Näytä edellinen aihe :: Näytä seuraava aihe |
Kirjoittaja |
Viesti |
EZ_ Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Maa 2007 Viestejä: 423
|
Lähetetty: 14.08.2008 20:13 Viestin aihe: Kyyhkysen käsittely? |
|
|
Miten käsittelette saaliin?
Missä järjestyksessä avaatte linnun?
neuvoja kaivataan! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MtJ Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tou 2004 Viestejä: 10001
|
Lähetetty: 14.08.2008 20:19 Viestin aihe: |
|
|
Öööh miten niin missä järjestyksessä.
Maha auki, suolet pois, nahka pois päältä, seuraava... Nyljen kyyhkyset tai kynin ne, sitten valmistan kokonaisena. Näkisin riistan haaskauksena pelkkien rintalihojen leikkelyn eroon linnusta. Kun kerran elukoita tapetaan, niin ne olisi mielestäni hyvä myös käyttää kokonaan ruuaksi. (Myös maksa ja sydän, vaikkapa koiralle herkuiksi jos ei itse pidä). _________________ Jos parturi ajaa parran vain niiltä, jotka eivät itse aja partaansa, ajaako hän silloin oman partansa? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
mvh Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Huh 2008 Viestejä: 160
|
Lähetetty: 14.08.2008 20:32 Viestin aihe: |
|
|
MtJ kirjoitti: | Öööh miten niin missä järjestyksessä.
Maha auki, suolet pois, nahka pois päältä, seuraava... Nyljen kyyhkyset tai kynin ne, sitten valmistan kokonaisena. Näkisin riistan haaskauksena pelkkien rintalihojen leikkelyn eroon linnusta. Kun kerran elukoita tapetaan, niin ne olisi mielestäni hyvä myös käyttää kokonaan ruuaksi. (Myös maksa ja sydän, vaikkapa koiralle herkuiksi jos ei itse pidä). |
Muutamasta pulusta mitä tänä vuonna on tullut oon leikannu vaan suoraa rintalihat pois ja muuta en ottanu linnuista.. tämä siksi, että on aikakin itellä sen täkän irti ottaminen joskus sen verran sotkemista ja raatelua, että koitin tuota konstia.
Eipä siitä pulusta paljon sitä lihaa jää ottamatta kun se selkäpuolikin on melki pelkkää luuta ja jaloissa nyt ei oo paljon mitään..sorsasta ny vois jo muutakin ottaa.
Tästä voi olla montaa eri mieltä, mutta enpä näe hirveenä haaskauksena jos pelkät rintalihat ottaa pois, on ainakin siisti ottaa ja nopee..
Eli järjestyksessä: höyhenet pois rinnasta.Nahka auki ja puukolla lihat pois.Nopee ja helppo |
|
Takaisin alkuun |
|
|
EZ_ Kanta-asiakas
Liittynyt: 12 Maa 2007 Viestejä: 423
|
Lähetetty: 14.08.2008 21:30 Viestin aihe: |
|
|
kynin linnun, katkoin siivet ja jalat, katkaisin kaulan ja otin nahan pois. Maha auki ja suolet pois. Syötävää jäi aika vähän.
Miten olette kyyhkyn valmistaneet ja minkalaisia riiputusaikoja ennen kypsennystä? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
TTM Kanta-asiakas
Liittynyt: 18 Elo 2004 Viestejä: 523
|
Lähetetty: 14.08.2008 22:37 Viestin aihe: |
|
|
Kyyhkystä tulee otettua kaikki irti, eli nyljettäsessä ensin isot lihanpalat pois, tuon jälkeen kyyhky kattilaan ja antaa porista 30 minuuttia ja hetki jäähtymistä ja sormin lihojen irroitteli luista. Kaikki lihat suikaleikksi, pieni ruskistus valurautapannulla ja tuon jälkeen lihat hautumaan pataan. Sekaan kun lihat on pehmentyneet mausteet ja mahdolliset muut höysteet vaikkapa ruskistetut banaanin viipaleet, ananas, kanttarellikset jne. ja pataan sopii hyvin kerma tai smetanja, mutta ei välttämätöntä.... Tarjoillaan vaikkapa riisin tai paistettujen perunoiden kera, ruokajuomaksi kylmä maito..
Meni hieman väärään osioon, mutta kaiken mahdollisen lihan otan irti kyyhkystä, välillä nylkien välillä kynien. Ei ymmärrä mettämiehiä jotka ottavat vain rintapalat, varmaankin 75 % kyyhkystä jää käyttämättä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
remac Kanta-asiakas
Liittynyt: 05 Tou 2007 Viestejä: 655
|
Lähetetty: 14.08.2008 22:42 Viestin aihe: |
|
|
Itte oon ottanut vain nuo rintapalat kyyhkyistä,muut linnut laitan kokonaasina pataan.
Itte suolistan linnun ja nyppään vain rintapalan pois.Loppu kompostiin _________________ Nähdään kun nähdään |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Ultima Thule Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Huh 2006 Viestejä: 998
|
Lähetetty: 14.08.2008 23:12 Viestin aihe: |
|
|
TTM kirjoitti: | Kyyhkystä tulee otettua kaikki irti, eli nyljettäsessä ensin isot lihanpalat pois, tuon jälkeen kyyhky kattilaan ja antaa porista 30 minuuttia ja hetki jäähtymistä ja sormin lihojen irroitteli luista. Kaikki lihat suikaleikksi, pieni ruskistus valurautapannulla ja tuon jälkeen lihat hautumaan pataan. Sekaan kun lihat on pehmentyneet mausteet ja mahdolliset muut höysteet vaikkapa ruskistetut banaanin kuoret, ananas, kanttarellikset jne. ja pataan sopii hyvin kerma tai smetanja, mutta ei välttämätöntä.... Tarjoillaan vaikkapa riisin tai paistettujen perunoiden kera, ruokajuomaksi kylmä maito..
Meni hieman väärään osioon, mutta kaiken mahdollisen lihan otan irti kyyhkystä, välillä nylkien välillä kynien. Ei ymmärrä mettämiehiä jotka ottavat vain rintapalat, varmaankin 75 % kyyhkystä jää käyttämättä. |
Arvostan kovasti tuollaisia ekotekoja!
Itse hyödynnän vain rintalihat. _________________ Pyydystä&Paista! |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MtJ Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tou 2004 Viestejä: 10001
|
Lähetetty: 15.08.2008 06:09 Viestin aihe: |
|
|
Lainaus: | riiputusaikoja ennen kypsennystä? |
Kyyhky on pienikokoinen lintu. Kellarissa riippuen riittää siis lyhyt aikakin. Jos illalla saa kyyhkysiä, niin aamusella valmistan ruuaksi.
edit; jep, esim. keittämällä saa linnusta irti loputkin lihat. Varsinkin jos on paljon kyyhkyjä, niin loppulihoissa menee hukkaan iso määrä lihaa. _________________ Jos parturi ajaa parran vain niiltä, jotka eivät itse aja partaansa, ajaako hän silloin oman partansa? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JokuUkko Kanta-asiakas
Liittynyt: 29 Jou 2007 Viestejä: 8742 Paikkakunta: Turku
|
Lähetetty: 15.08.2008 10:18 Viestin aihe: |
|
|
Täytyy nolona tunnustaa et rintapalat vaan tulee otettua Varmasti tulis paremmat maut sapuskaan jos nylkis koko linnun ja valmistais kokonaisena... |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MtJ Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tou 2004 Viestejä: 10001
|
Lähetetty: 15.08.2008 12:01 Viestin aihe: |
|
|
Jos niitä puluja monta saa, niin ei kannata heittää hukkaan vaivalla saatua lihaa. Minä en ainakaan niin paljon kettuja ja supia rakasta, että pulunlihapaistia tarjoilisin. _________________ Jos parturi ajaa parran vain niiltä, jotka eivät itse aja partaansa, ajaako hän silloin oman partansa? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
hek-a Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Elo 2006 Viestejä: 588 Paikkakunta: Taikayön tienoo...
|
Lähetetty: 17.08.2008 10:27 Viestin aihe: |
|
|
Riistalintuja ei ole tullut suolistettua moneen vuoteen. Parempina säilyvät, kun ei kärpäset ja pöpöt pääse linnun sisään. Jos on kuuma keli niin linnun voi pistää kaulavaltimoon ja laittaa jalasta riippuun näin tulee veri pois. Kyyhkyllä riiputusta pari päivää ja sitten kynimällä karvat pois tai jos laiskottaa niin rintalihat vaan irti. Koivissa ei mitään syömistä oo, mutta tulee niistä hyvä maku kastikkeeseen tai liemeen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
JassoL Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Hei 2006 Viestejä: 212
|
Lähetetty: 17.08.2008 17:50 Viestin aihe: |
|
|
aloituspäivän kyyhkyistä otin lihat eilen. aina vähintään pari päivää riiputan jos mahdollista. siivistä ja koivista saa tosiaan hyvin makua liemeen. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
MtJ Kanta-asiakas
Liittynyt: 17 Tou 2004 Viestejä: 10001
|
Lähetetty: 17.08.2008 17:59 Viestin aihe: |
|
|
Lainaus: | Riistalintuja ei ole tullut suolistettua moneen vuoteen. Parempina säilyvät, kun ei kärpäset ja pöpöt pääse linnun sisään. |
Jos osuma on suolilla, niin pulun suolistuksella on kyllä kiire. Ei kannata odotella sitä pommia paria päivää mikä sieltä tussahtaa, kun vatsaontelon avaa. Mutta muuten lie linnut säilyy suolistamattakin. _________________ Jos parturi ajaa parran vain niiltä, jotka eivät itse aja partaansa, ajaako hän silloin oman partansa? |
|
Takaisin alkuun |
|
|
hek-a Kanta-asiakas
Liittynyt: 25 Elo 2006 Viestejä: 588 Paikkakunta: Taikayön tienoo...
|
Lähetetty: 17.08.2008 19:45 Viestin aihe: |
|
|
Joo, ihan totta. Pahasti osumaa saaneet tulee suolistaa heti. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
Greifelt Kanta-asiakas
Liittynyt: 27 Elo 2007 Viestejä: 337
|
Lähetetty: 17.08.2008 22:15 Viestin aihe: |
|
|
Kyllä kuulkaas on niin että suolien kanssa ei riiputeta!!!! Ja vielä pari!!
Ja riiputusajoista sen verran että riiputus eli mureuttaminen on lämpötiloista kiinni. Mulla nyrkkisääntönä 20 astetta - max 1 vrk. 10 astetta max 3 vrk. 4 astetta (jääkaappi)menee viikko.
Niin ja niille jotka eivät tiedä niin lihan mureutuminen eli kuolonkankeuden väheneminen loppuu nollassa!
Greifelt
saa kysyä reseptejä. |
|
Takaisin alkuun |
|
|
|