoja ja Jannea paketin tuomisesta perille ja lisäksi terveisiä tutuille! _________________ Tärpin ja Roopen sympioosi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
olsa Kanta-asiakas
Liittynyt: 24 Mar 2006 Viestejä: 3024
|
Lähetetty: 27.03.2008 23:39 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä kelpais, hienosti laitettu.
Tärppi, vesi kielelle herahti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Repesorsa ***
Liittynyt: 05 Maa 2004 Viestejä: 9356 Paikkakunta: Sieltä
|
Lähetetty: 28.03.2008 00:11 Viestin aihe: |
|
|
Saitko?
_________________ I'm back! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tärppi Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Mar 2004 Viestejä: 1699 Paikkakunta: Pallas
|
Lähetetty: 28.03.2008 01:24 Viestin aihe: |
|
|
Repesorsa kirjoitti: | Saitko?
|
Juu'u Par pusua ja saunaseuraa, sekä luvan ottaa pari olutta lisää
Ja saunaseurana oli Roope, kun tuo emäntä nukahti tuohon sohvalle
Joten ilmeisesti oli ruoka raskasta, kun vaatii tuota lepoa noinkin paljon...
Ja äitee tuossa äsken soitteli Raattamasta ja kyseli porojalosteiden kohtalosta.
Kerroin, että onhan tuo ihan hyvvää, kun koirillekkin kelpaa ja jopa emännykselle
Terv. Pitkätukka-Tärpätti, (joka lähtee kevväämmällä Lappiin jelppimään poropihvien paistossa)
_________________ Tärpin ja Roopen sympioosi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tärppi Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Mar 2004 Viestejä: 1699 Paikkakunta: Pallas
|
Lähetetty: 28.03.2008 22:28 Viestin aihe: |
|
|
Tänään jatkoin tuotteiden testaamista ja koepalaksi otin pätkän ulkofilettä..
Ensin sipulisilppu ja kuivattuja suppilovahveroita voisulaan pehmenemään.
Siivut sekaan ja väriä pintaan.
Sipulit saavat liikaakin väriä pintaan. Onkohan pannussa vika
Mutta pihvit jätän nyt mediumiksi!
Sitten kastikeainekset kaapista. Ensin ruskistetaan hieman vehnäjauhoja reilussa voissa.
Sitten kermat sekaan ja mausteiksi perussettiä. Helppoa kuin rehunteko
Ja sekaan tietysti eilistä savuporovoita.
Eilistä muussia jatkoin kermalla ja eiku lautaselle.
Lisukkeeksi kurkkusiivu, tomaattia, puolukkahilloa ja salaista salatiinkastiketta
Ja taas kokintekele sai aikaiseksi jotain syötävää...
Ei taida porosta edes saadakkaan sitkeää? _________________ Tärpin ja Roopen sympioosi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
tetri Kanta-asiakas
Liittynyt: 16 Huh 2005 Viestejä: 7344
|
Lähetetty: 28.03.2008 22:56 Viestin aihe: |
|
|
|
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tärppi Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Mar 2004 Viestejä: 1699 Paikkakunta: Pallas
|
Lähetetty: 29.03.2008 00:24 Viestin aihe: |
|
|
No, ei ehkä noin raaka lopputulos ollut kuitenkaan
Tein vaan viillon kokeeksi, että näen sitten lopputuloksen.
Vaikka pinta oli todella ruskea, niin silti keskeltä olis jäänyt raa'aksi, ellen olisi tarkastanut tilannetta.
Mutta syödäänhän sitä poroa raakanakin, suolan ja pippurin kera jäisiä viipaleita, onpahan sekin tullut testattua _________________ Tärpin ja Roopen sympioosi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 29.03.2008 10:52 Viestin aihe: |
|
|
Tärppi kirjoitti: | sekä luvan ottaa pari olutta lisää | No joo |
|
Takaisin alkuun |
|
|
petra Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Lok 2006 Viestejä: 2802
|
Lähetetty: 29.03.2008 10:58 Viestin aihe: |
|
|
Nyt taitaapi olla tetrillä punaliha mielessä Vae onko se niin kun sillä entisellä miehellä,kun meni urheilukauppaan...Myyjä kysy,et mikä miehellä mielessä??mies siihen:no v!ttuhan se mielessä van verkon ostasin!!! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tärppi Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Mar 2004 Viestejä: 1699 Paikkakunta: Pallas
|
Lähetetty: 31.03.2008 19:07 Viestin aihe: |
|
|
Ja tänään vuorossa Tärpin- porokäristys:
Oman maan perunat tuolla kiehuvatkin, käristykseen tuleekin hieman Tärppimäisiä ainesosia
Esim. omakasvattamat sipulit, perunat ja itsekerätyt ja kuivatut suppilovahverot/kanttarellit... _________________ Tärpin ja Roopen sympioosi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Tärppi Kanta-asiakas
Liittynyt: 07 Mar 2004 Viestejä: 1699 Paikkakunta: Pallas
|
Lähetetty: 31.03.2008 20:10 Viestin aihe: |
|
|
No niin, syöty on ja ihanhan tuo kelpasi
Perusraaka-aineiksi otin savupekonia ja poroa:
Pekoni, sipulit ja kuivatut sienet pannuvalmiina:
Kuullotetaan reilussa voissa:
Lisätään porosuikaleet:
Nuo keltaiset on kanttarellejä. Antaa mukavan säväykset suppilovahveroiden kera:
Lorautetaan olutta kuumalle pannulle ja haihdutetaan tovi. Laitoin vielä hieman kylmäsavuporoa sekaan:
Haudutellaan muutaman minuuttia kannen alla ja tehdään välillä perusmuussi.
Sitten annostellaan lautaselle ja puolukoita päälle.
Tämä oli meikäläisen variaatio kyseisestä ruoasta
Eihän tuohon olisi oikeasti noita lisukkeita kuulunut laittaa, mutta itse tykkään laitella hieman vaihtelua noihin perusresepteihin... _________________ Tärpin ja Roopen sympioosi |
|
Takaisin alkuun |
|
|
egi Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Hei 2005 Viestejä: 563
|
Lähetetty: 01.04.2008 07:11 Viestin aihe: |
|
|
Tärpin käristyksessä samat ainesosat, kuin mtv3:n reseptien riistakäristyksessä, mitä tuli koitetuksi viikonloppuna ja hyvää oli. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|